Válaszra vár

Szemét és szemétszállítás

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021.09.16.:

A Bejelentő kérése:
"Kedves Illetékes, szeretném még a bejelnetett problémát illetően azt is jelezni hogy a kihelyezett szeméttárólókból illetve a szemétszállító gépjárműból a szennyezettfolyadék szintén a társasház előtt folyik ki. A szag szintén zavarja az itt lakókat. Nagyon szeretnénk ha megoldás születne hogy nem a társasház előtt tárolnák ezeket a szeméttárolókat. Köszönjük szépen! "

--------

FRISSÍTÉS 2021.09.13.:

Tisztelt Önkormányzat!
Mivel mi nem ismerjük az érintett vállalkozásokat, legyenek szívesek jelezni feléjük, hogy hova és milyen módon tanácsos kitenniük a szemeteseket annak érdekében, hogy az a lakosokat ne zavarja.
Köszönjük a segítségüket!

-----

FRISSÍTÉS 2021.09.09.:

Az FKF válasza:
"Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk a Fővárosi Önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése alapján végzi a hulladék begyűjtését és elszállítását. A szerződés meghatározza, hogy mely területeken mettől meddig lehet hulladékszállítást végezni. A belvárosi területeket, ahová az Asbóth utca is esik, reggel 7 óráig el kell hagyniuk célgépeinknek, így az ürítés időpontján nem áll módunkban változtatni.
Ami az edények kihelyezési helyét illeti, azt nem Társaságunk, hanem az ügyfél, jelen esetben az említett vendéglátóhelyek jelölik ki. Ezért kérjük, hogy a szálloda és a környéken lévő éttermek vezetésének jelezzék a problémát, hiszen ők tudják a tartályok zárt helyen való tárolását megoldani, illetve azok ürítési helyén változtatni."

-----

FRISSÍTÉS 2021.09.06.:

A VII. kerület válasza:
"Hivatkozással JAROKELO-BUDAPEST- 00086981 azonosítószámú, Budapest Asbóth utcai szállodák hulladéktárolói a lakók nyugalmát zavarják, szag, látvány, a heti 6 alkalommal történő ürítési gyakoriság és hajnali 4:40-6:00 közötti ürítési időpont, valamint megoldási javaslatok
tárgyú bejegyzésre tájékoztatjuk, hogy a jelzett szemétszállítás a Fővárosi Közterület-fenntartó feladata."

-----

Egy zsákutca egyetlen társasházaként szeretnénk megoldást találni, a társasház előtt állandósult szemét problémára és a szemétszállításra.
A társasházzal szemben lévő szállodák hulladéktárolói a lakók nyugalmát zavarják. A folyamatosan utcán kihelyezett tárolókból terjengő szag, a látvány illetve a zajjal járó heti 6 napos hajnali ürítési gyakoriság gondot okoz a lakóknak. Továbbá több kisebb "gazdátlan" szeméttároló is kikerült amelyeket a környező éttermek használnak.

Szeretnénk, ha közterület fenntartó más helyet jelölne ki szeméttárolónak. A probléma állandósult és egyre fokozódik, sajnos szemétlerakatnak használják a zsákutcát.

A másik, ezzel kapcsolatos gond, hogy a szeméttároló konténereket a társasház előtt ürítik, ami heti 6 nap hajnali órában (4:40 és 6:00 között) a lakók pihenését zavarja. A lakások 70%-a utcafronti.
A szállodák szeméttárolóit a társasház előtt ürítik a betolató szemetesautó és az ablakok alatti ürítés nagyon nagy zajjal és szaggal jár. Sajnos a zsákutca elég visszhangos .

Ezért szeretnénk ha megoldást születne: 1. a szeméttárolók zárt elhelyezésére 2.vagy a szeméttárolók máshova helyezésére (pl. Madách tér) 3. Az ürítési hely illetve idő módosítására.
(a zsákutca előtti szakaszon) 4. a szeméttárolók máshová helyezésére az ürítési napokon.(zsákutca előtti szakaszra)

Nagyon köszönöm és bízunk az együttműködésben!

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, Asbóth u. 14

Hozzászólások

 • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

 • Járókelő Zsófi megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2021.09.13.: Tisztelt Önkormányzat! Mivel mi nem ismerjük az érintett vállalkozásokat, legyenek szívesek jelezni felé...

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Kedves Illetékes, szeretném még a bejelnetett problémát illetően azt is jelezni hogy a kihelyezett szeméttárólókból illetve a szemétszállító gépjárműból a szennyezettfolyadék szintén a társasház előtt...
 • Garami Mária megváltoztatta a bejelentés helyét "Budapest, Asbóth u. 6, 1075 Magyarország (47.49723794, 19.05773621, 16)"-ról "Budapest, Asbóth u. 14, 1075 Magyarország (47.4971473, 19.057637...

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  A térképen valamiért rosszul jelenik meg, de az Asbóth utca 14 előtti területről van szó.
 • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

 • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "Egy zsákutca egyetlen társasházaként szeretnénk megoldást találni, a társasház előtt állandósult szemét problémára é...

 • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "FKF Fővárosi Közterület-Fenntartó"-ról "VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!
  Köszönjük megkeresését.
  Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk a Fővárosi Önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése alapján végzi a hulladék begyűjtését és elszállítását. A szerz
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Garami Mária elküldte az ügyet az illetékesnek: FKF Fővárosi Közterület-Fenntartó

 • Garami Mária megváltoztatta a bejelentés illetékesét "VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata"-ról "FKF Fővárosi Közterület-Fenntartó"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő Egyesület Ügyvivő!

  Hivatkozással JAROKELO-BUDAPEST- 00086981 azonosítószámú, Budapest Asbóth utcai szállodák hulladéktárolói a lakók nyugalmát zavarják, szag, látvány, a heti 6 alk
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Megoldott
  2
  Megoldott
  2

  Rengeteg szemét

  Beküldés ideje:
  Beküldte: VII Gábor
  Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
  Nefelejcs utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
 • Megoldott
  2
  Megoldott
  2

  Kirakott TV

  Beküldés ideje:
  Beküldte: VII Gábor
  Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
  Bajza utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
 • Megoldott
  2
  Megoldott
  2

  Nagy méretű szemét

  Beküldés ideje:
  Beküldte: VII Gábor
  Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
  Damjanich utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  Vissza az oldal tetejére