Megoldatlan

Túl szűk járdák az Ipar utcában

FRISSÍTÉS 2021.02.13:

A FKF tegnap feltöltött, korrekt és szimpatikus válaszát még nem olvastam, amikor ma ismét végigsétáltam az Ipar utcán. Először kora délután, és még a felügyelet január 15-i válaszának eleget téve be is jelentettem telefonon, hogy ismét volt ezen a részen 3-4 szabálytalanul parkoló autó. Kb. 3 órával később szomorúan tapasztaltam, hogy egyik autóra se került cédula, ezért csináltam róluk képeket, és újra felhívtam a felügyelet számát. A diszpécser arról tájékoztatott, hogy a bejelentésem óta jártak már a helyszínen, és csak egy szabálytalanul parkoló autót találtak, viszont arra nem tudott válaszolni, hogy miért nem került rá bírság. Mindenesetre feltöltöm ide a képeket, hogy lássák, nem csak egy autó volt, és sehol egy cetli.

---

FRISSÍTÉS 2021. 02. 01.
"A beadvány megérkezését követő első helyszíni ellenőrzésen az ellenőrzés időpontjában felügyelőink szabálysértést, egyéb jogsértést nem tapasztaltak az adott területen." Igen, ez nagyon hihető. Ma végig mentem ott: (fotók)
-----------

Már nem tudom szó nélkül hagyni azt a sok-sok éve tapasztalt jelenséget, hogy a gyalogos szempontból is forgalmas Ipar utcában kommandóznia kell a gyalogosoknak (legalábbis a Vaskapu és Mester utca közötti szakaszán, a Soroksári út-Vaskapu utca közötti szakaszon sokkal ritkábban járok). Az egyik oldalon az orral a járdára felálló autók miatt, a másikon pedig a járda jelentős részét elfoglaló virágládák miatt. Szerintem ez nem normális, nézzék csak meg a csatolt képeket. Ez egy nagyon széles utca, az autók nagy része mégis átlépi a vonalat, mert ész nélkül parkolnak, ezért a javaslatom az lenne, hogy azt a folytonos vonalat helyezzék át az úttest irányába fél-egy méterrel, hogy több hely maradjon a gyalogosoknak. Ha ez a változtatás mégsem valósulna meg, akkor viszont miért nem figyelmeztetik/büntetik rendszeresen a vonalat átlépő autósokat? Így sosem fogják megtanulni, hogy hogyan kellene parkolniuk. Ami pedig a másik oldalt illeti, a virágládáknál általában torlódás alakul ki, mert nem fér el egymás mellett komfortosan két egymással szemben sétáló ember, főként ezekben a távolságtartó időkben. Arról nem is beszélve, hogy ha az egyik irányba egy pár sétál kézen fogva, a ládáknál állandóan kellemetlen helyezkedésre kényszerülnek. Nem azt mondom, hogy ne legyenek növények az utcában, hanem azt, hogy ne olyan áron, hogy egy ilyen forgalmas utcában több ponton is kb. 40%-át blokkolják a járdának. A babakocsival közlekedők is biztosan osztják a véleményemet arról, hogy nem elég élhető ez a rész, bőven van tér a javulásra a gyalogosok érdekében.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Ipar u. 6

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Gábor Áron hozzászólt a bejelentéshez.

    Részemről lezárható az ügy, mert már nem igazán járok arra, mióta elköltöztem. Ettől függetlenül nem hiszek abban, hogy végleg megoldódott volna a probléma.
  • Gábor Áron visszajelzésére vár.

  • S Dominik megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2021. 02. 01. "A beadvány megérkezését követő első helyszíni ellenőrzésen az ellenőrzés időpontjában felügyelőink szabálysértést, egyéb jogsértést nem tapasztaltak az adott területen." Igen, ez nagyon hihető. Ma végig mentem ott: (fotók) ----------- Már nem tudom szó nélkül hagyni azt a sok-sok éve tap...

  • Gábor Áron hozzászólt a bejelentéshez.

    A FKF tegnap feltöltött, korrekt és szimpatikus válaszát még nem olvastam, amikor ma ismét végigsétáltam az Ipar utcán. Először kora délután, és még a felügyelet január 15-i válaszának eleget téve be...
  • g g megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    Felügyeletünk részére ismételten megküldött megkeresésére válaszolva mellékelten megküldöm XX/233-4/2021 ügyszámú levelünket.

    Tisztelettel
    Szökrény Judit
    ügyintéző
    Ferencvárosi Köz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencvárosi Közterület-felügyelet

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Már nem tudom szó nélkül hagyni azt a sok-sok éve tapasztalt jelenséget, hogy a gyalogos szempontból is forgalmas Ipar utcában kommandóznia kell a gyalogosoknak (legalábbis a Vaskapu és Mester utca közötti szakaszán, a Soroksári út-Vaskapu utca közötti szakaszon sokkal ritkábban járok). Az egyik oldalon az orral a járdár...

  • Gábor Áron hozzászólt a bejelentéshez.

    "A beadvány megérkezését követő első helyszíni ellenőrzésen az ellenőrzés időpontjában felügyelőink szabálysértést, egyéb jogsértést nem tapasztaltak az adott területen." Igen, ez nagyon hihető. Ma vé...
  • g g lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    Felügyeletünk részére megküldött megkeresésére válaszolva mellékelten megküldöm XX/233-2/2021 ügyszámú levelünket.

    Tisztelettel
    Szökrény Judit
    ügyintéző
    Ferencvárosi Közterület-fel
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • H. Annamária elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencvárosi Közterület-felügyelet

  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés illetékesét "IX. kerület Ferencváros Önkormányzata"-ról "IX. kerület Ferencvárosi Közterület-felügyelet"-ra.

  • Gábor Áron bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Összetört járda

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
    Gyáli út (IX. kerület, Ferencváros)
  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Kidőlt oszlop

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Horváth Marcell
    Illetékes: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
    Bokréta utca (IX. kerület, Ferencváros)
  Vissza az oldal tetejére