Megoldatlan

Miskolci utca forgalma 2021

Anonim Járókelő

Frissítés 2021.04.07.:

Tisztelt Budapest Közút Forgalomtechnikai Osztály!

Megkaptam levelüket a Miskolci utcai forgalommal kapcsolatban, az alábbiakban megosztanám önökkel észrevételeimet melyek a következők:

Levelem nem kritikaként írom, hanem az a szándékom, hogy átgondolva az esetleges lehetőségeket, abba az irányba mozduljunk el, hogy minél élhetőbb, barátságosabb, mindenki által közös nevezőre jutó döntést hozzunk.

Nyilván, mint jelenleg is főútvonal melletti lakosok azt szeretnénk, hogy a forgalom minimalizálódjon, hogy a másodlagos főútvonal, és a kertvárosi rész élhető legyen, hogy az itt lakó emberek úgy menjenek haza, hogy tudják, hogy egy viszonylagos nyugalomba érkeznek, hogy pihentető legyen, ne arra ébredjenek, hogy az utca zaja zeng a fülükbe.
Tisztában vagyunk azzal, hogy a forgalom nem fog megszűnni, de mérsékelni lehetne, ha nem is harmincas zónával, mert ugye másodlagos főútvonal, és továbbra is úgy gondoljuk, hogy nem elrugaszkodott kérés, ha mi itt lakók nyugodt körülmények között szeretnénk élni!
Kompromisszumos megoldást javaslunk önöknek, mert mint válaszlevelükben leírták Önök az ötven kilométer per óra sebességgel meg vannak elégedve.

Hivatkoznak arra, hogy az Erzsébet királyné és Csömöri kereszteződő út kivételével más utakon torlódna a forgalom, áttevődne oda. Sajnos tisztában vagyunk azzal, hogy a teljes forgalmat nem tudjuk megszüntetni, ezért közbenső megoldásként engedje meg, hogy a petíció sok sok aláíróval egyetértésben javasoljuk, hogy a jelenlegi ötven km/h, negyven km/h-ra csökkenjen, és bár ezzel a forgalom nem szűnik meg, de talán a kisebb sebesség betartásával elviselhetőbb lesz az itt lakás, talán valamivel kisebb lesz a károsanyag kibocsájtás is, ráadásul, ha a teherforgalmat sikerül kitiltani innen folyamatos haladást tenne lehetővé, senki nem menne bele veszélyes előzésekbe, ezért mindenkinek csak előnyére válna hosszú távon…

Javaslatot tettünk, hogy esetleg a Rákospatak utcára át lehetne tenni a forgalom java részét, ami kezdetnek tervezési megvalósítás kérdése, és a szándéknak, hogy akár egy egy sávon olyan megvalósítás lehetne, ugyanis nincs olyan úthoz közeli kiépítés mint a Miskolci utcában, a patak miatt jóval nyitottabb az egész, a károsanyag is jobban tudna szétterülni, mint a fákkal övezett Miskolci utcában…. Ennek a területnek a beépítése nem valószínű, hogy nagyobb lesz a jelenleginél, hiszen a magasfeszültségű vezetékek miatt, amúgy sem lehet oda folyamatosan lakható ingatlanokat engedélyezni, telepíteni.

Továbbá szeretném kiemelni, hogy a Miskolci utcában teherautóknak semmi keresnivalója nincs, tudomásunk szerint semmilyen olyan cég, intézmény, telephely, semmi olyan ingatlan nincs, ami indokolná ennek a megengedését…..ugyanúgy tömegközlekedés sincs ebben az utcában, mert bár hivatkozik a Rákospatak utcára, ahol ugyan nincs tömegközlekedés, de az Öv utcában van, mely elég széles arra, hogy teherautókat, tömegközlekedési eszközöket is ellásson. A Miskolci utcának az állapota a több évvel ezelőtti felújítása után, miután a nagy tehersúlyú gépjárműveket ismét ráengedték erre az útra, rohamosan romlott, jelenleg ismét a felújításra várók sorába kerültünk, annyira megromlott az útnak az állapota.

Tájékoztatott arról, hogy forgalomszámlálást végeztek ezen a szakaszon, amit valljunk be a pandémia, és a felüljáró felújítása miatt nem ad reális képet, a régebbi felmérések szerint igenis reális túlterheltséget mutatott a számlálás, de természetesen nem vitatom a forgalomszámlálás eredményeit, hogy itt nincs, tehergépjármű forgalom, illetve elhanyagolhatónak tudható, és ráadásul nehéz tehergépjárművek csak elvétve jutnak el erre a részre. Viszont ebben az esetben alátámasztva érezzük kérésünket, hogy korlátozzuk a behajtásukat (3.5t)-ra, hisz a forgalomszámlálási felmérések szerint amúgy sincs ezen az útszakaszon forgalom…….

Végezetül azt írta, hogy alkalmasnak találja az utat az 50km/h-s sebességre, amivel természetesen egyet értünk, de nem az út miatt, hanem az itt lakók miatt szeretnénk a sebességhatárt lecsökkenteni. Más kerületekben sikerült ez a kezdeményezés.
Rengeteg kezdeményezés van ebben az irányban, de csak hogy egy példát említsek:
www.zugloklimastrategia.hu

A fentiekben leírtaknak, és az itt lakók érdekeinek figyelembevételével, kérem értékeljék át állaspontjukat, és csökkentsék 40km/h-ra a forgalom sebességét, továbbá legyenek szívesek a teherautók behajtását korlátozni, hogy Zuglónak ez a része a hosszútávú gondolkodás mintapéldájaként szolgálhasson, és egy jó döntés miatt megtérülő befektetés legyen a jövő számára, és ezzel csak lassítjuk, nem kitiltjuk az autóforgalmat, melynek következményeként, egy tisztább, élhetőbb városrészt kapnánk.

