Megoldott

Félrevezető, nem egyértelmű felfestés

Anonim Járókelő

Tisztelt Járókelő!

A minap Andrássy út szervízút - Kodály körönd sarkán parkoltam a gépkocsimmal, mire másnap reggel egy 25 000ft os büntetés fogadott.
A büntetés indoka az volt, hogy "Kijelölt gyalogátkelőhely előtt 5m-en belül várakozott"

Mikor megálltam azon a helyen, gyakorlatilag 3 autónyi hely volt még mögöttem, és gondoltam megállok a sor elején a vonalig, hogy kényelmesen beférjenek mögém is. Még ki is szálltam megnézni, hogy meddig tarthat az a bizonyos vonal.

Ennek a parkolórésznek az eleje jelölve van fehér felfestéssel, hogy honnan kezdődik, de a végén már csak halvány sárga vonal látszik. Ezekről csatoltam képeket Google Mapsról, ezen a képen látszik is, hogy ugyan úgy parkoltam ahogy a képen lévő autó is áll a sor elején.

Kicsit utána nézve kiderült számomra, hogy az a sárga vonal, a MOL Bubi kerékpárok tárolóját határolta körbe, amíg az ott volt, majd ezek után az idő martalékává válhatott a felfestés, így félrevezetve a parkolóhelyet keresőket.
2014 Májusában még Bubi tároló volt (mellékelt kép)
2018 Júniusban már parkoló

A KRESZ erre vonatkozó részében (40. § 5/e)

Kérném segítségüket ennek tisztázásában, hogy legalább más ne fusson bele ebbe a "hibába", és kelljen "tanulópénzt" fizetnie.

Köszönöm a munkájukat!

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, Kodály körönd

Hozzászólások

  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Budapest Közút válasza alapján: A fentiek alapján - mivel a burkolati jelek más utasítást nem adnak – a szervízúton a KRESZ szabályainak figyelembe vételével kell várakozni.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Társaságunk részére megküldött elektronikus levelére – melyben a VI. kerület Andrássy út szervízútján, a Szív utca és a Kodály körönd közötti útburkolati jelekkel kapcsolatosan
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére