Megoldott

Elhanyagolt utca

Anonim Járókelő

A csepeli II. Rákóczi Ferenc utca eleje (10-46sz.) évtizedek óta súlyosan elhanyagolt állapotban van.
A HÉV töltése miatt a 60-as években leszűkített „úttest” tele van gödrökkel, és a töltésről leszóródó kövekkel. Az ide érkezők sokszor inkább kint hagyják autóikat az utca elején, és gyalog próbálnak bejutni a házakhoz. Az út mellett a szűk járda olyan mértékig leromlott, hogy pl. babakocsival teljesen használhatatlanná vált. Egy-egy nagyobb eső után a lakók csak az utcát beborító pocsolyákon keresztül tudják megközelíteni saját ingatlanjaikat, és az idősebbeknek segítséggel kell hazajutniuk. Ilyenkor az utca leginkább valami szürreális kalandparkra hasonlít.
Az illetékesek a problémát időnként murva leszórásával próbálják megoldani, ami két-három hétig a gödröket telíti ugyan, de ezzel együtt tovább emelkedik az úttest magassága is. A járda sok helyen már az úttest szintje alá került. Az útról az autók által kihordott murva és sár miatt a járda nehezen használható, vastag hordalék takarja a víz – és gázcsapokat is, a csapadékvíz az utcáról a házak alapjába és a kertekbe ömlik.
BKK sem törődik a töltéssel, az elburjánzó bozótok időnként betakarják a fél útpályát, ezt is a lakók kénytelenek saját kezűleg irtani.
A kukásautó hetente egyszer bravúros manőverekkel, hosszan tolatva próbálja elérni a kikészített kukákat. Sajnos nem minden alkalommal jár sikerrel még úgy sem, ha időnként menet közben leszaggatja a töltésről belógó, útban lévő ágakat.

A hulladékudvarban pénzért kapható, és szabályosan kihelyezett, lebomló anyagú zöldhulladékos zsákokat hónapokig nem szállítja el az FKF, tartalmuk a járdára van kiborulva.

A bajt tetézi, hogy sajnos az egyik telek lakói képtelenek beilleszkedni, folyamatosan szétszórják a szemetet az egész utcában, a többi jobb érzésű lakó pedig próbálja a saját portája előtt összeszedni, amíg győzi. Az áldatlan állapotok vonzzák az illegális szemétlerakókat, és hordanak ide építési törmeléket, sőt szivárgó olajos-vegyszeres hordók is előfordulnak.

A bejelentésekre válaszként a lakókat intézkedések helyett azzal próbálják meggyőzni, hogy „földutak karbantartási feladataira Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít” és hogy a „kerület tisztántartása önkormányzatunk kiemelt feladatai közé tartozik.”

Nagy szükség lenne az utca leaszfaltozására, és a terület rendezésére.

Probléma helyszíne
Budapest XXI. kerület, Csepel, II. Rákóczi Ferenc út 10

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő! Iktatószám: 1/5358/1/2021/V0

    Ezúton tájékoztatjuk, hogy Hulladékkezelési
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XXI. kerület Csepeli Városgazda NZrt.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére