Megoldatlan

Elfogy a kerékpárút a Kelenföldi aluljárónál

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2022.02.14.:

A bejelentő válasza:
"Véleményem szerint az aluljáró peronokkal való összeköttetésének megszüntetése nem egy jövőbe mutató megoldás. Én magam napi rendszerességgel, munkába járáshoz vasutat és kerékpárt használok. A régi aluljárón sokkal kényelmesebb és gyorsabb kerékpárral megközelíteni a peront. Rövidebb a lépcső, kevés a gyalogos, stb. Ezek miatt én továbbra is a kerékpársáv felfestését támogatom.
Tényleg zavaró, hogy a 7. és 10. vágányt nem lehet megközelíteni, de erre nem megoldás az, hogy akkor a többit se lehessen."

-----

FRISSÍTÉS 2022.02.14.:

A MÁV Zrt. válasza:
"A MÁV Zrt kerékpárutat nem üzemeltet. Amennyiben a Tisztelt lakosság városrészeket összekötő közösségi kerékpáros és gyalogos közlekedés céljából szeretné az aluljárót használni, abban az esetben a helyi Önkormányzatot kell megkeresni, hogy együttműködési megállapodás alapján a kerület üzemeltethesse.
Az alap MÁV funkció, hogy utasaink megközelíthessék az aluljárón keresztül a peronokat.
Az aluljáróban nagy sebességgel közlekedő kerékpárosok veszélyeztetik az utasok testi épségét.
Részünkről is ideális megoldás lenne, ha a régi vasúti aluljáró peronokkal való kapcsolatát megszüntetnénk és az aluljáró üzemeltetését átadnánk az Önkormányzat részére.
Ez azért is indokolt mivel az aluljárón keresztül nem lehet valamennyi peront megközelíteni, ami az utasaink számára több esetben problémát jelent."

-----

FRISSÍTÉS 2021.09.24.

A Budapest közút válasza:
"Az Etele teret és Őrmezőt összekötő régi aluljáró a MÁV üzemeltetésében van, Társaságunk ezen a szakaszon nem lát el kezelői feladatokat.
A MÁV Zrt. helyezte ki korábban a kerékpárút vége jelzéseket, ezzel véleményünk szerint azt szerette volna jelezni, hogy a kerékpárosok az aluljáróban (mint máshol a járdán) a gyalogosok közlekedésének biztosítása mellett, max 10 km/h sebességgel, a gyalogosokra figyelve közlekedjenek. Ezzel az aluljárót használni lehet, de óvatosan közlekedve, figyelve a gyalogosokra.
Az aluljáró minden oldalról megközelíthető, az Etele téri oldalon az egész tér „Gyalogos és kerékpáros övezet” a kerékpáros bárhol haladhat."

-----

A régi Kelenföldi aluljáróhoz kerékpárút érkezik mindkét végén, azonban nem ér el egészen az aluljáróhoz, hanem korábban véget ér.

Az Etele térre érkezve a Gyergyótölgyes úton átkelve elfogy a kerékpárút a régi Kelenföldi aluljáró felé. Buszmegállón keresztül gyalogosokon át lehet elérni az aluljárót, ez így balesetveszélyes.
Javasolnám egy út kijelölését a buszmegálló mögött, ha szükséges, akkor a murvás burkolat cseréjét.
Az aluljáróban tábla szerint tiltva van a kerékpáros közlekedés, pedig bringaút vezet hozzá mindkét oldalon. Nem tiltani kéne, hanem felfesteni, hogy ne alakuljanak ki balesetveszélyes helyzetek a gyalogosokkal.
Az őrmezői oldalon rámpa vezet a kerékpárúthoz.

Nagyon sok ember használja minden nap az aluljárót és környékét kerékpárral, szükséges lenne a kerékpárutat felfesteni végig, Őrmezőtől az aluljárón keresztül (a szélén a lépcsőktől távolabbi oldalon) egészen az Etele útig.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, BP Kelenföld

Hozzászólások

  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022. 02. 14. Véleményem szerint az aluljáró peronokkal való összeköttetésének megszüntetése nem egy jövőbe mutató megoldás. Én magam napi rendszerességgel, munkába járáshoz vasutat és kerékpárt használok. A régi aluljárón sokkal kényelmesebb és gyorsabb kerékpárral megközelíteni a peront. Rövi...

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ról "MÁV Zrt."-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    ________________________________
    Feladó: scanner@smart11.ujbuda.hu
    Elküldve: 2022. február 17., csütörtök 17:03
    Címzett: KozlekedesiO
    Tárgy: Message from KMBT_363
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022. 02. 14. MÁV Zrt. válasza: "A MÁV Zrt kerékpárutat nem üzemeltet. Amennyiben a Tisztelt lakosság városrészeket összekötő közösségi kerékpáros és gyalogos közlekedés céljából szeretné az aluljárót használni, abban az esetben a helyi Önkormányzatot kell megkeresni, hogy együttműködési megálla...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Véleményem szerint az aluljáró peronokkal való összeköttetésének megszüntetése nem egy jövőbe mutató megoldás. Én magam napi rendszerességgel, munkába járáshoz vasutat és kerékpárt használok. A régi a...
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2021.09.24. Budapest közút válasza: "Az Etele teret és Őrmezőt összekötő régi aluljáró a MÁV üzemeltetésében van, Társaságunk ezen a szakaszon nem lát el kezelői feladatokat. A MÁV Zrt. helyezte ki korábban a kerékpárút vége jelzéseket, ezzel véleményünk szerint azt szerette volna jelezni, hogy a ker...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "MÁV Zrt."-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    "A bejelentéssel kapcsolatban illetékes szervezetünk válasza a következő:
    A MÁV Zrt kerékpárutat nem üzemeltet. Amennyiben a Tisztelt lakosság városrészeket összekötő közösségi kerékpáros és gyalogos
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Köszönjük a tárgyi bejelentést, amelyet továbbítottunk az érintett szervezeti egység részére, állásfoglalás céljából, amelynek megérkezéséig, szíves türelmét kérjük.

    Üdvözlettel:
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "A régi Kelenföldi aluljáróhoz kerékpárút érkezik mindkét végén, azonban nem ér el egészen az aluljáróhoz, hanem korábban véget ér. Az Etele térre érkezve a Gyergyótölgyes úton átkelve elfogy a kerékpárút a régi Kelenföldi aluljáró felé. Buszmegállón keresztül gyalogosokon át lehet elérni az aluljárót, ez így ba...

  • g g megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "MÁV Zrt."-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 89470-as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő !

    Az Etele teret és Őrmezőt összekötő régi aluljáró a MÁV üzemeltetésében van, Társaságunk ezen
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Szelényi Gergely hozzászólt a bejelentéshez.

    A MÁV nem partner ebben....... nem is lesz sajnos....
  • Németh Gábor hozzászólt a bejelentéshez.

    Nincs tiltva az aluljáróban a kerékpáros közlekedés. A tábla csak a kerékpárút végét jelzi.
    https://jarokelo.hu/68140
  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére