Megoldott

Összeöntik a szelektív hulladékot

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 202:

A bejelentő válasza:
"Tehát a Batthyány téri 10-12 szelektív gyűjtőcsoport 20-24 ládájának egyikében sem volt hasznosítható hulladék, ezt amúgy előre tudta is a dolgozó, ezért már nem is vitt körbe több kukát, csak egy vegyesbe átnevezett sárga kukával ment körbe és borogatta egybe.

Nos igen. Lehet, hogy addig nem kellett volna válaszoljanak, ameddig nem látták, mit tesznek a kollégáik. A teherautóról le sem vették a kukákat (amelyek az FKF elmondása szerint tehát amúgy is teli voltak, hiszen ezért üríti kék kukába)... a szelektívekbe bele sem néz... tehát nem "ellenőrzi hogy keverve van-e"... hanem csak ürítés után nézegeti, hogy kijött-e minden belőlük.
20-30 tárolót ürítgetett így ki és "egyikben sem volt használható hulladék" ... de mondom nem baj, gyűjtse ahogyan tudja/akarja/ráviszi a lélek... de ne rombolja le az emberekben kialakított szelektív gyűjtést: Tegyen minden konténerre "vegyes hulladék" matricát és készen... legalább akkor nem rombol.

"Vicces" azért (vagy inkább döbbenetes), hogy miket írnak le ... mintha nem lenne ez a video .. vagy nem láthatná bárki , ha kimegy egy ürítést megnézni ...

Sajnálom, ha Divizió ezek szerint nem ellenőrizte még le soha a kollégáit ... akkor nem kellene ilyen szöveggel kiálljon valami mellett, amit nem ismer..."

-----

FRISSÍTÉS 2021.10.13.:

Az FKF válasza:
"Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk elkötelezett a környezetvédelem ügye és ennek részeként a körkörös gazdaság iránt. Ennek jegyében vezette be 2013-ban a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, valamint működtet 17 hulladékudvart és 2 Szemléletformáló és Újrahasználati Központot. Ezen felül mindent elkövet a szelektív hulladékgyűjtés helyes módjának mind szélesebb körben való megismertetéséért.
Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk nem önti össze a szelektíven gyűjtött hulladékot, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ha a szelektív hulladékgyűjtőbe nem megfelelően gyűjtött, vagy ételmaradvánnyal szennyezett hulladék található, az onnantól sajnálatos módon már nem hasznosítható újra.
Társaságunk bármennyire is örömmel fogadta, hogy egyre több a szelektív közterületi hulladékgyűjtő, azok használata gyakran nem megfelelő. Így sajnos a közterületi hulladékgyűjtőknél a legtöbb esetben munkatársaink azt tapasztalják, hogy a szelektív gyűjtőkbe a hulladékok nem elkülönítve kerülnek, hanem keverve találhatók bennük a háztartási, üveg, étel és egyéb hulladékok. Ezt nem áll módunkban válogatni, de a szennyezettsége okán nem is lehet már hasznosítani sem.
Munkatársaink minden esetben szemrevételezik az edények tartalmát, amennyiben azokban vegyes hulladékot találnak, úgy azt zöld színű edénybe teszik és utcai, kommunális hulladékként kezelik. Gyakran - mint ahogyan jelen esetben is – előfordul, hogy a járművön lévő vegyeshulladék-gyűjtő edények megtelnek, ezért kollégáink ilyen esetben a még üres, másik színű edénybe is tesznek vegyes hulladékot. Ez a kívülálló számára valóban megtévesztő látvány lehet, de amennyiben tisztán papír, vagy műanyag és fém hulladék van csak a köztéri szelektív gyűjtőedényben, azt külön helyezik el a járművön .

Ezúton is kérjük a lakosságot, hogy a közterületi szelektív hulladékgyűjtők esetében is csak és kizárólag az adott frakcióba tartozó hulladékokat helyezzék el a megfelelő edényben az alábbi szabályok szerint:

sárga: műanyag, fém (pl. műanyagflakon, műanyagszatyor, kiöblített joghurtos pohár, fém italos és konzervdoboz stb.)
kék: papír (pl. újság, hullámpapír, csomagolópapír, kiöblített italos kartondoboz, kisebb kartondobozok lapítva stb.)

nem dobható bele: élelmiszer-maradványt tartalmazó papír, zsíros, olajos papír, használt papírzsebkendő és szalvéta, élelmiszer-maradvánnyal szennyezett műanyagdoboz, flakon, hungarocell stb.)"

-----

Sajnálatos módon mindezt a járókelők szeme láttára teszik.
A Batthyány téren 8-10 szelektív hulladékgyűjtő sziget van. Mindegyikben külön gyűjtik a járókelők a műanyag; a papír és a vegyes-kommunális hulladékot.
Az FKF-es teherautó megáll a téren. EGY kukát levesznek róla (pedig van rajta külön kék , sárga és zöld kuka is) és gondosan egybeborítják az összes szelektív gyűjtőedényt: a műanyagokat egybe a papírral és egybe a vegyes-konyhaival...
Azt ezek után nem is akarom tudni, hogy az elszállított hulladékokkal mit szoktak kezdeni... másutt, máskor és városszerte összes nagy mennyiségében... de NAGYON kérem, hogy többet a civil emberek láttára ne tegyék ezt, mert nagyon demoralizáló az emberek számára.
Nagy nehezen...évek / évtizedek alatt lehet elérni hogy sokan szelektíven gyűjtsék a hulladékot. ... és sajnos egyetlen ilyen összeöntés látványa elég sokaknak, hogy újra leszokjanak róla: "Minek verjem magam, úgyis egybe öntik..." alapon.

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Batthyány tér 1

Hozzászólások

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Véleményem szerint:
    A rendszer(ük) hibázott, NEM a munkatársuk! Az egyéni felelősség felvetése ebben a témában leginkább egy nagyon nagy „szemétség”-nek gondolom és élem meg! Korábbi ÉVTIZEDES tapaszt
    ...
  • H B L lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Jarokelo.hu!

    A 91098 számú bejelentés nyomán felvettük a kapcsolatot a BKM Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divízió illetékeseivel, akiktől azt a választ kaptuk, hogy munkatársuk minden jel
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Cím !

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP- 119783 /2021-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya részére.

    Tisztelet
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "Sajnálatos módon mindezt a járókelők szeme láttára teszik. A Batthyány téren 8-10 szelektív hulladékgyűjtő sziget van. Mindegyikben külön gyűjtik a járókelők a műanyag; a papír és a vegyes-kommunális hulladékot. Az FKF-es teherautó megáll a téren. EGY kukát levesznek róla (pedig van rajta külön kék , sárga...

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKM Budapesti Közművek FKF"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nos igen. Lehet, hogy addig nem kellett volna válaszoljanak, ameddig nem látták, mit tesznek a kollégáik. A teherautóról le sem vették a kukákat (amelyek az FKF elmondása szerint tehát amúgy is teli v...
  • Suszter Dominik hozzászólt a bejelentéshez.

    Ajánlom az FKF figyelmébe a következő linken található videót:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ui9o4Rlk0Fk&t=1s
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    juteszembe: A videot is megnézték mielőtt leírták "ezt" a hivatalos választ?
    :-(
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tehát a Batthyány téri 10-12 szelektív gyűjtőcsoport 20-24 ládájának egyikében sem volt hasznosítható hulladék, ezt amúgy előre tudta is a dolgozó, ezért már nem is vitt körbe több kukát, csak egy veg...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük megkeresését.
    Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk elkötelezett a környezetvédelem ügye és ennek részeként a körkörös gazdaság iránt. Ennek jegyében vezette be 2013-ban a házh
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Azért ez elég gáz...:-(

    Az FKF teherautón rajta volt a sárga, a kék és a zöld kuka... úgyhogy technikailag fölkészültek voltak a szelektív begyűjtésre, csak lusták levenni még két kukát és körbejárni...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Már korábban mondta az FKF, hogy közterületről jelenleg nem megoldott a szelektív hulladék begyűjtése. Csak azt nem értem, hogy akkor miért raknak ki ilyen kukákat...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FKF

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldatlan
    2
    Megoldatlan
    2

    Telefosott használaton kívüli lejáró

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Főváros Önkormányzata
    Margit híd, budai hídfő H (II. kerület)
  • Megoldásra vár
    2
    Megoldásra vár
    2

    Döglött patkány a járdán

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Főváros Önkormányzata
    Ferenc tér (IX. kerület, Ferencváros)
  Vissza az oldal tetejére