Megoldatlan

Fóti úti parkolás

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021.06.21.:

A Budapest Közút válasza:
"A Fóti út kerékpáros infrastruktúra szempontjából három szakaszra osztható. Kerékpársáv a Szilágyi út és Baross utca közötti szakaszon van, a Baross utca és a Megyeri út között a keresztmetszet 2x2 forgalmi sávos, azonban a külső sávban találhatóak kerékpáros nyomok, míg a Megyeri út és a Váci út között szintén 2x2 forgalmi sávos keresztmetszet van kerékpáros nyomok nélkül. A „kerékpáros nyom” a KRESZ 18. § (9) alapján jelzi a kerékpárosok részére a haladásra ajánlott útfelületet, és tájékoztatást ad az autósok részére, hogy az érintett útszakaszon fokozottan számolni kell kerékpárosok közlekedésével. Ez a burkolati jel nem jelent megállási és várakozási tilalmat, így a kerékpáros nyomokkal rendelkező szakaszon a gépjárművek – amennyiben a KRESZ 40. és 41. § előírásainak megfelel – megállhatnak és várakozhatnak. A Megyeri út és Váci út közötti szakaszon, ahol nincsenek kerékpáros nyomok, a járműveknek a helyszínen kint lévő jelzőtáblák alapján kell közlekedniük, és ugyanezen jelzőtáblák alapján várakozhatnak is. Mivel a szakaszon csak egyes kapukihajtók környezetében van érvényben megállási tilalom (amit külön táblának jeleznie nem szükséges), így az útszakaszon a várakozó járművek nem szabálytalanok.

A kerékpáros hálózati fejlesztések a Budapesti Közlekedési Központ hatáskörébe tartoznak, így ez ügyben kérjük forduljon bizalommal a BKK munkatársaihoz."

-----

A Váci út - Fóti út találkozásánál évek óta rengeteg autó parkol a kerékpáros autósávon (mindkét irányban). Nem találok semmi táblát vagy KRESZ segítséget arra, hogy ez miért megengedett, sima két sávos útnak tűnik kerékpársávval. Google Street viewon és Google légi felvételen is látszi. Azért tűnt most fel, mert az egész sajtón végigment, hogy Dunakesziről be lehet jutni a Duna plázáig kerékpárúton, de ez gyakorlatilag hülyeség, Váci-Fóti találkozástól Újpest központig hiányzik minden kerékpáros segítség, gyakorlatilag csak zsúfolt, életveszélyes útvonal van a párhuzamos (Baross, Attila) utcákban is. Tudtok segíteni?

Probléma helyszíne
Budapest IV. kerület, Újpest, Fóti út 2

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0013081-001/2021/0038
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00084383

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését. A BKK szakterületének munkatársai azt válaszolták, hogy a Váci út küls
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "A Váci út - Fóti út találkozásánál évek óta rengeteg autó parkol a kerékpáros autósávon (mindkét irányban). Nem találok semmi táblát vagy KRESZ segítséget arra, hogy ez miért megengedett, sima két sávos útnak tűnik kerékpársávval. Google Street viewon és Google légi felvételen is látszi. Azért tű...

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés kategóriáját "Parkolás"-ról "Kerékpárút"-ra.

  • Wagner Kriszta hozzászólt a bejelentéshez.

    Pedig be lehet jutni, a Vizmüvek előtti járdától közös használatú a gyalogosokkal a járda,-tudom, nem szerencsés-, a Téli kikötőnél ugyan átvisz a túloldalra, majd a Shell kútnál visszavisz a bicikliút.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Társaságunk részére megküldött elektronikus levelére – melyben a IV. kerületi Fóti út – Váci út csomópontban jelzett szabálytalan várakozást – az alábbi választ adjuk:

    A Fóti ú
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kitáblázott bringaút vagy sem (én nem láttam bringaút vége táblát, a felfestést majd megnézem) ez a hivatalos nemzetközi EV6 bringaút útvonala, ami a hirek szerint elkészült. A parkolást nem tudom, ho...
  • Vigh László hozzászólt a bejelentéshez.

    A Fóti út ezen szakaszán - a Váci út és a Baross utca között - nincs kerékpársáv, soha nem is volt! Az mondjuk érdekes, hogy Dunakeszi felől a Váci út-Fóti út kereszteződés után eltűnik a kerékpárút....
  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére