Megoldatlan

Hiányzó kerékpártárolók

FRISSÍTÉS 2021.04.03:

Megnéztem, a mélygarázsnál mi a helyzet. 2 bicikli tárolására van hely. Ennél többre van igény, csak körbe kell nézni a bolt előtt. Egyébként ha nem ír választ a Lidl, akkor a mélygarázsos tárolási lehetőségről nincs információ. Azon kívül a mélygarázs nem túl baráti.
Ha közterületre a Lidl nem helyezhet el tárolót, akkor kérem a panasz továbbítását a II. kerületnek mint illetékes és a bejelentés státuszának módosítását megoldottról.
Elnézve az építéskori Google steet view ( https://www.google.hu/maps/@47.5078176,19.0315291,3a,75y,329.01h,81.83t/data=!3m6!1e1!3m4!1syWHEsYiB8aRqTloXNqSB1A!2e0!7i16384!8i8192?hl=hu ) képén a lekerítést és a környék házait, egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a Lidl bejáratának környéke nem magán terület , csak le akar pattintani mert ő rakott tárolót, legyen az elég és további szép napot!

---

Tisztelt Ügyintéző!

Nagy várakozások után adták át és nyitott meg 2021. március 11-én a II. ker. Csalogány utca 43. alatt a legújabb Lidl. Buda ezen részén mindenképp hiánypótló volt a népszerű lánc üzletnyitása. A helyválasztást sem tartom szerencsétlennek. Egy lakóövezetbe nyitott az üzlet, sokaknak elérhető pár perces sétával. Ugyanakkor egy ilyen üzlet messzebbről is vonz magának vásárlókat, pláne a mai lefedettség mellett (a legközelebbi Lidl Óbudán, Kelenföldön vagy a Duna pesti oldalán van). Egyébként az üzlet hatalmas, a mérete alapján is számíthattak arra, hogy messzebbről is jönnek majd ide. Innen nézve már nem annyira jó az elhelyezkedése és a megközelíthetősége a boltnak. A szabványoknak is megfelelően természetes, hogy tartozik parkoló az üzlethez. De ez a 120 parkolóhely nem a helyieknek szól, bár sajnos biztos lesz olyan is aki 2 utcát elkocsikázik pár apróságért is. A Lidl - pozitív tulajdonságai miatt, amiért szeretünk odajárni - már önmagában is közútiforgalmat fog generálni, erre bőven rá fog tenni az elérhető ingyenes parkolási lehetőség. Az autóval közlekedőkre egy belvárosi, sokszor duguló forgalmú helyen ismét gondoltak az autós közlekedésre. Autóval jóformán a pénztárig lehet menni, de a legközelebbi buszmegálló 300 méterre van, a Széll Kálmán térről pedig 600 métert kell sétálni. Ugyan egyik sem nagy távolság és azt sem várja el senki, hogy minden bolt elé kerüljön egy tömegközlekedési megálló. De beszédes, hogy aki gyalog vagy busszal jönne, eleve nem járhat olyan jól. Ami viszont meglepő, hogy az új Lidl előtt nincs telepített kerékpártáróló, pedig előtte még kerékpársáv is vezet az úttesten. Három KRESZ tábla oszlop van amihez biciklit lehet láncolni. Sajnos azt kell mondjam, hogy a Lidl máshol sem erős a kerékpáros vásárlók kiszolgálásában. A külvárosi, típusépületeiknél sincs telepített biciklitároló. De ott a bevásárlókocsi tároló melletti korláthoz biztonságosan le tudja tenni az ember a biciklit. Ennél az üzletnél nincs ilyen korlát, a bevásárlókocsik ugyanis belső helyen vannak. Az A-val kezdődő nevű konkurencia esetén a típusépületek esetén fedett (!), az esőtől is részben védelmet nyújtó tároló van. De a Csalogány utcaihoz hasonló, belvárosias üzletek esetén is jellemzően van valamilyen lehetőség a biztonságos lezárásra.
Elnézést, hogy levelem és a helyzetelemzés hosszúra sikerült. De úgy gondoltam, hogy így teljes a kép, ha a hiányzó kerékpártárolási lehetőség mellett számba veszem az összes lehetőséget, amiből látszik, hogy nem egy közlekedési lehetőségre nem gondoltak, hanem egy tendenciáról van szó. Ismét a gépesített közlekedési módot választók járnak a legjobban, a többiek mintha csak lecsúszott, másodrendű városlakók lennének. Egy XXI. századi üzletlánc esetén, pláne ahol rendszeresen kerékpáros akciókat is hirdetnek ezt a hiányosságot nem tudom hová tenni. Elég csak körbenézni a boltok környékén, hogy hány bicikli is van ott. Ugyan az igény sehol sem tömeges és nem lenne a nyitvatartási idő alatt folyamatosan 100%-os kihasználtságú egyik boltnál sem a tároló, de a parkolókat sem folyamatosan használják ilyen arányban az autósok. Ugyanakkor egy minőségi kerékpártároló helyigénye jóval kisebb, kb. 1 autónyi helyen (ez nagyjából 10 négyzetméter) legalább 10 biciklit, vagyis 10 vásárló járművét lehet biztonságosan tárolni amíg ők elégedetten be tudnak vásárolni.

Kérem legyenek szívesek létesíteni pár kerékpártárolót a Csalogány utca 43. alatti Lidl üzlet elé! Ezen kívül kérem vizsgálják meg a többi áruház esetén is a kerékpáros tárolási lehetőségeket, a konkurencia közül már többen megtették!

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Csalogány u. 43

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Lidl

  • Dániel Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Ha jó információk érhetőek el a neten, akkor ez a Lidl 1200 négyzetméter alapterületű. Az OTÉK szerint az 1000 nm fölötti területű boltok esetén minden megkezdett 500 nm után 2 kerékpártároló a minimu...
  • Horváth Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Nagyon égő a válasz, a Lidl ezzel jól lejáratja magát! Mibe kerülne 3 db P-támasz? Mindegy, hogy közterületen, vagy magánterületen, a bolt bejáratához közel kéne és kész. Javaslom a kerületnek elkülde...
  • Tóth Tibor hozzászólt a bejelentéshez.

    Teljesen életszerűtlen, hogy kerékpárral a mélygarázsba kelljen parkolni. Az legfeljebb az ott dolgozóknak jó, akik nem akarják, hogy a bringa egész napra ki legyen téve az időjárásnak.
    A vásárlók szá
    ...
  • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: Lidl

  • S Dominik megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Ügyintéző! Nagy várakozások után adták át és nyitott meg 2021. március 11-én a II. ker. Csalogány utca 43. alatt a legújabb Lidl. Buda ezen részén mindenképp hiánypótló volt a népszerű lánc üzletnyitása. A helyválasztást sem tartom szerencsétlennek. Egy lakóövezetbe nyitott az üzlet, sokaknak elérhető p...

  • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

    Én sem tudom elfogadni a választ. A jogszabályi előírásokat lehet hogy teljesíti, de egyáltalán nem életszerű.
  • Für Tibor hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem elfogadható a Lidl válasza! "közterületen nem helyezhetünk el kerékpártárolót"
    - Tettek lépéseket, hogy engedélyezzék megfelelő helyen, a közterületen a kerékpártárolók kialakítását?
    - Gondolom, n...
  • Dániel Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Megnéztem, a mélygarázsnál mi a helyzet. 2 bicikli tárolására van hely. Ennél többre van igény, csak körbe kell nézni a bolt előtt. Egyébként ha nem ír választ a Lidl, akkor a mélygarázsos tárolási le...
  • Simor Árpád hozzászólt a bejelentéshez.

    Kiváló válaszok jöttek. Javaslok egy príma munkakört annak, aki a mélygarázst proponálja: tekerjen nyitástól zárásig fel-s-alá a mélygarázsban megrakott bicajjal a kocsik között. Ha véletlenül munkahe...
  • S Dominik lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    aki kerékpárral érkezik a mélygarázsban kialakított kerékpártárolót tudja igénybe venni a vásárlás ideje alatt.
  • Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez.

    Támogatom. A Lidl, mint jellemzően külvárosi diszkont nem mérte fel a belvárosi igényeket. Pl. nincs kosár, így mindenki szinte üres nagy bevásárlókocsikat tologat fölöslegesen.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.

    Nem jelenik meg a levél? Online változat megtekintése »

    Referenciaszám:58589295
    Tisztelt Bardócz Csaba!
    Köszönjük megkeresését!Szeretnénk tájékoztatni, hogy Csal
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Fónai Kende elküldte az ügyet az illetékesnek: Lidl

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Lidl"-ra.

  • Dániel Zoltán bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Mélyedés a bicikliúton

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Rhédey utca (II. kerület)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Lekopott festés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Buda Budapest, 0201 Margit híd (II. kerület)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Problémás parkolási rend

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Árpád fejedelem útja (II. kerület)
  Vissza az oldal tetejére