Megoldott

megallni tilos tabla utani zonatabla feloldja-e?

A Nemzeti Nyomozó Iroda mellett az Aradi utcában a sarkon várakozni tilos tábla található. Később az utcában parkolási zóna tábla található. A zónatábla után jól láthatóan az emberek vígan parkolnak, gondolom mindenki úgy gondolja, hogy a parkolási zóna tábla feloldja a megállni tilos, várakozni tilos táblákat, ahogy magam is gondolom.

Ámde! A hatóság egy korábban bejelentett hasonló helyzetben, ami itt olvasható: https://www.jarokelo.hu/budapest/bejelentesek/5916/megallni-tilos-parkolasi-zona-egymast-uti

azt az álláspontot képviselte, hogy a parkolási zóna tábla kizárólag a zóna kijelölését jelzi, nem jelenti a korábbi tábla feloldását. Magam ezt a véleményt a KRESZ alapján nem osztom. Ha viszont elfogadom a korábbi választ, akkor itt a parkolási zóna tábla nem oldja fel a korábbi táblát és az autósok illegálisan parkolnak. Ha így van, akkor is logikus lenne, hogy a pakrolási zóna tábla mellé egy ismétlő megállási vagy várakozási tilalmat jelző táblát raknának.

Ha az Aradi utcáért felelős hatóság a korábbival ellentétes állásponton van, úgy a korábbi ügyet kellene újra elővenni, hogy egységes és helyes álláspont legyen a témában.

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, VI. kerület

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (8630)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A Várakozási övezet (zóna) jelzőtábl
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • bencsath boldizsar bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére