Válaszra vár

Fa mögé elrejtett parkolást jelző tábla vadászható a Vadász utcában

A nem jól látható parkolást jelző tábla áthelyezezés a fa elé és útburkolati jellel kiegészítés szükséges.
Budapest Vadász u. 10. előtt egy mozgássérült parkolóhely található.
A parkolásra vonatkozó táblát a Vadász utca felújítása során egy fa mögé helyezték el,
amely azóta kilombosodott.
A tábla az úttestről a Bank utcáról kanyarodva az úttestről nem látható.
Szükség lenne az útburkolati jelre is.
A közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről szóló 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet (továbbiakban: rendelet) „A közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményei” műszaki szabályzata (JETSZ) I. Fejezet 2. pontja a közúti közlekedés szabályai (KRESZ) szerinti jelzőtáblák alapkövetelményeit meghatározza.
2.3. pont kimondja, hogy „ Gondoskodni kell arról, hogy a kihelyezett közúti jelzőtáblák épek, tiszták, állandóan jól láthatóak és előírt fényvisszaverő képességűek legyenek, azokat semmi el ne takarja. A belső átvilágítású jelzőtáblák fényforrása legyen folyamatosan üzemképes, és biztosítson megfelelő fényerőt.”
A Vadász u. 10. helyen a közúti jelzőtábla jól nem látható az a fa lombja eltakarja, azt csak visszafelé a járda oldaláról lehet észrevenni (az utca többi részén jól láthatóak a jelzőtáblák).
A mozgássárólt parkolóhely nem szándékos elfoglalására így gyakrabban sor kerül, amelyet az utca túloldalán lévő közterület-felügyelet előszeretettel szankcionál is, de a problémát nem oldja meg. Kérjük az illetékes intézkedését a tábla fa elé történő áthelyezését esetleg mozgássárólt parkolást jelző útburkolati jellel kiegészítve, hogy egyértelmű legyen a parkolási hely kijelölése.

Probléma helyszíne
Budapest V. kerület, Belváros-Lipótváros, Vadász u. 10

Hozzászólások

  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: V. kerület Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

  • Bogya Zoltán bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére