Megoldatlan

Előjelzés nélküli járdaszélesítés

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021.11.05.

Bejelentő hozzászólása:
"Köszönöm a választ. Azt írja, hogy "máshol" okozna torlódást, ha a környékbeli lakók és az itt közlekedők érdrkeit figyelembevéve alakítanák ki ezt az utcát és a forgalomszervezést. Erefeti kérdésem is pont erre vonatkozott: hol máshol? "Be lehetne-e állítani úgy a lámpákat ezen a szakaszon, hogy reggelente és délutánonként ne ez a BAH-Széna tér szakasz legyen a pufferzóna, ahol torlódik a kocsisor." Kérem, a stratégiai közútkezelő bevonásával adjanak választ arra, hogy milyen módon képzelik el itt a dugó és a száguldozás megszüntetését. Itt rengeteg kisgyerek és idős ember lakik, közlekedik, az ő érdeküket nézzék, ne az autóban ülő kisebbségét! Köszönöm."

---

FRISSÍTÉS: 2021.10.25.:
A bejelentő hozzászólása:

,,(...) A Főváros, mint közútkezelő feladatainak ellátását az Mötv. felhatalmazása alapján, különböző szervek útján látja el. Az Önkormányzat feladat-ellátási megbízója és közszolgáltatás megrendelője a stratégiai kezelői feladatokat ellátó BKK-nak, az operatív kezelői feladatokat ellátó Budapest Közútnak, valamint intézményi fenntartója az ellenőrzési közútkezelői feladatokat ellátó FÖRI-nek." Ennek figyelembevételével kérem a felelős illetékesek bevonását és kérdéseim korrekt megválaazolását. Köszönöm!"

---

FRISSÍTÉS 2021.10.20.:

A bejelentő válasza:
"Kerem szepen a kerdeseim teteles megvalaszolasat. Nemkitero, hanem konkret valaszt szeretnek kapni. Koszonom."

-----

FRISSÍTÉS 2021.10.15.:

A Budapest Közút válasza:
"A jelzett terelőelemek egy közmű hibaelhárítási munka során kerültek kihelyezésre, melyek a munka sürgőssége okán társaságunk részéről jóváhagyott forgalomtechnikai tervdokumentációval nem szoktak rendelkezni, azaz nem kaptak erre engedélyt. Ilyen esetekben az akadályok előjelzése és a biztonságos forgalomtechnikai kialakítás biztosítása a kivitelező felelőssége. A terelés során az az alapelv, hogy amennyiben a járda lezárásra kerül, lehetőség szerint ideiglenes gyalogos folyosón legyen biztosítva a gyalogosok áthaladása.

Azon időszakban, amikor a járdán nem folyik közműépítés, a járda szélessége elegendő az itteni – nem túl jelentős - gyalogosforgalmi igények kiszolgálására, így rövid távon nem várható annak kiszélesítése.
A jelzőlámpák beállításával kapcsolatosan azt tudjuk válaszolni, hogy a jelzett torlódások a csomópontok és útvonalak kapacitáshiányából adódnak. Ez jelzőlámpa beállítással nem orvosolható, nem a jelzőlámpák okozzák ugyanis a torlódásokat, hanem a kapacitást jelentősen meghaladó forgalmi igények."

-----

Jól gondolom, hogy ha a járda ideiglenes szélesítése mindenféle előjelzés nélkül, az útpálya szűkítésével engedélyt kapott itt, akkor véglegesìthető lehetne ez az állapot? A környékbeli lakók biztosan örülnének neki, ha a sávok szűkebbre vételével (tőlem aztán lehet dupla vonal vagy forgalomtól elzárt terület vagy akár kerékpársáv is) végre nem csábìtaná száguldásra ez az emelkedő az úrvezetőket. Nem ritka itt a száz feletti tempó, a dombtetiőn zebra, utána pedig jellemzően satufék és dugó.
Kìváncsi vagyok a BKK közúti szakemberei mit válaszolnak erre a javslatra, aminek a megvalósíthatósága szemmel láthatólag csak jószándéktól függ.
Ha már itt tartunk: Arra is kíváncsi vagyok kedves BKK, hogy be lehetne-e állítani úgy a lámpákat ezen a szakaszon, hogy reggelente és délutánonként ne ez a BAH-Széna tér szakasz legyen a pufferzóna, ahol torlódik a kocsisor. Ez egy sűrűn lakott környék, a Vérmező útról a Váraljáig, a Krisztina krtról a Vérmezőig terjeng a dugóban álló aitók mérgező kipufogógáza. Csúcsidőn kìvül a száguldozó ámokfutók zaja. Kíváncsi vagyok a BKK megoldási terveire. Köszönöm. Egy környékbeli lakos. Autótulajdonos vagyok és adófizető.

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Avétrmező

Hozzászólások

  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 90986-os számú megkeresésre Társaságunk az alábbi választ adja:

    Tisztelt Bejelentő!

    Az Alkotás utca kapacitásának növelésével az Attila út számára és a Szilágyi Erzsébet
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2021.10.25.: A bejelentő hozzászólása: ,,(...) A Főváros, mint közútkezelő feladatainak ellátását az Mötv. felhatalmazása alapján, különböző szervek útján látja el. Az Önkormányzat feladat-ellátási megbízója és közszolgáltatás megrendelője a stratégiai kezelői feladatokat ellátó BKK-nak, az operatív ...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a választ. Azt írja, hogy "máshol" okozna torlódást, ha a környékbeli lakók és az itt közlekedők érdrkeit figyelembevéve alakítanák ki ezt az utcát és a forgalomszervezést. Erefeti kérdésem i...
  • I. Adrián lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 90986-os számú megkeresésre Társaságunk az alábbi választ adja:

    Tisztelt Bejelentő!

    Válaszunkban mind a járdaszélesítésre, mind az Alkotás utca vonalán futó jelzőlámpa pr
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • T Julcsi megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2021.10.20.: A bejelentő válasza: "Kerem szepen a kerdeseim teteles megvalaszolasat. Nemkitero, hanem konkret valaszt szeretnek kapni. Koszonom." ----- FRISSÍTÉS 2021.10.15.: A Budapest Közút válasza: "A jelzett terelőelemek egy közmű hibaelhárítási munka során kerültek kihelyezésre, melyek a munka sürgőssége ...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Máté! A jogtárban található rendelkezések nem ezt támasztják alá. Az ügyhöz a BKK'-nak legalább annyi köze van, mint szerződött partnerének (leányvállalatának?), a Budapest Közútnak. "A Főváros...
  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "Jól gondolom, hogy ha a járda ideiglenes szélesítése mindenféle előjelzés nélkül, az útpálya szűkítésével engedélyt kapott itt, akkor véglegesìthető lehetne ez az állapot? A környékbeli lakók biztosan örülnének neki, ha a sávok szűkebbre vételével (tőlem aztán lehet dupla vonal vagy forgalomtól elzárt ter...

  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Olyan szervezet, hogy BKK Közút, már nem létezik. A BKK 2014-es szétforgácsolásával jött létre a Budapest Küzút, akik illetékesek a te kérdésed megválaszolásában.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Illetekesek!

    Nem az valaszolt, aki meg lett szolitva, illetve tobb kerdesre sem kaptam valaszt. Ez igy semmikeppen nem "megoldott" ugy. Kerem szepen a kerdeseim teteles megvalaszolasat. Nem...
  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 90986-os számú megkeresésre Társaságunk az alábbi választ adja:

    Tisztelt Bejelentő!

    A jelzett terelőelemek egy közmű hibaelhárítási munka során kerültek kihelyezésre, mel
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • T Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Problémás körforgalom

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Tar Julcsi
    Illetékes: Budapest Közút
    Clark Ádám tér (I. kerület, Várkerület)
  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Tábla megdöntve

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Halász utca (I. kerület, Várkerület)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Tábla a járda kellős közepén

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Csalogány utca (I. kerület, Várkerület)
  Vissza az oldal tetejére