Megoldott

Rendszeres napi torlódás kifelé a Budafoki úton

Budapest XI. kerület Budafoki és a Szerémi úton rendszeresek a torlódások délután 5 óra körül. Mivel ezek a városból kivezető utak, nem lenne indokolt a torlódás. OK, hogy befele torlódás van, még azt is indokoltnak tartom, hogy mesterségesen is korlátozzuk a befele menő forgalmat (persze minél messzebb a város központjától), de kifelé hadd menjenek az autók, ne tartsuk fel őket.

Ahogy látom a Budafokin a Hengermalom utca, a Szerémin a Hengermalom, Prielle Kornália és a Hauszmann Alajos tartja fel a sort. Holott ezek után már simán lehet menni egészen Érdig.

Javaslom ezen lámpák átállítását, hogy a kifele menő forgalom jelentős prioritást kapjon a délutáni hazafelemenős időszakokban.

Ahogy a képen is látszik a befele jövő forgalom korántsem torlódik ennyire, ami visszás, hiszen kifele a városból nincs akadály, ott van hely csak a lámpák tartják fel az autókat.

A probléma hónapokkal ezelőtt be lett jelentve (http://jarokelo.hu/budapest/bejelentesek/7651/rendszeres-napi-torlodas-kifele-a-budafoki-uton) de úgy éreztem, hogy a BKK csak lerázott a kérdéssel.

Azt írták, hogy "Bejelentése nyomán és a torlódások elkerülése érdekében megvizsgáljuk a zöldidőelosztás módosítási lehetőségeit.".

Most két dolog miatt írok tehát:
1. a probléma most is létezik. A kifelé menő autók torlódnak, szerintem jogos és ésszerű lenne nagyobb prioritást adni nekik. A BKK azt írja, hogy "kiosztható zöldidő korlátozott.". Ezt nyilván elfogadom. Én azt mondom, hogy délután több időt kapjanak a városból kifele menő autók. Inkább legyen nekik jó, mint a városba befele jövő harmad annyi autónak, már csak azért is, mert szerintem befele kell korlátozni a forgalmat, nem kifelé. Ezzel ugye egyetértünk a BKK-val?. Meg lehet nézni a google maps adatait is de akár ki is lehet állni az út mellé és látszik, hogy kifele sokkal többen mennének. Kisebb lenne a környezetszennyezés is.

2. Szeretném megismerni a BKK vizsgálatának eredményét.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, XI. kerület

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (9037)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A XI., Budafoki úton, a Hengermalom
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Olker János bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére