Válaszra vár

Értelmetlen és ronda forgalomterelés

FRISSÍTÉS 2021. 06. 21.

Sajnálatos, hogy az illetékes válasza alapján az ügyet megoldottnak tekintjük, hiszen semmilyen változás nem történt és a leírtak alapján nem is fog.

A közút munkatársa szerint rendben van hogy a korábbi helyzethez képest plusz 2 közlekedési lámpa fogja meg ugyanazt a forgalmat illetve plusz fél kilométeres kerülővel és az ehhez társuló plusz káraosanyag kibocsátással változtatják meg a forgalmat.

Jómagam is járok kerékpárral, sőt a városban azzal járok leginkább, mivel az ilyen átgonolatlan megoldások miatt számos helyen ellehetetlenítik az autóforgalmat. Ez lassabb haladást és több károsanyag kibocsátást is eredményez ami senkinek nem érdeke.

Jelen forgalmi szituáció remek példája, hogy a különböző közlekedési formák megférhetnek egymás mellett, semmi szükség a forgalmi sáv megszüntetésére, ahhoz hogy kerékpáros sáv, akár kerékpáros nyom kialakításra kerüljön.

----------------------

FRISSÍTÉS 2021. 06. 21.
BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza:

A Hamzsabégi úton kerékpáros infrastruktúra készült a jobbra kanyarodó sáv felhasználásával. A kerékpáros kapcsolat fontos része a városi közlekedésnek, ezér azt megszüntetni nem lehet.
A Vincellér utcából egy indirekt hurokkal Hamzsabégi út, jobbra Daróczi út jobbra Kökörcsin utca és jobbra Karolina út az Etele út felé lehet haladni.
Mivel a Vincellér utcából az Etele út, Etele tér felé haladók száma igen csekély, a fenti utcák terhelése ezáltal nem nő.

----------------------

A Bartók Béla úti kerékpársáv kialakításával egyidőben a Hamzsabégi úti kereszteződés forgalmát is átalakították, a város fele tartó irány jobbra kanyarodási lehetőségét piros-fehér ideiglenes tetelőtáblák kihelyezésével. Ez által a Vincellér út felől érkezők Etele tér felé haladását ellehetetlenítve. A kerékpársáv és a korábban említett forgalom tökéletesen megfér egymás mellett, javaslom ennek a félmegoldásnak (?) a megszűntetését, már csak azért is mert ronda és el van hanyagolva.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Hamzsabégi út 43

Hozzászólások

 • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "A Bartók Béla úti kerékpársáv kialakításával egyidőben a Hamzsabégi úti kereszteződés forgalmát is átalakították, a város fel...

 • Aczél Ádám hozzászólt a bejelentéshez.

  Sajnálatos, hogy az illetékes válasza alapján az ügyet megoldottnak tekintjük, hiszen semmilyen változás nem történt és a leírtak alapján nem is fog.

  A közút munkatársa szerint rendben van hogy a kor
  ...
 • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  Az illetékes szakmai válasza alapján.
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  A 84731 -as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

  Tisztelt Bejelentő !

  A Hamzsabégi úton kerékpáros infrastruktúra készült a jobbra kanyarodó sáv felhasználásával.
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

 • Sz-S Noémi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Aczél Ádám bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére