Megoldott

Járda hiánya, vadparkolás továbbra is

Anonim Járókelő

Arról volt szó, hogy azért kell a Normafára az a hatalmas parkoló, hogy a Konkoly-Thege Miklós úton megszűnjön a képen is látható vadparkolás. Miután a parkoló fizetős, a rendészet pedig nem jár ki máshová ellenőrizni és következetesen büntetni (=ingyen van) így továbbra is jellemző a környékre a kaotikus és zöldnek, fenntarthatónak semmiképp sem mondható autós helyzet.
Annyiban persze meg lehet érteni a helyzetet, hogy a Normafa parkolótól a Gyermekvasút egy szűk járdán (persze le lehet írni, hogy a szabványnak megfelel, csak az igényeknek nem) közelíthető meg. Viszont a szintén népszerű és sok látogatót vonzó Piczinke Póniudvarhoz már nem vezet járda.
A Normafa tervezésénél igazából nem gondoltak arra, hogy ha az ember kiszáll az autóból, akkor ő is gyalogos lesz. Ha pedig mindenhol autó áll vagy közlekedik, akkor nehéz sétálni. Esetleg a néhány milliárdos költségvetésbe már nem fért bele pár száz méter járda.
Röviden, hogy az illetékesek is értsék:
- Legyen normális szélességű járda a Normafa parkoló - Gyermekvasút - Piczinke Póniudvar között.
- Tegyenek már valamit a zöldet elözönlő forgalommal és kezdjék végre következetesen ellenőrizni és büntetni a szabálytalan, pofátlan parkolást.
Mindkettő túlmutat rendészeti kérdésen. Ehhez városvezetői akarat és elvárás kell és az, hogy ne csak szóban és szlogenekben legyenek már a döntéshozók zöldek. Meg ne a kocaturisták kiszolgálása legyen a cél, mert nekik elég a térköves parkoló, azt meg jól lehet építeni.
Persze itt is lehet egymásra mutogatni a kerületnek és a fővárosnak. Mert ha Normafára kell ratrakot venni és építeni, az kerületi ügy a fővárosi részen is. Ha csak hétköznapibb vagy kevésbé népszerű dolgokkal (büntetés) kéne foglalkozni, akkor az csakis fővárosi ügy lehet. A dolgot persze lehet még árnyalni biztos némi természetvédelmi vonallal, hogy amiatt mégsem olyan egyszerű egy sima járdát sem építeni. Persze sípályát, nagy parkolót azt valahogy mégis.

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Konkoly-Thege Miklós út 18a

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    A Normafa parkoló fizetős, a közösségi közlekedés igénybevételét szorgalmazzuk. Kapacitás függvényében ellenőriz a Hegyvidéki Rendészet.
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    December van, azóta semmi válasz?
    Felmondott a kerületi levelező munkatárs vagy erre nincs sablon?
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A helyzet a szokásos? XII. kerületi önkormányzat simán ignorálja a bejelentést és már egy sablon válaszig se jut 30 nap alatt? Minden rendben lenne szerintük?
  • Horváth Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Szégyellje magát össze a XII. Milliárdokból ratrakot vesznek, de az alapvető rendet képtelen fenntartatni!
  • János Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    A XII. kerületben sehova se jár ki a rendészet, a Városháza környékén, a Böszörményi úton is a nap minden percében lehet szabálytalan parkolást látni, a Csörsz utcai őskáoszról meg ne is beszéljünk...
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére