Megoldatlan

Lomtalanítás

Anonim Járókelő

Budapesten a lomtalanítás katasztrofálisan van “megoldva”.

1. A lomok kipakolására nincs hely biztosítva, pedig azt például parkolóhelyek lezárásával könnyedén meg lehetne oldani.

2. A lomok kihelyezése papíron csak bizonyos időpont után engedélyezett (pl. másnapi lomtalanításkor aznap 18:00 után), ennek ellenére sokan korábban akár már előző napokban kiborítják szemetüket.

3. A “guberálás” elvileg tilos, ennek ellenére szervezett csapatok vandálok módjára csinálnak egy lomkupacból háromszor akkora szeméthalmot, mindent összetörnek, szétszórnak. Ezt senki nem ellenőrzi, hiába látok sok járőrt az utcán.

4. Sokszor látni autóból kipakoló lomtalanítókat, ők gyanúsan nem helyi lakosok, de terhelik az utcát és a szemétszállítókat is. Ezt sem ellenőrzi senki.

A rengeteg szétszórt szemétkupac akadályozza a járdán és az úttesten a forgalmat, rontja a városképet, sokszor parkoló autók, kerékpárosok károsulnak a szétszórt szemét miatt.

A szabályok nem elegendőek azok betartatása nélkül. A lomtalanítás ezen formája elavult és nem európai fővároshoz méltó.

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, Nagymező u. 58

Hozzászólások

  • Varju Péterverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!

    Tájékoztatom, hogy a lomtalanítás időszakában a társszervek gyorsan és hatékonyan reagálnak, az önkormányzati rendészek pedig ellenőrzik az adott útszakaszokat és együttműködnek a...
  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

    A panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CVXV. törvény által meghatározott 30 napos válaszadási határidőt a címzett 60 nappal túllépte, így a bejelentést Megoldatlan státusszal zártu...
  • Kapas Viktor hozzászólt a bejelentéshez.

    Minden szó igaz. Egyetértek. Sehol nem láttam ilyen vad lomtalanítást. Különösen amikor az Andrássy útra kirakják a szemetet. Es nem csak a régi bútort háztartási hulladékot is. A város imázsa nem fon...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt
    Ügyfelünk!
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: VI. kerület Rendészeti Osztály

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére