Megoldatlan

Hiányzó jelzőlámpa

Anonim Járókelő

Az új Haller utcai villamos-deltánál lespóroltak egy jelzőlámpát. A Soroksári úton a Boráros tér felé befelé haladva csak a Haller Gardensnél van jelzőlámpa, a deltának annál a részénél, ahol a fotó készült, már nincs (pedig a korábbi forgalmi rendben, a deltaépítés előtt itt is volt jelzőlámpa).

A lámpa hiánya azért problematikus, mert többször is belefutottam már abba a helyzetbe, hogy kerékpárral közlekedve a Soroksári úton elhaladtam a Haller Gardensnél a zöld lámpánál, és csak arról vettem észre, hogy jobb lesz, ha megállok azon a helyen, ahol a kép is készült, hogy a párhuzamos gyalogos-jelzőlámpa már pirosra váltott. Azaz nagyon könnyű beletekerni abba a fázisába a lámpaváltásnak, amikor hiába indultam el még a zöld lámpánál a Haller Gardens mellől, mire a képen látható helyre érek, már a keresztező forgalom indul. Ennek nyilván az az oka, hogy a Haller Gardenstől gyakorlatilag a Zwackig kell eltekernie az embernek a zöld alatt, és a lámpaprogram nem veszi figyelembe, hogy mennyi idő ezt a meglehetősen hosszú kereszteződésnyi távolságot kerékpárral megtenni (de egyébként lassú forgalomban szerintem autóval is lehet ugyanígy járni).

Úgyhogy mindenképp javaslom, hogy újra szereljenek fel jelzőlámpát a képen látható helyre is vagy más forgalomtechnikai megoldással biztosítsák, hogy ne tudjon az egyenesen haladó kerékpáros véletlenül kamikaze módjára a keresztező forgalomba behajtani, abban a tudatban, hogy egyébként neki van zöld útja.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Haller utca / Soroksári út

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Lenne még egy kérdésem az illetékeshez: az út másik oldalán a Közvágóhíd irányában pont ugyanilyen az út geometriája és nagyjából ugyanennyi hely van a lámpa és a villamosvágányok között, és oda mégis...
  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az illetékes válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A csomópont megváltozott geometriája miatt nem jelölhető ki az Ön által kért jelzőhöz szükséges helyzetjelző vonal, illetve felállási hely anélkül, hogy azzal ne veszélyeztetnénk
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére