Megoldatlan

Balesetveszélyes csomópont

FRISSÍTÉS 2021.07.29.:

Sajnos az Önök által felvázolt megoldás nem oldja meg a problémát, mivel a Síp u felől kikanyarodók gyakran egyből a külső forgalmi sávba, vagy továbbkanyarodási szándékkal egyből a buszsávba kanyaodnak, előidézve a balesetveszélyes helyzetet. A megoldást a lámpák megfelelő áthangolása jelenthetné.

-----

A Budapest Közút válasza:
"A Rákóczi út – Síp utca, illetve a Rákóczi út – Puskin utca kereszteződés olyan közel helyezkedik el egymáshoz képest, hogy a két kereszteződés közé nem helyezhető el egy újabb jelzőlámpás csomópont, kordon. A jelzőlámpás kordon telepítését követően mind a Rákóczi úton, mind a Síp és Puskin utcából kihaladó forgalom esetében jelentősen csökkenne a kapacitás, mely nagy torlódásokat okozhatna. Mindezek miatt a két csomópontot közösen kell irányítani. Ebben az elrendezésben a két mellékutcából kihaladó járművek között a telizöld jelzésnél érvényes elsőbbségi viszonyok tartandóak be, vagyis a balra kanyarodóknak elsőbbséget kell adniuk a jobbra kikanyarodók részére.

A Rákóczi út – Síp utca – Puskin utca kereszteződésben, a Síp utcai ágban a tavalyi évben megváltozott a forgalmi rend. Jelenleg a Síp utcából egy-egy sávból lehet jobbra, illetve balra kanyarodni, középen pedig egy kerékpársáv van, melyből balra nagyívben lehet a Rákóczi útra kanyarodni. Ezzel a kialakítással jelentősen egyszerűsödött a forgalmi rend, az eltolt útcsalatkozásokkal rendelkező csomópont már nagyobb biztonsággal használható."

-----

Budapest VIII. Puskin u. - Rákóczi út - Síp u csomópont.
Amikor a Rákóczi úton pirosa vált a lámpa, a Síp u és a Puskin u lámpája zöldet ad, mind a jobbra, mind a balra kanyarodók részére.
A Puskin u-ból jobbra, kis ívben kikanyarodó autók megállnak a gyalogos átkelőhelynél átengedni a gyalogosokat, miközben a Síp u-ból balra, nagy ívben kikanyarodókat ez a gyalogos átkelőhely nem akadályozza, ők zavartalanul haladhatnak. Amikor a gyalogosok átérnek, megindulhatnak a Puskin u-ból kihajtó autók, de erre nem számítanak a Síp u-ból kihajtók, egyrészt a két utca egymáshoz képest való eltolása, másrészt a késedelem miatt, így rendszeres, hogy ütközésveszélyes szituáció alakul ki. A Síp u-ból kihajtók ráadásul azt hiszik, hogy a másik, amúgy szabályosanhaladó autó a tilos jelzés ellenére kerül eléjük (ami nem igaz, de újabb konfliktus forrás).
Ez egy rég óta fennálló megoldandó állapot, előbb-utóbb komoly baleset lesz belőle.

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, Síp u. 2

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az Illetékes válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Előző válaszunkban leírt szakmai álláspontunkat továbbra is fenntartjuk.

    Tisztelettel,

    BUDAPEST KÖZÚT Zrt.

    Forgalomtechnikai Igazgatóság

    Tel: +36 30 774 1100 | e-mail: budapes
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "Budapest VIII. Puskin u. - Rákóczi út - Síp u csomópont. Amikor a Rákóczi úton pirosa vált a lámpa, a Síp u és a Puskin u lámpája zöldet ad, mind a jobbra, mind a balra kanyarodók részére. A Puskin u-ból jobbra, kis ívben kikanyarodó autók megállnak a gyalogos átkelőhelynél átengedni a gyalogosokat, mikö...

  • Szabó István hozzászólt a bejelentéshez.

    T. Budapest Közút!

    Sajnos az Önök által felvázolt megoldás nem oldja meg a problémát, mivel a Síp u felől kikanyarodók gyakran egyből a külső forgalmi sávba, vagy továbbkanyarodási szándékkal egyből...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Rákóczi út – Síp utca, illetve a Rákóczi út – Puskin utca kereszteződés olyan közel helyezkedik el egymáshoz képest, hogy a két kereszteződés közé nem helyezhető el egy újabb je
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Szabó István bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Leszakadt tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Kispál Csongor
    Illetékes: Budapest Közút
    Alsó erdősor (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Kiégett jelzőlámpa

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Klauzál utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Elfordult tükör

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Dembinszky utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  Vissza az oldal tetejére