Köszönöm, hogy végig olvasta, és bízom pozitív döntésében.

Köszönettel: Tóth László, és a Miskolci utcában lakók…

-----

https://szabad.ahang.hu/petitions/budapest-miskolci-utcai-forgalomcsillapitas

Üdvözlöm tisztelt Miskolci utcai lakos, Tisztelt Illetékesek!!

Zuglóiként, Miskolci utcai lakosként szeretnék az egyre növekvő zaj, és gépkocsiforgalom, nem kevésbé a megnövekedett teherautó forgalom ellen tenni valamit.

Ezért írom levelem, mert felvettem kapcsolatot önkormányzati képviselővel, rendőrség képviselőjével, körzeti rendészettel, és sok más szervezettel, akik talán illetékesek lehetnek ebben az ügyben és továbbra is keresem azt a kompetens illetékest, akinek a hatáskörébe tartozik, illetve tudna tanácsot adni, a fent leírt problémánkra.

Zuglóban, Miskolci utcában lakunk több mint húsz éve. Odaköltözésünkkor szuper csendes utca volt a miénk, mindenhol föld utcák, és emlékeim szerint jobbkezes utcák voltak, az átmenő forgalom minimális volt. Tökéletes kertvárosi utca volt.

Szép lassan az akkori vezetés elvette ezeket az előnyöket, főútvonallá alakította, majd jelzőlámpákat telepítettek, és pár évvel ezelőtt harmincas zónákat csináltak majdnem mindenhol, kivéve a Miskolci utcában.

Sajnos az új építkezések miatt sokkal nagyobb lett az átmenő forgalom (ideértve a teherautó forgalmat is), mint azt eredetileg tervezve volt, jelentősen rontva a Miskolci utcában lakók lakhatási minőségét. Mára eljutottunk oda, hogy az utca egyik oldaláról a másikra gondot jelent átjutni, akkora a forgalom, a zaj a por lassan elviselhetetlen lesz, ingatlanok értéke tovább csökken, és semmi előnyét nem érezzük, hogy kertvárosban lakunk.

Miért fontos?
Több levelet irtunk, amelybe forgalomcsillapítási javaslatokat tettünk. Kértük, ezt a Miskolci utcai részt is vonják bele a harmincas zónákba. Javasoltuk, hogy akár a patak parti utcát (Rákos Patak utca) alakítsák át kétszer két sávossá, mivel ott az ingatlanok, nem az úttól öt méterre épültek, környezetkímélési szempontból tökéletes lenne, hogy a nagy átmenő forgalmat elvezesse.
Sajnos csak annyi valósult meg belőle, hogy a Rákospatak utcát a Török Béla óvoda mellet kiépítették, hogy becsatlakozzon a Kacsóh Pongrác útba, ezzel gyakorlatilag lehetővé vált a kétszer két sáv megvalósítása.

Esetlegesen forgalomlassítási 40km/órára való csökkentése, illetve a teherautó forgalom teljes kitiltása az Erzsébet Királyné-Csömöri közötti szakaszról, mert sajnos sem az út, sem pedig az itt lévő lakóházak nem bírják ezt a terhet.

https://szabad.ahang.hu/petitions/budapest-miskolci-utcai-forgalomcsillapitas

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Miskolci u. 123

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az illetékes válasza alapján.
  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megoldatlan"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Miskolci utca forgalmával kapcsolatban az alábbi választ adjuk:

    Korábbi válaszunkban indoklásunkat részletesen leírtuk, levelük alapján az alábbiakkal tudjuk kibővíteni:

    Ha a
    ...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Többszöri levelezésünk ellenére sem válaszolnak az illetékesek, mintha az a kétszáz aláírás, aki szeretné, hogy valami változzon semmi lenne!
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Fónai Kende elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés kategóriáját "Egyéb"-ról "Forgalomtechnika"-ra.

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés leírását "https://szabad.ahang.hu/petitions/budapest-miskolci-utcai-forgalomcsillapitas Üdvözlöm tisztelt Miskolci utcai lakos, Tisztelt Illetékesek!! Zuglóiként, Miskolci utcai lakosként szeretnék az egyre növekvő zaj, és gépkocsiforgalom, nem kevésbé a megnövekedett teherautó forgalom ellen tenni valamit. Ezért írom levelem, mert...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Budapest Közút Forgalomtechnikai Osztály!
    Megkaptam levelüket a Miskolci utcai forgalommal kapcsolatban, az alábbiakban megosztanám önökkel észrevételeimet melyek a következők:
    Levelem nem kr
    ...
  • W Kriszta lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Tóth Krisztina hozzászólt a bejelentéshez.

    Tudom, sovány vigasz, de a Miskolci utca - Egressy út közötti szakaszon is hasonló a helyzet. (Földút legutóbb a '70-es években volt ezen a környéken, szigorúan a mellékutcákban: Paskál utca, Szilágys...
  • Kövér Blanka megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Miskolci utca forgalmával kapcsolatban az alábbi választ adjuk:

    Egy város úthálózata alapvetően kétféle utcából áll: A városrészek, kerületrészek közötti közlekedési kapcsolato
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Általános Név hozzászólt a bejelentéshez.

    Méghogy 2x2 sávos rákospatak utca!
    Ekkora hülyeséget!
    Most se lehet átmenni rajta, akkora a forgalom.

    A forgalom csak nőni fog, miután 4 beruházásban mintegy 15 beton monstrumot húztak fel a patakp...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére