Megoldatlan

Mély kátyúból eredő rengés, épületkár

A XV. Budapest, Rákos út 153.-as szám alatti házba több mint egy évvel ezelőtt költöztünk be még a pandémia helyzet előtt 2 kisgyermekünkkel. A beköltözés előtt a házat belülről felújítottuk.

Az utóbbi hónapokban, hetekben azt tapasztaltuk, hogy a ház remeg, ha nagy gépjármű, teherautó vagy busz halad el előttünk. Ezt hatványozottan érezzük az esti órákban, amikor a sebességhatárt talán már nem tartják be annyira. Valószínű, hogy a megszorítások fokozatos megszüntetése okán visszatért a normál sűrűségű forgalom, azonban jelenleg az előttünk lévő úttest állapota a fenti hatást gyakorolja a környező házakra.

A felső emeleten a képek remegnek a falakon, az épület belsejében a falakon repedések jelentek meg a hidegburkolaton, gipszkarton falakon és a szerkezet csatlakozásoknál, amiket megnézettünk és bemérettünk Szakemberrel. Ez fokozottan érvényes az esti csendes órákban, hogy egy nagy gépjármű akkorát csattan az úton a gödrök miatt, hogy a gyermekeim felkelnek álmukból.

Reméltük, hogy a jó idő, korlátozások feloldása után gödrök kezelése elindul, és a már a ház állagát veszélyeztető állapot megszűnik. Sajnos azt tapasztaltam pár hete, ahogy a csatolt képeken is látszik, hogy az úttest javítása kimerült csupán 3-4 db tenyérnyi foltozásban.

Probléma helyszíne
Budapest XV. kerület, Rákos út 153

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés nevét "mély kátyúból eredő rengés, épületkár"-ról "Mély kátyúból eredő rengés, épületkár"-ra.

  • Kolos Majtényi visszajelzésére vár.

  • R eni megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Cím!

    Mellékletben megküldjük a tárgyban szereplő bejelentésre írt tájékoztatásunkat melyet elektronikus aláírással láttunk el.

    Üdvözlettel:

    Budapest Közút Zrt.
    Útüzemeltetési osztály
    e-m...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Kolos Majtényi bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére