Megoldatlan

Öt szabálytalan autó egyetlen fotón

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021.07.14.

Bejelentő hozzászólása:
"A helyzet változatlan. A bejelentés után egy ideig mintha jobban odafigyeltek volna a hatóságok és nem parkoltak volna ennyien itt, de ez utóbbi időben újra azt látom, hogy a rendőrök is csak elmennek a sok szabálytalan autó mellett mindenféle intézkedés nélkül és a szabálytalan sofőrök sem zavartatják magukat, hogy a megállni tilosban parkolnak, hiába lenne szabályos parkolóhely 50 méterrel arrébb. Jó lenne egy kicsit jobban odafigyelni erre a területre és ha máshogy nem megy, büntetésekkel rászoktatni a szabálytalan sofőröket a KRESZ szabályainak betartására, nem véletlen van ott az a megállni tilos tábla, ahol van."

---

Öt (!) darab szabálytalan autó egyetlen fotón - a közterület-felügyelet (egyelőre) nem érzékeli a problémát

Az első csatolt képen 5 darab szabálytalanul (nem forgalmi okból) megálló gépjármű látható. Ilyen mértékű tömeges szabálysértéssel még Budapesten sem egyszerű összefutni, rekordgyanús az eset.

A problémát bővebben már kifejtettem itt:
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/77192/rendszeres-tilosban-megallas-es-varakozas-nem-egyertelmu-egyenrangu-keresztezodes

Amíg a Budapest Közút átgondolja az ügy forgalomtechnikai részét, szeretném újra kérni a helyi közterület-felügyeletet és/vagy rendőrséget a jelenlegi forgalmi rend és a megállási tilalom betartatására, illetve a szabálytalanságok szankcionálására.

Látszik a képeken, hogy az ötből négy gépjármű áll azon a szakaszán az úttestnek, az OTP oldalában, ami megállási tilalom hatálya alá esik és amiről írtam a korábbi bejelentésemben is. Az ötödik (a fehér autó) mintegy ráadásként az utca Kossuth Lajos utca és Topánka út közötti szakaszán állt meg, az úttest másik oldalán - a képeken nem látszik, de erre az útszakaszra is megállási tilalom vonatkozik.

Az öt gépjárműből kettő vészvillogóval állt meg, mintha az felülírná a KRESZ megállásra vonatkozó szabályait (természetesen, ha valóban műszaki okból kellett megállniuk és ezért használták a vészvillogót, akkor minden rendben, de kétlem, hogy pont egyszerre robbant volna le ezen az útszakaszon két autó is).

Az már csak hab a tortán, hogy a kétirányú úttest egyik szélén álló autók közül melyik épp melyik irányba áll - nem gondolom, hogy ez lenne a legnagyobb probléma, de tényszerűen ez sem felel meg a KRESZ-szabályinak.

Továbbra is úgy gondolom, hogy a megállni tilos táblák nem ok nélkül lettek kihelyezve. Jól látszik a képen is, hogy a szabálytalan autók közül a fehér hogy akadályozza a forgalmat - két autó már nem fér el mellette, így csak váltott irányba tud mellette egy-egy autó elhaladni, pont sikerült egy ilyen pillanatot elkapni az egyik képen. Sokszor ez a probléma a Berkenye sétányról balra kikanyarodáskor is, hogy az úttest szélén megálló autók miatt nem lehet kikanyarodni, ha van balról érkező forgalom, és a Berkenye sétányról érkező adott esetben le kell, hogy mondjon az elsőbbségéről is akár, hogy elengedve a balról érkezőt kiférjen az úton a Topánka utca felé. Vagy sokszor kell kikanyarodás után egyből lehúzódni az álló kocsik közé elengedni a szembeforgalmat. Egy szó, mint száz: a szabálytalanul megálló autók folyamatosan akadályozzák a forgalmat.

Ami a közterület múltkori ügyre adott válaszát illeti, azt így nem tudom elfogadni. Ki lehet fogni mindig olyan időpillanatot, hogy minden szabályos (főleg este vagy éjszaka), de napközben csúcsidőben sokszor közlekedek erre és 10-ből 9-szer hasonló a helyzet, mint a képen. A fotókat egy normál hétköznap 3 és 4 óra között készítettem, garantálom, hogy akármelyik hétköznap ebben az idősávban lesz szabálytalankodás.

Sajnos azt nem látom működőképesnek, hogy akkor riadóztassam telefonon a közterület-felügyeletet, amikor a szabálysértés épp fennáll - többnyire tényleg pár percig állnak meg itt autók, amíg a sofőrjük bemegy a pékhez, az ATM-hez, a dohányboltba vagy a trafikhoz, simán lehet, hagy mire kiér a közterület-felügyelet, addigra épp senki szabálytalankodó nem lesz ott.

Sokkal célravezetőbbnek tartanám, hogy ha már értesült róla a közterület-felügyelet, hogy itt rendszeres szabálysértés történik, akkor egy ideig aktívabban megfigyelnék a területet. Vagy úgy, hogy nézik egy órán keresztül mondjuk 3 és 4 között egy átlagos hétköznap, hogy mi történik (persze nem úgy, hogy kiállnak láthatósági mellényben itt a járdára, mert akkor általában nagyon gyorsan szabálykövetővé válnak az autósok, ha látják őket), vagy úgy, hogy a mindennapos útjaik során gyakrabban erre fordulnak. Nem lehet nem találkozni ezzel a problémával, ha az ember rendszeresen közlekedik erre. Nagyon köszönöm, ha ebben a szellemben el lehetne kezdeni dolgozni azon, hogy megszűnjön a folyamatos szabálysértés ezen az útszakaszon. Mindig lehet itt pár méterrel arrébb ingyen használható szabályos parkolót találni, jó lenne, ha az erre közlekedő autósok megszoknák, hogy azokat használják, még ha esetleg 50 méterrel többet is kell az úticéljukig gyalogolni.

Probléma helyszíne
Budapest XX. kerület, Pesterzsébet, Ady Endre u. 86

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A probléma továbbra is fennáll. Mintha lett volna egy időszak a bejelentés után, amikor jobban odafigyelt volna a rendőrség/polgárőrség erre a területre és akkor kevesebb volt a szabálytalanul itt par...
  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata

  • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "Öt (!) darab szabálytalan autó egyetlen fotón - a közterület-felügyelet (egyelőre) nem érzékeli a problémát Az első csatolt képen 5 darab szabálytalanul (nem forgalmi okból) megálló gépjármű látható. Ilyen mértékű tömeges szabálysértéssel még Budapesten sem egyszerű összefutni, rekordgyanús az eset. A problémát b...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A helyzet változatlan. A bejelentés után egy ideig mintha jobban odafigyeltek volna a hatóságok és nem parkoltak volna ennyien itt, de ez utóbbi időben újra azt látom, hogy a rendőrök is csak elmennek...
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Megkaptuk - JAROKELO-BUDAPEST-00077652- bejelentését, melyet továbbítottuk járőrszolgálatunknak!

    A kivizsgálás során közterület-felügyelőink a szükséges intézkedéseket megteszik!...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Hiányzó pollerek

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata
    Attila utca (XX. kerület, Pesterzsébet)
  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Foglalt parkoló

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata
    János utca (XX. kerület, Pesterzsébet)
  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Járdán parkoló autók

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Szabó Tamás
    Illetékes: XX. kerület Rendvédelmi Osztály
    Ábrahám Géza utca (XX. kerület, Pesterzsébet)
  Vissza az oldal tetejére