Megoldott

Táblák a kanyarodósávban

Anonim Járókelő

Az Üllői útról jobbra, a Könyves Kálmán krt-ra kanyarodó sávot a felújítás után túltáblázták. Pontosabban: a második elsőbbségadás kötelező tábla helyére egy stop tábla került.
Miért rossz ez a megoldás?
1. Mert senki sem áll meg ott, hiszen a kerékpárút átvezetése miatt már 10 méterrel korábban meg kell állni, ha biztonságosan meg akarja adni az autóvezető az elsőbbséget.
2. A krt-ra való kihajtás jól belátható és a kanyarodósáv nem abba a sávba visz, ahová érkezhetnek a járművek a Rákóczi híd irányából..
3. A kerékpársáv átvezetése sokkal kevésbé belátható, hiszen jobbról takarásból érkeznek a kerékpárosok, balról pedig a felüljáró árnyékából, lassan. Tehát a stop táblának inkább a kerékpárút előtt lenne helye. A jelenlegi elrendezésben a stop tábla túl hangsúlyos, gyakorlatilag semmisség teszi a kerékpársáv átvezetése előtt lévő elsőbbségadás kötelező táblát. Valamint könnyen úgy értelmezhető, hogy az csak felhívja a figyelmet a később stop táblára.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, alluljáró

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az Illetékes szakmai válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Jarokelo. hu oldalra az Üllői út – Könyves krt. kereszteződés forgalmi rendjével kapcsolatban tett bejelentésére az alábbiakról tájékoztatjuk.

    Az Üllői út – Könyves Kálmán körú
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére