Megoldatlan

Zebrák hiánya, ezek pótlásának, felfestésének kérése

A Teréz krt.-ról a Dessewffy utcában nagy mennyiségben fordulnak be autók, mert itt tud átmenni mind a Szondi utcáról jövő, mind a körúton érkező forgalom a Bajcsy-Zsilinszky út felé. A probléma pedig a zebra hiánya, mivel a gyalogos forgalom ugyancsak nagy magán a körúton is.
Google Maps-en nézve szinte mindenhol végig a körúton van zebra, amivel elősegítik a gyalogosforgalmat még a kisebb utcáknál is. Ezzel szemben itt nincs, ahol lendületből fordulnak be az autók a körútról nagy számban.

Emellett javasolnám zebrát tenni a következő körúti kereszteződésbe is(Teréz krt.-Zichy Jenő utca), mert ott lehet, hogy nincs nagy forgalom, viszont a parkoló autók miatt nem belátható a kereszteződés, ezért az onnan kifordulni akaró autók nem állnak meg, csak közvetlenül a körútra való ráhajtás előtt 1-2 méterrel, amivel bőven veszélyeztethetik a gyalogosokat.

Kérném mindkét zebra felfestését, valamint ajánlanám az összes egyéb körúti kereszteződésben a zebra felfestését, hiszen a nagykörúton szerencsére újra sokan közlekednek gyalog is és véleményem szerint őket kellene védeni és támogatni evvel, hogy még gyalogosbarátabb hellyé váljon a belső belváros.

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, Teréz krt. 37

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Bogár Bálint visszajelzésére vár.

  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Társaságunk részére megküldött elektronikus levelére – melyben a VI. kerület Teréz körút - Dessewffy utca csomópontban gyalogos-átkelőhely létesítését kéri – az alábbi választ a
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Csanádi György elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Bogár Bálint bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére