Megoldott

Illegális hulladékkihelyezés - valóban ez a megoldás?

A héten egy újabb kerületben gondolta egy honfitársunk, hogy mi sem természetesebb, mint hogy a hűtőt és matracot kidobja az utcára, mert neki már nem kell. Pedig jó lenne, ha egyszer és mindenkorra megértené mindenki, hogy ennek nagyon nem ez a módja, sőt! Rengeteg lehetősége lett volna, kezdve a mepróbálja eladi, felajánla egy csoportban, leadja az FKF újrahsználati boltjában, elviszi egy hulladékudvarba, vagy megvárja a lomtalanítást.

Sőt, jogaszbály alapján elektronikai terméket bármelyik ilyen üzlet köteles visszavenni (nem csak az amelyik eladta), még a online rendelés esetén az új kiszállításával párhuzamosan is! (ezt ajánlom mindenki figyelmébe!)

De nem, mint sajnos egyre többen, csak kitette az utcára, majd megoldja valaki... Igen, előbb utóbb valaki elviszi. Nem ingyen, mert mindenki más fizeti meg. Olyan közös pénzből, ami mehetett volna jobb célra is. Takarításra, növények ültetésére, egyébre... sorolhatnám. Döbbenetes önzőség és felelőtlenség. Valóban rendben van, ez az elfogadott nomra? Csak jelezném: aki települési hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le vagy helyez el, szabálysértést követ el, melynek büntetése hatósági eljárás megindulása esetén 150.000 Ft-ig terjedhet. Az ilyen szabálysértést elkövetőkkel szemben az illetékes hatóságok jogosultak intézkedni.

Kérem, a fentiek alapján a vonatkozó jogszabály alapján:

A , Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. (VIII. 1.) sz. önkormányzati rendelete a főváros köztisztaságáról 3. § Az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles gondoskodni: a) az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített, vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről... a Társasház haladéktalanul gondoskodjon a lakó által illegálisan kihelyezett hulladék szabályos elszállításáról. Legalább egy részét így a felelőtlen lakó fizeti meg a közös költségen keresztül.

B, vagy a kerület jegyzőjének, vagy a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Városüzemeltetési Igazgatósága, esetleg a kerület közterület-felügyeletének az intézkedését az illegális hulladék kihelyezőjével szemben.

Mert sajnos az csak részmegoldás, hogy majd valaki elviszi, de nincs következménye azzal szemben, aki kihelyezte.

Köszönöm.

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, Osvát u. 2

Hozzászólások

  • R eni lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Járókelő Egyesület Ügyvivő!

    Hivatkozással JAROKELO-BUDAPEST-00085607 azonosítószámú, - Budapest Osváth u. 2. környezetében hűtő, matrac lom kidobása a közterületre, illegális hulladék kihe
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

  • Kiss Alexa Lia bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Hiányzó szemetes

    Beküldés ideje:
    Beküldte: VII Gábor
    Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
    Kazinczy utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Zsák szemét

    Beküldés ideje:
    Beküldte: VII Gábor
    Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
    Szövetség utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Elhullott állat és cigarettacsikkek

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Rákóczi út (VII. kerület, Erzsébetváros)
  Vissza az oldal tetejére