Megoldatlan

Krisztina körút Vérmező melletti, veszélyeztetett szakasza

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021.03.19.

FÖRI válasza:
"...Fentiekre tekintettel munkatársaink a területet továbbra is kiemelten, visszatérően ellenőrizni fogják és szabálysértések, szabályszegések észlelése esetén minden esetben megteszik a szükséges intézkedéseket. A további érdemi ügyintézés érdekében, a kutyasétáltató táblával történő kijelölése céljából a bejelentést -jelen levelemmel egyidejűleg -a Főkert Zrt. részére továbbítom. "

---

FRISSÍTÉS: 2021.02.22.
I. ker. rendészeti válasz:
"Ügyszám 78172: Tisztelt Bejelentő! A Vérmező szóban forgó szakasza valóban kutyafuttatóként kijelölt terület. Bár az I. Kerület közigazgatási határain belül van, még is a Fővárosé. A parkban a FÖRI (Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság) járőrei intézkedhetnek, ott az I. kerületi közterület-felügyeletnek nincs jog-és hatásköre. A táblák kihelyezésével kapcsolatos észrevételéről tájékoztatni fogjuk a FÖRI szakembereit."

------------
Tisztelt Önkormányzat!

A napokban a tárgyban említett szakaszon egy kutya rohant az autóm elé a Vérmező irányából az úttestre. Csak a reflexeimnek köszönhető, hogy nem történt baleset. A kutya tulajdonosa azzal magyarázta a póráz használatának elmaradását, hogy "ez itt kutyafuttató". Ez alatt a korábban füves, ma már sarasra kitaposott, nem körbekerített, nem kitáblázott területet értette. Ezúttal nem tettem feljelentést (közúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt - a póráz nem használata is szabálysértés, de ez most mellékes). Szeretném felhívni a figyelmüket a problémára. Nyilvánvalóan nem egyedi esetről van szó, főleg ha a póráz közterületen történő (nem)használatát vesszük figyelembe.
Az úttesten közlekedők és az ebek biztonsága érdekében kérem, hogy a közterület-felügyelet munkatársai gyakrabban és rendszeresen ellenőrizzék, hogy a parkban a kutyatulajdonosok betartják-e a pórázon vezetés szabályait. Mindemellett figyelmeztető táblák kihelyezése is indokolt lehet.

"Belterület közterületén – kivéve a kutyafuttatásra kijelölt területet – ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki annak irányítására, kezelésére és féken tartására képes, mert biztosítania kell, hogy a kutya sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztessen."
Forrás: https://elelmiszerlanc.kormany.hu/av-setaltatas

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Déli pályaudvar

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • g g megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Járókelő Blog Ügyintéző: Győri Sándor
    részére

    Tisztelt Járókelő Blog!

    A 00078172 számú bejelentésre az alá
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2021.02.22. I. ker. rendészeti válasz: "Ügyszám 78172: Tisztelt Bejelentő! A Vérmező szóban forgó szakasza valóban kutyafuttatóként kijelölt terület. Bár az I. Kerület közigazgatási határain belül van, még is a Fővárosé. A parkban a FÖRI (Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság) járőrei intézkedhe...

  • g g megváltoztatta a bejelentés illetékesét "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ról "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a korrekt válasz!
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    I. ker. Közterület-felügyeleti Iroda válasza:
    Ügyszám 78172: Tisztelt Bejelentő! A Vérmező szóban forgó szakasza valóban kutyafuttatóként kijelölt terület. Bár az I. Kerület közigazgatási határain be...
  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Önkormányzat! A napokban a tárgyban említett szakaszon egy kutya rohant az autóm elé a Vérmező irányából az úttestre. Csak a reflexeimnek köszönhető, hogy nem történt baleset. A kutya tulajdonosa azzal magyarázta a póráz használatának elmaradását, hogy "ez itt kutyafuttató". Ez alatt a korábban füves, ma ...

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "I. kerület Budavár Közterület-felügyeleti Iroda"-ról "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ra.

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: I. kerület Budavár Közterület-felügyeleti Iroda

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére