Válaszra vár

kerékpársáv hiánya

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021.10.08
Budapest Közút válasza:

Az Etele teret és Őrmezőt összekötő régi aluljáró a MÁV üzemeltetésében van, Társaságunk ezen a szakaszon nem lát el kezelői feladatokat ezért kerékpárutat sem jelölhet ki.
A MÁV Zrt. helyezte ki korábban a kerékpárút vége jelzéseket, ezzel véleményünk szerint azt szerette volna jelezni, hogy a kerékpárosok az aluljáróban (mint máshol a járdán) a gyalogosok közlekedésének biztosítása mellett, max 10 km/h sebességgel, a gyalogosokra figyelve közlekedjenek. Ezzel az aluljárót használni lehet, de óvatosan közlekedve, figyelve a gyalogosokra.
Az aluljáró minden oldalról megközelíthető, az Etele téri oldalon az egész tér „Gyalogos és kerékpáros övezet” a kerékpáros bárhol haladhat.

Tisztelettel:

BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
- - - - - - - -

A Kelenföldi Pályaudvar alatt van 2 aluljáró. A régit kevesen használják, mivel a másik modernebb és ott van az M4 és busz csatlakozási lehetőség is. A régi elég széles (8 méter kb), hogy szabályos kerékpársávon folytathassák az utukat a biciklisek. Most is mindenki átbiciklizik, hacsak nincs ott rendőr,de mind a gyalogosok száma, mint a méret teljesen alkalmassá teszi a kerékpársáv létesítését. A régi gyakorlat maradt, amikor csak ez az egy aluljáró volt, és érthető, hogy oda nem akarták beereszteni a bicikliseket.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Etele tér 5

Hozzászólások

 • MÁV Zrt. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő!

  Köszönjük a tárgyi bejelentést, amelyet továbbítottunk az érintett szervezeti egység részére, állásfoglalás céljából, amelynek megérkezéséig, szíves türelmét kérjük.

  Üdvözlettel:
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Járókelő Eszter elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

 • Járókelő Eszter megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "MÁV Zrt."-ra.

 • Járókelő Eszter megváltoztatta a bejelentés leírását "A Kelenföldi Pályaudvar alatt van 2 aluljáró. A régit kevesen használják, mivel a másik modernebb és ott van az M4 és busz csatlakozási lehetőség is. A régi elég széles (8 méter kb), hogy szabályos kerékpársávon folytathassák az utukat a biciklisek. Most is mindenki átbiciklizik, hacsak nincs ott rendőr,de mind a...

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  A 90025-as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

  Tisztelt Bejelentő !

  Az Etele teret és Őrmezőt összekötő régi aluljáró a MÁV üzemeltetésében van, Társaságunk ezen
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Szelényi Gergely hozzászólt a bejelentéshez.

  Sosem lesz ott sáv, a MÁV ennek ellensége. Ha lenne is, a gyalogosok ugyanúgy keresztbe-kasul kóvályognának bedugózott füllel, mint most. Hárman képesek eltorlaszolni az egész útfelületet.
  Amúgy szép...
 • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére