Megoldásra vár

Korrigálandó előjelző tábla

A jelzett helyen kitett előjelző tábla ugyan jó szándékú, de jelen formájában és helyén abszolút hibás, sőt veszélyes lehet.

A Mátyás király úton kelet felé haladók részére kíván felvilágosítást adni nyilván arról, hogy az ember nem fog tudni balra rákanyarodni a Batthyány utcára, hanem e helyett egy utcával egyenesen tovább kell majd menjen és balra egy háztömb kikerülésével fog tudni visszakanyarodni a Batthyány utcára.

Az első gond azonban, hogy a tábla egy egész kereszteződéssel előrébb van kitéve (az Attila és a Lehel utca közötti szakasz első harmadában) , tehát azt a látszatot kelti, mintha a Halász Gábor utca (ez a következő első utca balra) lenne a fehér szakasz és éppen a Batthyány utcán kellene(!) balra kanyarodni.
Ebből a szempontból még akár veszélyesnek is mondhatnánk ezt az előjelző táblát ITT kitenni.

A másik probléma a kerülőút vonalvezetésével van, miszerint valamiért a fehérrel jelölt út vonala alá kanyarodik vissza. Azt a látszatot kelti ezzel, mintha ez a fehérrel jelölttől eltérő út lenne... hiszen ha a Batthyány utca lenne, akkor lenne jobbra is és balra is egyértelmű folytatása. Helyesen tehát a fehér szakasz végéig tartana és ott kanyarodna rá arra.

Összességében a tábla igen értelmezhetetlen, a fölösleges plusz kanyar zavaró és a jelen helyen való kihelyezésével konkrétan veszélyokozó, hiszen éppen a Batthyány utcát jelöli meg balra kanyarodásra.

Kérem a táblának a helyszínnel való összhangjának javítását, és amennyiben a Halász Gábor utcát nem rajzolják rá, akkor kérem a tábla áthelyezését is a megfelelő helyre (egy sarokkal előrébb).

Köszönettel

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Mátyás király út 16

Hozzászólások

 • Járókelő Eszter megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  Hivatkozva a 77524-es számú bejelentésre, a következő választ adjuk:

  A jelzőtábla képét módosítjuk olyan módon, hogy a 11-es útszakaszokat jelző vonalak egyvonalba kerülnek,
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Balogh Annamari elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Rózsa Géza bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére