Válaszra vár

Ellentmondásos jelzőtáblák

Az elhelyezett gombostűnél a Gellér tér felé haladva (Erzsébet hídról a Szabadság híd felé közlekedve) a belső forgalmi sávba a besorolás rendje szerint behajtani tilos, kivéve BKK; majd tovább haladva már (ettől eltérően) autóbusz-forgalmi sáv az útburkolati jelet és a sárga besorolás rendje táblát figyelve is.

(A sárga besorolás rendje táblának a szabályszerűsége is megér egy gondolatot; hacsak nem a sárga fényvisszaverő hátterű kialakításra gondoltak, akkor ennek a táblának a szabályos háttere kék volna.)

Ezen ellentmondás jelen elgondolásom szerint akkor érdekes, ha motorkerépárral közlekedünk; mivel ha a besorolás rendje az érvényes, akkor nem közlekedhetek ott, ha pedig az útburkolati jel, akkor pedig igen. (A KRESZ azt mondja, hogy az útburkolati jel önmagában is érvényes, a besorolás rendje pedig csak tájékoztatást, illetve előjelzést ad a jelzőtáblával jelölt korlátozásokra [ergo önmagában nem érvényes korlátozás]. Ebből kifolyólag szabályosnak tartom ott a motorkerépárral és segédmotoros kerékpárral való közlekedést.)

Röviden: "Behajtani tilos, kivéve BKK" vagy "Autóbusz-forgalmi sáv"?
Tudomásom szerint a jelzőtáblákat úgy kell kihelyezni, hogy ehhez hasonló ellentmondásos helyzet ne forduljon elő; ebben kérem a segítséget.

(2 kép csatolva, melyeken ez tisztán látható; Google Maps-ről töltöttem le, ott is látszik.)

Probléma helyszíne
Budapest Szent Gellért rkp.

Hozzászólások

  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Pál Ádám bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére