Megoldatlan

Fekvőrendőr hiánya

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021. 12. 23.

Köszönöm a kapott választ a bejelentésre. Azt sajnos még mindig nem értem, hogy a környező utcákban, a hasonlóan lakó-pihenő övezetekben miért van forgalomcsillapító küszöb, és a bejelentett utcában miért nincs? Azt tapasztalom, hogy az autósok nagy részét nem érdekli a lakó-pihenő övezet tábla, nem tartják be a 20km/h sebesség korlátozást, a forgalomcsillapító küszöb viszont megoldást jelentene. Kérem a helyzet 2022-es évben történő felülvizsgálatát. Köszönettel

----------------------

FRISSÍTÉS 2021. 12. 22.

XI. kerület Újbuda Önkormányzat válasza:

Hivatkozva a 93798. számú megkeresésére, amelyben a bejelentő a Budapest XI. kerület, Bakony utcát érintő forgalomcsillapító küszöb kihelyezését igényli, az alábbiakat válaszolom:
Önkormányzatunk az elmúlt évben több kerületi városrész, így Sasad és Sashegy tekintetében is végeztetett forgalomtechnikai felülvizsgálatot, melynek célja az volt, hogy megoldást találjon az utóbbi évek közlekedési szokásaiban bekövetkezett változásokra, az ott élők problémáira, nehézségeire. Éppen ezért minden egyes városrész tekintetében lakossági egyeztetésre, vitára bocsátjuk a tervezők által elkészített szakmai anyagokat.
A Sasad városrésszel kapcsolatos észrevételek feldolgozása már megtörtént. E tervdokumentáció szerint Sasad és Sashegy városrészeket első lépésként lakó-pihenő övezetbe vontuk be és a forgalomtechnikai kezelő Budapest Közút Zrt. jóváhagyásával sor került a közelmúltban a szükséges közlekedési táblák kihelyezésére. A beruházás második üteme volt, hogy a vonatkozó engedélyeztetett terveken szereplő, lakó-pihenő övezeti belépési pontokhoz tervezett forgalomcsillapító küszöbök kiépítésére sor került. A lakó-pihenő övezetben 20 knv'h a megengedett maximális sebesség és az ott lakókon vagy az oda látogatókat szállító személygépkocsikon kívül csak a közúti közlekedésről szóló1975.(II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 39/A. §-ban meghatározott járművek hajthatnak be. Ezáltal tudjuk csökkenteni a sebességet és az ott áthaladó gépjárművek számát is.
Szakmai javaslataink között szerepel, hogy a jövő év tavaszán kiértékeljük a lakó-pihenő övezetbe vonással összefüggő, közlekedéssel kapcsolatos változásokat és azok ismeretében - amennyiben szükséges - kerülhet sor újabb beavatkozások (pl. forgalmi irány változtatások, egyirányúsítások, parkolás rendezések) elvégzésére. A további tervezett forgalomtechnikai beavatkozásokat engedélyeztetni kell a fővárosi utak forgalomtechnikai kezelőjével, a Budapest Közút Zrt.-vel. A hozzájárulás birtokában, a szükséges pénzügyi fedezet rendelkezésre állása esetén lesz lehetőségünk további kivitelezésekre. A 2022. évi munkákról a jövő évi költségvetés elfogadása után születik döntés.
A gyorshajtással kapcsolatos észrevételekkel forduljon bizalommal a Budapesti Rendőr-Főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályához.

----------------------

Sasad városrész utcáiban idén új fekvőrendőrőket helyeztek ki, de valamiért a Bakony utcában (Sasadi út és Bozókvár utca közötti szakasz) elmaradt ez az intézkedés.
Itt is nagy szükség volna a fekvőrendőr(ök) telepítésére, mivel ez az utca is lakó-pihenő övezet (ezt a kresz tábla is igazolja az utca elején). Az autósok szeretnek itt nagyobb sebességgel áthaladni, gyorsulni, amely veszélyezteti a gyalogos közlekedést, és itt több idős ember és kisgyermekes család lakik.
Kérem szíves visszajelzésüket, hogy lehetséges-e itt is fekvőrendőröket telepíteni, és mikor valósítható meg?

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Bakony u. 13

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Az illetékes a szükséges intézkedéseket még nem tette meg, továbbra sincs forgalomcsillapító küszöb az utcában. Az elhaladó autók többsége pedig nem tartja be a 30-as sebesség korlátozást.
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Sasad városrész utcáiban idén új fekvőrendőrőket helyeztek ki, de valamiért a Bakony utcában (Sasadi út és Bozókvár utca közötti szakasz) elmaradt ez az intézkedés. Itt is nagy szükség volna a fekvőrendőr(ök) telepítésére, mivel ez az utca is lakó-pihenő övezet (ezt a kresz tábla is igazolja az utca elején). Az ...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a kapott választ a bejelentésre. Azt sajnos még mindig nem értem, hogy a környező utcákban, a hasonlóan lakó-pihenő övezetekben miért van forgalomcsillapító küszöb, és a bejelentett utcában m...
  • Kövér Blanka megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    ________________________________
    Feladó: scanner@smart11.ujbuda.hu
    Elküldve: 2021. december 22., szerda 12:08
    Címzett: KozlekedesiO
    Tárgy: Message from KMBT_363
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére