Megoldott

Gyalogos átkelés nehézségei a Margit-hídon, balesetveszély

Anonim Járókelő

Tisztelt Illetékesek!

Az új budapesti városvezetés hangsúlyos üzenete, hogy 1. a gyalogosok, 2. a kerékpárosok, 3. a tömegközlekedés szempontjai, és csak utána következnek az autósok. A Margit-hídon nem ezt a szemléletet tapasztalhatjuk.

A híd közepén a zebránál a gyalogos átkelők hosszú percekig várakoznak az óriási forgalom, zaj és bűz közepette, hogy a lámpa zöldre váltson. Ezalatt a középső sávon feltorlódik a villamosról leszálló embertömeg, kisgyerekek, futók, babakocsik, biciklisek stb., így komoly balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki a sínek között, ugyanis ennyi ember nem fér el a keskeny járdán. Rendkívül rövid ideig van zöld az átkelőknek, ráadásul az is rosszul összehangolva, mert mire az egyik oldalról középre ér az ember, a másik oldalon már pirosra vált, így még egyszer végig kell várni az autósok özönét.

A koronavírus okán is felértékelődnek a zöld területek, parkok, és a jó idő közeledtével egyre nő a szigetre látogatók száma. Fontos lenne ezt a kérdést megoldani, azaz konkrétan: sokkal hosszabb ideig legyen zöld a híd közepén a gyalogos átkelőnél, méghozzá egyszerre mindkét oldalon.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Margitsziget / Margit híd

Hozzászólások

  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Margit híd közepén lévő villamos-megállóhelynél található jelzőlámpás csomópont működése elsősorban a 4-es és 6-os villamosok közlekedésére optimalizált, mint ahogy a Nagykörút
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére