Megoldatlan

Feláldozott oszlopok a Népligetnél

Anonim Járókelő

Tisztelt Illetékesek!
Lehet nem is tudnak róla de frissen telepített oszlopaink életüket adták a kerékpárosok és a gyalogosok megmentéséért. Azért valljuk be, erre lehetett számítani. Nem azért, mert rossz helyen vannak az oszlopok, hanem azért, mert ilyen a (közlekedési) kultúránk, valamint az infrastruktúra sem épp a legbiztonságosabb. Azt hozzátenném, hogy többször észlelhető az Üllői út Népliget felé vezető oldalán található kerékpársávon a repülőtér irányába tekerő kerékpáros, akár kivilágítás nélkül, na Őket sem ezek az oszlopok fogják megvédeni.
Nézzük is hős oszlopaink áldozatának feltételezett történetét. A gyalogosátkelőhelyre is felhívva a figyelmet összesen kb. 20 db, a zebra előtt 11, utána 9 darab narancsságra, fényvisszaverővel ellátott terelőoszlopot telepítettek az illetékesek néhány hete az új kereszteződés kialakítása miatt. Szinte borítékolható volt, hogy az eddig forgalmi sávként használt területet a kerékpársávvá változás után néhány renitens autós továbbra is előszeretettel használni fogja, gondolom ezért is kerültek ide ezek az oszlopok. Sajnos az valószínűleg nem volt belekalkulálva, hogy miután az első néhány oszlopról lekopott(?) a fényvisszaverő matrica és ezek az autósok a kerékpársávon érkezve csak az első oszlopot láthatják (hiszen teljesen egyvonalban történt azok lerakása), ezért egy közúti tekepályává változik a gyalogosátkelőhely környéke. Valaki elég nagyot tarolt, ugyanis a 20-ból 9 oszlopnak hűlt helye, és az érkezési irányból már alig észlelhetőek a maradék oszlopok. Csupán feltételezés, hogy így történt, de furcsállnám, ha a szél vitte volna el ezeket az oszlopokat.
Lényeg a lényeg, hogy oszlopaink szerte-szét hevernek, gurulnak, és már a figyelemfelhívásra, azaz alapfunkciójuk ellátására is alkalmatlanok. A lekapargatott, leszakadozott, megtépázott oszlopok nem egy vadi új multifunkcionális csarnok beruházásának képét nyújták, főleg annak bejáratánál. Nem úgy festenek, mintha nemrég helyezték volna ki őket, inkább azt a benyomást keltik, hogy már évtizedek óta védik itt a gyengébb közlekedőket, sok áldozatot hoztak, de amíg bírnak kitartanak. Hozzátenném, ha egy kerékpáros csoport várta volna ott éppen a zöld jelzést, akkor ők ugyan így a letarolás sorsára jutottak volna?
Továbbá felmerül bennem a kérdés, bár lehet nem voltam elég figyelmes, de egy ilyen új kereszteződés kialakításakor egy új csarnok bejáratánál a térfigyelő kamera elhelyezése nem volna indokolt? Ha pedig van, az oszlopgyilkosságot, rongálást elkövetők vajon felelősségre lesznek vonva?
Köszönettel

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Üllői út 135

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Ugyanígy néz ki.
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • S Dominik megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Járókelők!
    Bárcsak jó hírekkel szolgálhatnék.
    A munkatársak továbbra sem kezdtek semmit a helyzettel, a hosszúhétvége előtti csütörtöki napon szürreális élményeknek lehettünk szemtanúi, konkré
    ...
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Az Európa bajnokság végeztével sikerült helyreállítani az eredeti, valószínűleg nem sokkal hosszabb életre ítélt állapotot. Alapvetően tényleg szépek, de továbbra sem biztos, hogy rendesen el fogják l...
  • Kövér Blanka megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönjük a választ! Egy jó ideje ez a kettő tartja a frontot, és a szerte-szét heverő oszlopok köszöntik a világbajnokságra látogatókat.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    Köszönjük bejelentését!

    A területen található forgalomfigyelő kamera, azonban ennek felvétele alapján nem indítható az elkövetővel szemben eljárás.
    A műanyag elhajló osz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Továbbra is fogyatkoznak az oszlopok, a megnyitó holnap lesz, gyönyörű látványnal fogadja az érdeklődöket. Ködben már alig észrevehetők ezek az oszlopok.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A helyzet iróniája, hogy ahogy látom már a Kerékpárosklub fotóján sincs az első két “biztonsági” elemen a fényvisszaverő.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Lehajlított tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Németh Zs.
    Illetékes: Budapest Közút
    Boráros tér (IX. kerület, Ferencváros)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Nem működő jelzőlámpák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Telepy utca (IX. kerület, Ferencváros)
  Vissza az oldal tetejére