Megoldott

Gyalogos átkelő elállása

Anonim Járókelő

Az alábbi képek a Stromfeld Aurél út - Levendula utca találkozásánál készültek különböző időpontokban. Gyakorlatilag majdnem bármikor tapasztalható a képen látható állapot. Ez is egy olyan túlméretes kereszteződés, ahol a sok tér szabálytalan és mint látható AKADÁLYOZÓ parkolásra csábít. Mint azt látni, ennek lehetőségével rendszeresen élnek is. Köszönhetően például annak, hogy az önkományzat (mondjuk az nem csak itt, hanem más kerületben is) hallgatólagosan hozzájárul ehhez azzal, hogy a közterületfelügyelet passzív, panasz esetén pedig legfeljebb egy sablonválaszig jutnak. Tömegesen vannak itt a járókelón is ilyen panaszok. Hihetetlen, hogy nem érzik problémának a helyzetet és félnek betartatni az ismert és egyértelmű szabályokat. Aki meg közlekedni szeretne, de nem autóval az oldja meg. Hogy a szabálytalan parkoló autó mögül kibukkanó gyalogos vagy a járdára parkolás miatt az úttesten bóklászó gyalogos a másik autósnak is problémát okoz? Nem lényeg, hát nézzen körül a puhatestű, ha már ő a gyengébb. Persze ha valakinek elszakad a cérna és kárt tesz a rossz helyen álló autóba, akkor az elítélendő, mert szegény jármű nem tehet róla meg hát "szegény" adófizető autósnak se volt parkolója máshogy. Amúgy sem kell itt önkéntes rendőrködni, kerülje ki. Csak lassan nincs hol kikerülni. Arról nem is beszélve, hogy egy gyengék látó vagy vak hogy jut át ilyen helyzetben az úton?
Egy kicsit többet szeretne már az ember a sablonválaszokon túl. Már ha legalább azt küldenek, mert a XII. kerület ahogy nem jeleskedik a cselekvésben, úgy egyszerűen magasról tesz a kommunikácóra is.
Egyébként ha már itt tartunk, ugyanez a probléma tapasztalható a Stromfeld - Agárdi - Nárcisz utcák találkozásánál is. Ott annyival másabb a helyzet, hogy simán ráfordulnak nagy sebességgel a Stromfeld Aurél úttal párhuzamosan az úttesten épp átkelő gyalogosra a kocsik, ha ki kell kerülni a dugót a Stromfelden. Holott abban az esetben még zebra nélkül is a gyalogosnak van elsőbbsége. Csak hát a pugatestűnek nem divat megadni azt, majd vár.

Szóval:
- A Stromfeld - Levendula utcák kereszteződésének és a Stromfeld - Agárdi - Nárcisz utcák - bármilyen módon ideiglenes vagy akár rögtön tartós átalakítása. Pl. virágláda, cserepes fa, beton tereló elem (hasonlóan az Istenhegyi út - Kék Golyó utca találkozásához) kihelyezése a kereszteződés szűkítése céljából olyan módon, hogy a kukás autó még gond nélkül be tudjon fordulni, de beparkolni vagy száguldozni már ne lehessen.
- A szabálytalanságra való következetes figyelmeztetés, büntetése (a kerületben máshol is). Kezdetnek talán jó, ha nagy ritkán kicsit autóznak a közterület felügyelet munkatársai, akkor ne guruljanak már el a dolgok mellett, hanem szálljanak ki intézkedni.
- A gyalogos emberszámba vétele.
- A kerület szóban nagyon erősen kommunikált közlekedésbiztonsági törekvéseinek valós, gyakorlati megvalósítása! Ne csak a kerületi újságba, főleg a választások előtt legyen már fontos, hogy az embert ne b*sszák el ha gyalogosan közlekedik. Mondjuk most úgyis választások lesznek, szóval lehet aktivizálódni.

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Stromfeld Aurél út 21

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Rendészet ellenőriz
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    parkolóóra

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Gábor Takács
    Illetékes: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata
    Győri út (XII. kerület, Hegyvidék)
  • Megerősítésre vár
    2
    Megerősítésre vár
    2

    Veszélyesen parkoló autó

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet
    Hadik András utca (XII. kerület, Hegyvidék)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Tilosban parkolás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet
    Márvány utca (XII. kerület, Hegyvidék)
  Vissza az oldal tetejére