Megoldott

Rémálom, de megvalósulva!

Tisztelt Érdekképviseleti Team!
Egy kerékpáros, döbbenettel jellemezhető élményemet osztom meg.
Talán már húsz éve munkába járó kerékpárosként megszokott útvonalam (a nap végén) a Lágymányosi hídról a pesti oldalra átvezető kerékpárúton halad, ami a Soroksári út felől, a budai oldalra irányuló felkanyarodó autósávokkal párhuzamos. Itt a kereszteződés, közlekedési lámpákkal ellátott.
Múlt héten, pénteki napon délután kb. 13 ó. 10’-kor, Kispestre hazafelé tekerve, a bringás úthoz tartozó lámpához értem, ami mindig zöld jelzést ad, ha a híd alatti lámpa zöld jelzését előzményként követem. Ez olyan biztos, hogy teljesen mindegy, milyen tempót választok – könnyedet, vagy tempóst. Tettem ezt a haladást mély beidegződés szerinti megszokásból, de a lámpa tövében ijedten felkaptam a fejem a fényjelzésre tekintve, mert az piros volt. Nem hittem a szememnek! Gyors fék után /Füstöltek a gumijaim. … Persze ez nem igaz!/ az álló belső kocsisor elejének közepétől cipő-hegyen visszatologattam magam szemlesütve, s várakoztam. Álltak a négykerekűek is, s én is a kétkerekű is - szemöldökömet gyanakodva összehúzva -, hosszú-hosszú másodpercekig. Ekkor a bringások lámpája pirosról zöldre váltott. Határozottan elszökkentem a starthelyemről, de az AUTÓSOROK IS MEGINDULTAK! Teljesen érthetetlen helyzet alakult ki, amit az is bizonyít, hogy a túlsó sor elején álló taxis is lassan megindulva valószínűleg ráérzett az anomáliára, mert extra gyorsasággal tekergette a fejét balra-jobbra.
Miután megúsztam az affért bringám és jómagam kivasalása nélkül, hazatérve felhívtam a 112-es segélyhívót, amit egy Szombathelyre irányított kezelő vett fel. Jeleztem a lámpák egyidejű zöldre váltását. A hölgy teljesen korrekt volt, világos képet kért a helyzetről és a helyszínről, majd megállapította, hogy ez tényleg balesetveszélyes helyszín és értesíti a pesti rendőrséget. Mellesleg, nem kételkedett az elmondottaimban, nem éreztem, hogy buggyant agyúnak vél.
A továbbiakról nincs információm, remélem nem alakult ki baleseti káosz a remélt intézkedésig.
Viszont a fent leírtak árnyékában fel nem fogható számomra, hogy az agyon-processzorozott közlekedésirányítási technikában miként fordulhat ez elő!? Gondoljunk bele! Mindkét irányból egy időben zöld! Kinek a fejében eshetőség egy ilyen formula?
„Billentyűzetet azért ragadtam”, mert Önökre szeretném bízni, hogy tapasztalataik mentén közérdekű utánjárásra érdemesnek tartják-e a jelzett eseményt, vagy sem. A rendőrség intézkedett-e, észlelték-e ők is egyáltalán a balesetveszélyt, ... ha megnézték a helyszínt? Mit mond a karbantartó cég? Mások is jelezték-e?
Rettenetes lenne, ha a kereszteződésben látensen, hébe-hóba ütné fel a fejét a jelzők párhuzamos kizöldülése. Számomra kiterjesztetten bizalomvesztést hozott a megélt műszaki galiba.
Megerősítés végett újra leírom: Ténymegállapításban nem fantáziáltam, nem voltam figyelmetlen, felületes és hallucinogén kemikáliák sem keringtek a véráramomban, mint máskor sem!
Nem utolsó sorban fel vagyok készülve rá, hogy le leszek idiótázva itt-ott!
Rövid levelet terveztem kreálni, de úgy látom, ez nagyon nem sikerült.
Üdvözlettel: Borsai György, Kispest.
Melléklet!

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Gubacsi út 2

Hozzászólások

  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A jelzőlámpa szervizelőjétől kapott információ szerint, a meghibásodást Ők is detektálták, és azonnal javították.

    Köszönjük bejelentését.

    Üdvözlettel:

    BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
    Forga
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Borsai György bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére