Megoldatlan

XIII. kerület Béke tér környéke kutyaürülék

Tisztelt Címzett!

Egyre nagyobb problémát jelent környékünkön a felelőtlen kutyatartók által otthagyott kutyaürülék! Facebook csoportokban rendszeres a téma, a felháborodott hozzászólók a kerület egészéből egyre elviselhetetlenebb állapotokról számolnak be. Kisgyermekes szülők, más rendesebb kutyatartók és mindenki, aki tisztább közterületeket szeretne, folyamatosan bosszankodik emiatt. Rengeteg panasz van a nem összeszedett kutyaürülék miatt, amit sajnos nyugodtan megtehetnek a felelőtlen ebtartók, hiszen semmiféle következménnyel nem jár ha nem szedik össze kutyájuk végtermékét. Többen panaszkodtak arra is, hogy tettenérés során hiába figyelmeztetik a gazdit, hiába ajánlanak fel saját zacskót az összeszedéshez... ellenséges válaszokat kapnak. Többen azzal igazolják tettüket, hogy más szemét is van a közterületeken (hajléktalanok ürüléke, dohányosok csikkjei stb.) . Sok lakásban nagytestű kutyát tartanak, vagy akár több ebet is. Miután nem kell ebadót fizetniük, semmivel nem járulnak hozzá az általuk okozott kár/piszok megszüntetésének költségeihez. A szilárd ürülék csak a probléma egyik része, mivel amennyiben azt össze is szedik, vizeletük is maradandó problémát okoz, amellyel az összes közterületi tárgyat, házak oldalát összepiszkítják, növényeket kipusztítanak... A probléma esztétikai oldalán túl higiéniai kérdéseket is felvet. Kéréseim a következőek: 1. Kutyatulajdonosok figyelmeztetése, büntetése közterületek fokozott ellenőrzése több közterületi ellenőr alkalmazása (kamerák kihelyezése), miután abszolút nem látszik a jelenlétük. 2. KutyaWC-k kihelyezése és használatának promotálása. 3. EBADÓ BEVEZETÉSE! (visszatartó ereje miatt talán kevesebb lesz lakásban tartott kutya és egyben hozzájárulnának a költségekhez) 4. Ebtartás korlátozása az ebek mérete és száma, valamint a lakás területe függvényében. 5. Közterületek fokozott tisztítása, fertőtlenítése.

Sokan érezzük úgy, hogy a kutyáknak és a kutyatartóknak lassan több joguk van, mint nekünk, akik szeretnénk kulturáltabb, tisztább környezetben élni. Remélem a jogaik mellett a kötelességeikre is felhívják a figyelmüket!

Segítségüket előre is köszönöm!

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Eszék park

Hozzászólások

  • W Kriszta lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt CÍM!

    Bejelentésével kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adom:

    A konkrét válasz előtt szeretném megerősíteni, hogy valóban fontos állampolgári hozzáállás, akár tart állatot, akár nem. Ta
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • H. Annamária elküldte az ügyet az illetékesnek: XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. - Környezetgazdálkodási Ágazat

  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ról "XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. - Környezetgazdálkodási Ágazat"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére