Megoldatlan

Megállni tilos tábla kihelyezése

FRISSÍTÉS 2021. 03. 22.
Tisztelt Budapest Közút Zrt.,

Megköszönve gyors reakciójukat szeretném tájékoztatni Önöket, hogy mind a Közterület-felügyelet, mind a Rendőrség számos alkalommal megtagadta az intézkedést arra hivatkozva, hogy a jelen szabályozás értelmében nem várakozik szabálytalanul az adott jármű. Szintén javasolták, hogy vegyük fel Önökkel a kapcsolatot és kérjük a szerintük is problémás helyzet felmérését- megoldását.
Számomra továbbra sem világos, hogy egy fizetős parkolási övezetben, hogyan parkolhatnak az autók 3-4 helyen fizetés nélkül, hiszen felfestve nincsen a hely, ezért a parkolóőr sem megy oda, ugyanakkor - a gyakorlat szerint sajnos - nem is áll zabálytalanul.
Tehát találtunk az önkormányzatnak 4 fizetős parkolóhelyet, ahol nem szedi a parkolási díjat - felfestés hiányában.
Ha pedig mégsem lehetne ott állni, akkor igazán nem lenne nagy "túlszabályozás" egy sárga csík felfestése, ami alapján a Közterület-felügyelet végre végezhetné a munkáját és alkalmanként 10 ezer Ft-os csekkel jutalmazhatná az ott szabálytalanul parkolókat.
Ismét megkérem tehát Önöket, hogy jöjjenek ki a helyszínre és fessenek fel vagy parkoló helyeket vagy parkolást tiltó útburkolati jelet, mert bármelyik jobb lenne annál, ami most van, miszerint azért állnak ott az autók, mert így elkerülik a parkolási díj megfizetését. Ez a motiváció, akkor látszott igazán jól, amikor nem volt átmenetileg ingyenes a parkolás a városban és rendszeresen voltak üres helyek a felfestett részeken, mégsem ott parkoltak hanem ebben a "szürke zónában" …

Üdvözlettel,
Bedő Balázs
----------------------

FRISSÍTÉS 2021. 03. 18.
BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza:
Az említett jelzőtábla kihelyezését nem tartjuk indokoltnak, ugyanis a forgalmat / be- és kiállást akadályozó módon megállni (és ezzel együtt várakozni) a KRESZ megállásra és várakozásra vonatkozó előírásai szerint is tilos, a forgalom túlszabályozását pedig alapvetően nem támogatjuk. A szabálytalanul várakozó járművek szankcionálására javasoljuk, hogy a közterület-felügyelettel vegyék fel a kapcsolatot.
A fent írtaknak megfelelően Társaságunk „Megállni tilos” jelzőtábla kihelyezését, vagy burkolati jel felfestését a Szirom utcában nem tervezi.
----------------------

A Szirom egy rövid zsákutca, melyben a menetirány szerinti jobb oldalon végig parkolóhelyek vannak felfestve egészen az utca végéből nyíló garázsbeállókig. Itt mivel a jobb oldalon már nem parkolhatnak, ezért a bal oldalon is állandóan állnak autók, egy részük rendszeresen blokkolja a forgalmat.
Kérjük egy megállni tilos tábla kihelyezését vagy parkolást tiltó útburkolati festést, amely jelzi az autósok számára, hogy hol nem lehet parkolni.
Az utca végében 3 telek kb. 20 autója érintett a problémában, amit jellemzően olyan autók okoznak, akik nem itt laknak és azért parkolnak így, hogy ne kelljen parkolási díjat fizetniük a felfestett helyeken állva.

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Szirom u. 5

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "A Szirom egy rövid zsákutca, melyben a menetirány szerinti jobb oldalon végig parkolóhelyek vannak felfestve egészen az utca végéből nyíló garázsbeállókig. Itt mivel a jobb oldalon már nem parkolhatnak, ezért a bal oldalon is állandóan állnak autók, egy részük rendszeresen blokkolja a forgalmat. Kérjük egy megállni ti...

  • Bedo Balazs hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Budapest Közút Zrt.,

    Megköszönve gyors reakciójukat szeretném tájékoztatni Önöket, hogy mind a Közterület-felügyelet, mind a Rendőrség számos alkalommal megtagadta az intézkedést arra hivatk
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 79207-es számú megkeresésre Társaságunk az alábbi választ adja:

    Tisztelt Bejelentő!

    Az említett jelzőtábla kihelyezését nem tartjuk indokoltnak, ugyanis a forgalmat / be-
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Bedo Balazs bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére