Megoldott

Hiányzó gyalogosátkelőhely/lámpa?

A frissen átadott fonódónál egy érdekes közlekedési helyzetre lettem figyelmes. A Margit híd, budai hídfő új villamosmegállónál nincs se kijelölt gyalogos-átkelőhely, sem jelzőlámpa a gyalogosok számára, ahol keresztezik a villamossíneket. A villamosnak ezzel szemben van lámpája, illetve egy kikapcsolt állapotban lévő "az úttest forgalmának irányítására szolgáló fényjelző készülék" is található (gondolom a pótlóbusznak). Viszont ha utóbbi van, akkor ez úttestnek minősül, vagyis a gyalogosnak mindig elsőbbséget kell adnia. Ezzel még nem is lenne gond, csak nehéz észrevenni a híd felől (takarásból) érkező villamost (pláne, ha az új fajta, ami csak úgy suhan), ha valaki nem kellően körültekintő.
Kérem az illetékeseket, hogy fontolják meg egy lámpás gyalogos-átkelőhely létrehozását, mert annak hiányában az említett kereszteződés véleményem szerint balesetveszélyes!

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, II. kerület

Hozzászólások

  • Rajnai Richárd hozzászólt a bejelentéshez.

    Szuper! Na így azért mindjárt más! Én (mint bejelentő) megoldottnak tekinteném az ügyet.
  • Tóth Gergely hozzászólt a bejelentéshez.

    Tettek ki táblát, csináltak felfestést. Szerintem ennyi elég úgyse èrdekelne senkit, hogy mit mutat a lámpa.
  • Fóris Ágnes hozzászólt a bejelentéshez.

    Néhány méterrel arrébb, a Vidra utcánál viszont van egy jelzőlámpa. Ugyanazt a villamosvágányt keresztezi, ugyanaz a közlekedési helyzet, csak még egy kerékpárút is megy rajta. Teljesen értelmetlenül...
  • Koller Tamás hozzászólt a bejelentéshez.

    Abszolút nem vagyok szakértője a témának, de a BKK válasza nekem racionálisnak és elfogadhatónak tűnik. Miért kapott megoldatlan státuszt?
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (8873)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A Margit híd budai hídfője mellett,
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Rajnai Richárd bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére