Megoldatlan

Tavaszi karácsonyfa - szeméttel díszítve

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 20121.12.01.:

A problémát kérem megoldottról válaszra vár státuszúra állítani és visszaküldeni az illetékesnek. Az üveg a mai napig ott lóg a fán, a beküldött képeken is jól látszik, hogy van olyan, amiben teljes zöld lombban van a fa, másikon semmi levél rajta, egyetlen dolog változatlan csak minden évszakban: az ott lógó üveg. Úgyhogy nem igazán tudom a képek többszöri felhasználására vonatkozó kritikát értelmezni. Készíthetek én akár napi fotósorozatot is az üvegről, de nem hiszem, hogy ez bárkinek a hasznára válna. Lehet, hogy ki lett vizsgálva az ügy, de ehhez az üveghez senki egy ujjal nem nyúlt és a mai napig minden éjszaka folyamatosan dobálja valaki újra és újra ezeket az üvegeket a házból.

—————

FRISSÍTÉS: 2021.09.28.
Egyéb szervezet részére továbbítva: kozterulet-felugyelet@pesterzsebet.hu .
---
FRISSÍTÉS: 2021.05.17.
Egyéb szervezet részére továbbítva: nepegeszsegugy20@20kh.bfkh.gov.hu
--------------------------------------------
Frissítés: 2021.04.30
"Sajnos a probléma továbbra is fennáll, jól látszik a frissen készített képeken, hogy ugyanaz a két palack, ami már március 29-én is fel volt akadva a fákra, az még most, április 29-én is ugyanott van"
-----------
A képen látható fa, ami a Vörösmarty u. 5. alatt található orvosi rendelő és a Vörösmarty u. 3. között van, úgy néz ki, mint egy karácsonyfa. A probléma csak az, hogy nem igazi karácsonyfadíszek vannak rajta, hanem ismeretlen eredetű folyadékkal töltött PET-palackok.

Ahhoz, hogy ez a probléma hogy állt elő, illetve termelődik újra folyamatosan, itt található további információ:
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/74913/rendszeres-kozterulet-szennyezes-es-balesetveszely-okozasa

A jelen bejelentésben azt szeretném kérni, hogy az illetékes hatóságok mindenképp távolítsák el a fáról a fent ragadt üvegeket. Ezek az üvegek egyrészt ismeretlen eredetű anyagot tartalmaznak, aminek a beazonosítása még mostanáig sem történt meg, így akár a természetre vagy emberi egészségre is veszélyes lehet az anyag, ha kiszabadul a palackból. Másrészt fennáll a balesetveszély továbbra is: ha egy nagyobb szélvihar lefújja ezeket a palackokat, akkor valamelyik járókelőt vagy várakozót a kormányhivatal vagy az orvosi rendelő előtt fejbe találhatja. Ezeken felül a vizuális környezetszennyezés fogalmát is kimeríti az így "feldíszített" fa.

Mindezeken túl nagyra értékelném, ha az illetékes hatóságok az eredeti bejelentés szerint tudnának a probléma eredetének feltárására és annak megszüntetésére is egy kis erőforrást allokálni. Csatoltam be képeket, amin látszik, hogy a fákon fennragadt üvegeken túl ma délelőtti állapot szerint is ott van a parkban még 4 ilyen sárga folyadékkal töltött üveg. Rettenetesen zavaró minden este hallani a zuhanó hangot, amikor éjfél környékén valaki ezeket valaki kidobálja az erkélyéről, főleg hogy hamarosan jön az az időszak, amikor nyitott ablaknál aludva ez még zavaróbb lesz (legalább 2 éve tart a jelenség, úgyhogy tapasztalatból beszélek).

A hatóságok eddig sajnos nem tettek semmit, az eredeti bejelentésnél látszik, hogy a rendőrség válaszra sem méltatta a Járókelőt ("Szolgálunk és védünk" - csak tudnám, hogy kit...). A XX. kerületi közterület felügyelet válaszolt, amit nagyon köszönök nekik, és biztosra is veszem, hogy a bejelentés idején megtekintették a terepet, de sajnos úgy tűnik, nekik sincs rajta ez a probléma a prioritási listájukon, mert azóta nem foglalkoznak vele. (Kíváncsiságból nem rögtön jelentettem be a fán fennakadó palackokat, amikor azok megjelentek, mert bíztam benne, hogy a közterület tartva az ígéretét, figyel a területre és ha érzékelik a problémát, akkor legalább az ügyben intézkednek, hogy az esetlegesen balesetveszélyt is jelentő palackokat eltávolítsák a fáról. Kb. egy hónapja akadtak fenn ezek a palackok a fán, volt egy ideig egy harmadik is, ami időközben magától leesett, de a maradék kettővel semmi sem történt ez idő alatt, ebből gondolom, hogy nem igazán volt ideje a közterület-felügyeletnek mostanában a problémával foglalkozni.)

Probléma helyszíne
Budapest XX. kerület, Pesterzsébet, Vörösmarty u. 5

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Mai (2021. dec. 5.) friss felvételek csatolva. A folyamatos üvegdobálás eredményeképp most épp két üveg van a földön, kettő pedig a fán (és még három az orvosi rendelő tetején, csak ezekről nincs fotó...
  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Bejelentés megküldve a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Hulladékgazdálkodási és Bánya F elügyeleti Főosztályához részére a zoldhatosag@pest.gov.hu - címre.
  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: Egyéb szervezet

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Friss mai kép csatolva, látható, hogy az ágak közt továbbra is ott van ez az üveg a fán. Érdemes az orvosi rendelő tetejére is felnézni, azon is van már ilyen kihajigált üveg.
  • I. Adrián elküldte az ügyet az illetékesnek: Egyéb szervezet

  • I. Adrián megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2021.09.28. Egyéb szervezet részére továbbítva: kozterulet-felugyelet@pesterzsebet.hu . --- FRISSÍTÉS: 2021.05.17. Egyéb szervezet részére továbbítva: nepegeszsegugy20@20kh.bfkh.gov.hu -------------------------------------------- Frissítés: 2021.04.30 "Sajnos a probléma továbbra is fennáll, jól látszik a frissen ...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A problémát kérem megoldottról válaszra vár státuszúra állítani és visszaküldeni az illetékesnek. Az üveg a mai napig ott lóg a fán, a beküldött képeken is jól látszik, hogy van olyan, amiben teljes z...
  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Köszönjük levelét, a probléma kivizsgálását tavasszal elvégeztük. A mellékletként csatolt fotó több esetben is felhasználásra került az Ön bejelentéseiben.

    Tisztelettel:

    Puskás
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Egyéb szervezet

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Egyéb szervezet

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2021.05.17. Egyéb szervezet részére továbbítva: nepegeszsegugy20@20kh.bfkh.gov.hu -------------------------------------------- Frissítés: 2021.04.30 "Sajnos a probléma továbbra is fennáll, jól látszik a frissen készített képeken, hogy ugyanaz a két palack, ami már március 29-én is fel volt akadva...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Köszönöm megkeresését.

    A 1201 Budapest, Vörösmarty u. 5. szám alatt található fa
    szennyezésével kapcsolatos bejelentését megkaptuk. Ezúton
    szeretném tájékoztatni, hogy a Budapest
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Egyéb szervezet

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata"-ról "Egyéb szervezet"-ra.

  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Egyéb szervezet részére továbbítva:
    nepegeszsegugy20@20kh.bfkh.gov.hu és budapest@bfkh.gov.hu címre.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A palack azóta is ott lóg... Tényleg nincs egyetlen hatóság sem, akit érdekelne ez a téma és érdemben hajlandó lenne vele foglalkozni, hogy ki és mivel veszélyezteti potenciálisan a környezetet?
  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "Frissítés: 2021.04.30 "Sajnos a probléma továbbra is fennáll, jól látszik a frissen készített képeken, hogy ugyanaz a két palack, ami már március 29-én is fel volt akadva a fákra, az még most, április 29-én is ugyanott van" ----------- A képen látható fa, ami a Vörösmarty u. 5. alatt található orvosi rendelő és a V...

  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Egyéb szervezet részére továbbítva: nepegeszsegugy20@20kh.bfkh.gov.hu
  • XX. kerületi Önkormányzat Városgazdálkodási Osztályverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!

    Köszönjük bejelentését.
    Tájékoztatjuk Önt, hogy az ismeretlen közegészségügyi kockázatot hordozó folyadékkal töltött palackok kapcsán Önkormányzatunk nem illetékes.
    Legyen szíves
    ...
  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XXI. kerület Csepeli Városgazda NZrt."-ról "XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata"-ra.

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XX. kerület Rendvédelmi Osztály"-ról "XXI. kerület Csepeli Városgazda NZrt."-ra.

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés leírását "A képen látható fa, ami a Vörösmarty u. 5. alatt található orvosi rendelő és a Vörösmarty u. 3. között van, úgy néz ki, mint egy karácsonyfa. A probléma csak az, hogy nem igazi karácsonyfadíszek vannak rajta, hanem ismeretlen eredetű folyadékkal töltött PET-palackok. Ahhoz, hogy ez a probléma hogy állt elő, illetve ...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos a probléma továbbra is fennáll, jól látszik a frissen készített képeken, hogy ugyanaz a két palack, ami már március 29-én is fel volt akadva a fákra, az még most, április 29-én is ugyanott van...
  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Kapcsolódó bejelentés: www.jarokelo.hu/74913
  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: XX. kerület Rendvédelmi Osztály

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "XX. kerület Rendvédelmi Osztály"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    2
    Megoldott
    2

    Pesterzsébet vasúti megálló szemét

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Egyéb szervezet
    Pesterzsébet megállóhely (XX. kerület, Pesterzsébet)
  • Megoldatlan
    1
    Megoldatlan
    1

    A közterület felügyelet matricái

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Egyéb szervezet
    Bajcsy-Zsilinszky út (VI. kerület, Terézváros)
  Vissza az oldal tetejére