Megoldott

Nagy Lajos király útja - Gyarmat utca, zebra

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2022.02.28.
Részlet a Budapest Közút 2021. április 21-ei válaszából:
" Most intézkedtünk arról, hogy az említett gyalogátkelőhely „gyalogosátkelés” veszélyt jelző táblával és veszélyt jelző piktogram burkolati jellel is elő legyen jelezve.
A burkolati jelek felújítására a költségvetési források biztosításának függvényében kerülhet sor.
A gyalogátkelőhely jelzései így is bőségesebbek a KRESZ-ben és forgalomszabályozási előírások által előírtaknál.

Ezeken kívül további optikai jelzéseket nem tartunk indokoltnak, mivel egyes gyalogátkelőhelyek túlzott vizuális ingerekkel terhelése (különböző villogó szerkezetek, újabb és újabb még feltűnőbb jelzőtáblák, színes útburkolati jelek) a legjobb szándék mellett is azt eredményezhetik hogy a kevésbé kiemelt gyalogátkelőhelyeket csökkentett figyelemmel közelítik meg a járművezetők. Ezért törekszünk az egységességre, hogy olyan jelzések jelenjenek meg, amelyek széles körben, a gyalogátkelőhelyek nagy részénél alkalmazásának van realitása.

Hatályos beruházási programunkban ezen a helyszínen jelzőlámpa létesítése nem szerepel. A következő beruházási program összeállítása során ezt a helyszínt is figyelembe vesszük, de feltétlenül meg kell említenünk, hogy a Fővárosban lényegesen több csomópontban (ehhez hasonlóan, vagy még inkább) indokolt a jelzőlámpa kiépítése vagy egyéb építési korrekciós beavatkozás, mint amennyire a költségvetés forrást biztosít. Ezért a forgalomnagyság, baleseti helyzet, a csomópontok geometriai jellemzői és várható költsége, valamint a rendelkezésre álló költségvetési források alapján kell kiválasztanunk a számos megvalósításra váró helyszín közül azokat a soron következő legfontosabb helyszíneket, ahol a jelzőlámpás beruházás elindítható. Egyelőre még több olyan gyalogátkelőhely van, ahol a nagyobb gyalogosforgalom vagy szélesebb úttest miatt a jelzőlámpa létesítése sürgetőbb feladat. Szóba jöhető beavatkozás még középső járdasziget létesítése a sávok széthúzásával. A mindenkori költségvetési források függvénye, hogy mikor lehetséges itt jelzőlámpa vagy járdasziget létesítése."

-----------------------------
A Nagy Lajos király útja - Gyarmat utca kereszteződésében van egy zebra. Ez egy forgalmas gyalogos átkelő. Sajnos az út is forgalmas. És sajnos a legtöbbször a KRESZ szabályait figyelmen kívül hagyva az autósok nem nagy figyelemmel közelítik meg a gyalogosátkelőt. Mivel a morállal nagyon mit tenni nem lejt, így üdvözítő lenne egy biztonsagosabb átkelést elősegítő megoldás. Lámpás zebra, pirosban kőrbefestett zebra, nagyobb gyalogosátkelőre figyelmeztető kresz tábla, esetleg fényvisszaverővel. Vagy az útba épített aktívan villogó sajnos nem tudom a nevét, hogy mivel. Vagy autós sebességkorlátozás. Bármi, ami a mostaninál jobban felhívnám a figyelmet a zebrára, és egy kicsit kúltúráltabban lehetne élni ebben a városban.

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Nagy Lajos király útja 176

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A 79094. sz. ügyben az alábbi választ adjuk:

    A gyalogátkelőhelyek biztonságával korábban már foglalkoztunk. Alapvető szempont, hogy a gyalogátkelőhelyek jól észlelhetők legyenek.
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "A Nagy Lajos király útja - Gyarmat utca kereszteződésében van egy zebra. Ez egy forgalmas gyalogos átkelő. Sajnos az út is forgalmas. És sajnos a legtöbbször a KRESZ szabályait figyelmen kívül hagyva az autósok nem nagy figyelemmel közelítik meg a gyalogosátkelőt. Mivel a morállal nagyon mit tenni nem lejt, így üdvözí...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    semmi nem történt. a zebra még mindig tök veszélyes, mert a közlekedési kultúrának hosszabb időre van szüksége a változáshoz
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves BUDAPEST KÖZÚT Zrt.!

    Nagyon szépen köszönöm a kimerítő és alapos válaszukat. Remélem egyre biztonságosabb lesz egész Budapest területén a gyalogos közlekedés, akár a forgalomtechnikai, akár a...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A 79094 sz. ügyben az alábbi választ adjuk:

    A gyalogátkelőhelyek biztonságával korábban már foglalkoztunk. Alapvető szempont, hogy a gyalogátkelőhelyek jól észlelhetők legyenek.
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Útburkolati jelek elkoptak

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Pillangó utca (XIV. kerület, Zugló)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Sárga sávszalagok a Hungárián

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Puskás Ferenc Stadion M (XIV. kerület, Zugló)
  Vissza az oldal tetejére