Megoldott

Gyalogos útvonalba beékelt 40 méter kerékpárút

A Fehérvári úttól az albertfalvai Duna-part felé haladva a Mezőkövesd út - Dr. Papp Elemér utca útvonalon jellemzően végig az északi oldalon lehet gyalogosan közlekedni; az útvonal zömében a déli oldalon nincs is járda. Ehhez képest a Hunyadi János útnál a Lukoil benzinkút oldalában egy 40 méteres szakasz csak kerékpárútként van kitáblázva, így ezen a rövid szakaszon csak a túloldali (ott épp létező) járda lenne szabályosan használható, noha ez plusz kerülőt, plusz lámpaváltások bevárását jelenti, illetve általában nem vág egybe azzal, hogy a gyalogosforgalom az útvonal kiépítettségéből fakadóan eredendően az északi oldalon zajlik.

(Szerintem általában teljesen felesleges ezen a csekély forgalmú útvonalon a kerékpárosforgalmat táblákkal a járdára kényszeríteni, de ezirányú bejelentésem korábban nem talált megértésre, így most csak utalásjelleggel említem. Mindenesetre ha csak simán az úttesten kerülne kerékpáros nyomokkal kijelölésre a Fehérvári út - Árasztó út kapcsolat, ez a bejelentés is egyből okafogyottá válna.)

Amennyiben továbbra is feltett szándék, hogy a Szerémi úttól a Lukoil kút keleti oldaláig ne az úttesten folyjon a Duna felé tartó kerékpáros forgalom, kérem, hogy a szóban forgó nyúlfarknyi, 40 méteres szakaszt is táblázzák át gyalog- és kerékpárúttá, hiszen jelen formájában abszolút következetlennek hat, hogy kizárólagos kerékpárútként szerepel kitáblázva.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Hunyadi János út 18

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Baranyai Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

    Kicserélték a Lukoil kút menti szakasz tábláit Kerékpárútról Gyalog- és kerékpárútra. Szerintem továbbra is teljesen elhibázott koncepció, hogy nem az úttesten vezetik a kerékpárosokat ezen a teljesen...
  • Baranyai Zsolt visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 87167-es számon nyilvántartott megkeresésre Társaságunk az alábbi választ adja:

    Tisztelt Bejelentő!

    A Budapest XI. kerületi Mezőkövesd utcai kerékpárúttal kapcsolatos bej
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Baranyai Zsolt bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére