Megoldatlan

Veszélyes útkereszteződés

FRISSÍTÉS: 2021.12.20.
Bejelentő javaslata a levél végén:
"Tisztelt BUDAPEST KÖZÚT Zrt!

Először is köszönöm a gyors választ!

Válaszukból arra következtetek, hogy nem sikerült jól átadnom, hogy mit tartok veszélyesnek ebben az útkereszteződésben a mindennapi használat során.

A gyalogosok láthatósága szerintem is kiváló. A veszélyforrást két dolog jelent.

Egyrészt az, hogy a balról érkező autókat csak akkor lehet észrevenni, mikor már eléggé behajtottam a kereszteződésbe. Ennek oka közeli és mindig foglalt parkolóhelyek, a keskeny útszakasz és a viszonylag gyors forgalom. (Ezeken még az sem változtat, ha én megállok a STOP vonalnál...)

Másrészt a kereszteződés előtt állva a gyalogosok a jobb oldalamon vannak, míg az autósok bal oldalam felől érkeznek (éles szögben, félig már hátulról, gyorsan és csak az utolsó pillanatban felbukkanva), nekem pedig egyszerre kell mindkét helyre figyelnem. Mindkét helyre nagyjából folyamatosan, mivel többnyire az autós és a gyalogos forgalom is elég élénk.

Azt örömmel hallom, hogy még nem történt baleset, de szerintem ez így nem túl biztonságos, és jobb lenne megelőzni a balesetet, mintsem a szomorú statisztikára reagálva változtatni.

Ha esetleg a lámpás kereszteződés valóban nem indokolt, egy tükör fölszerelése is sokat segítene. A villamosmegálló járdaszigetének északi vége tökéletes hely lenne neki.

Köszönöm és kellemes Ünnepeket kívánok Önöknek:
Péter"
-----------------------------------

Kedves illetékesek!

A Mester utca és a Berzenczey utca kereszteződése kissé veszélyesen van kialakítva. A Berzenczey utcából a Mester utcába csak jobbra lehet kikanyarodni, egy nagyforgalmú zebrára rá. A problémát az jelenti, hogy a Mester utca balra nagyon nehezen belátható a parkoló autók miatt a Berzenczey utcából. Tehát kikanyarodás előtt egyszerre kell figyelni jobbra a gyalogosokra és balra a relatíve gyorsan érkező és csak az utolsó pillanatban "felbukkanó" autókra, mindkét helyre folyamatosan. Ez szerintem veszélyes.

A legjobb egy lámpás kereszteződés kialakítása lenne, de az is megoldást jelentene, ha a Mester utcában néhány parkolóhelyet felszámolnának, hogy beláthatóbb legyen a kereszteződés. De akár egy megfelelően kihelyezett tükör is sokat segítene.

Köszönöm, üdv:
Péter

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Mester u. 36

Hozzászólások

  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX. ker. Mester utca 36. – Berzenczey utca kereszteződéssel kapcsolatos válaszunkat az Ön által most leírt kiegészítések ismeretében adtuk.

    Előzőekben leírt szakmai válaszunkat
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "Kedves illetékesek! A Mester utca és a Berzenczey utca kereszteződése kissé veszélyesen van kialakítva. A Berzenczey utcából a Mester utcába csak jobbra lehet kikanyarodni, egy nagyforgalmú zebrára rá. A problémát az jelenti, hogy a Mester utca balra nagyon nehezen belátható a parkoló autók miatt a Berzenczey utcából. T...

  • Lakatos Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt BUDAPEST KÖZÚT Zrt!

    Először is köszönöm a gyors választ!

    Válaszukból arra következtetek, hogy nem sikerült jól átadnom, hogy mit tartok veszélyesnek ebben az útkereszteződésben a mindennapi
    ...
  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX. ker. Mester utca – Berzenczey utca kereszteződéssel kapcsolatos felvetéseire az alábbi forgalomtechnikai kezelői véleményt adjuk:

    A Berzenczey utcából a Mester utca felé kö
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Lakatos Péter bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére