Megoldatlan

Problémás Tétényi/Andor utca kereszteződés

Anonim Járókelő

Még mindig problémás a Tétényi út - Andor utca kereszteződés
Évekkel ezelőtt már volt a Járókelőn több bejelentés ezzel a kereszteződéssel kapcsolatban, szerintem megér még egy próbát, mivel érdemi megoldás azóta sem született.

A Tétényi út - Andor utca kereszteződés több sebből is vérzik.

1. A legégetőbb probléma, hogy az Albertfalva felől az Egér út irányába kanyarodók feltartják a belső sáv forgalmát.
A Budapest Közút 2017 szeptemberben kelt válaszában a "A Tétényi úti kapacitás növelése érdekében második lépésként tervezzük a Tétényi út befelé vezető útpályájánál a középsziget elbontásával és a jelzőlámpás irányítás módosításával egy plusz sáv létesítését és ezáltal a befelé haladó oldalon a sávok szétosztását.". Ennek megvalósulása mikorra várható?
Továbbá a 3. számú probléma megoldásával együttvéve a Tétényi úton Albertfalva felé az Andor utca után található belső sáv megszüntetésével egy kifejezetten hosszú balra kanyarodó sáv lenne kialakítható, így az egyenesen haladók zavartalanul közlekedhetnének.

2. A Csurgói út és a Zsombor utca közötti buszsávot meg kellene szüntetni, mivel jelen formájában értelmetlen. Mivel a Zsombor utca után az úttesten parkoló autók mellett nem fér el a busz, azok miatt így is be kell sorolnia a belső sávba a busznak, viszont jelentős bosszúságot okoz azoknak, akik a kereszteződésben jobbra kanyarodnának, vagy a külső sávból haladnának egyenesen, mert így be kell állniuk a belső sávban álló dugóba. Az egyenesen menő/jobbra kanyarodóknak nem kell megvárni a szembe jövő forgalmat, így a buszt nem akadályoznák a haladásban. Az 1. problémára való megoldás után, amennyiben az egyenesen haladókat már nem akadályozzák a balra kanyarodók, a sávot akár vissza is lehetne állítani
Alternatív/részleges megoldás lenne a Zsombor utca után a parkolás megtiltása, azonban a Budapest Közút/BKK előző válaszában ezt a lehetőséget elvetette.

3. A Tétényi úton az Etele út felől Albertfalva felé haladva a belső sáv az Andor utcai kereszteződés után a járdasziget mellett annyira beszűkül, hogy egy csuklós busz mellett nehezen, vagy egyáltalán nem fér el egy autó, balesetveszélyes helyzeteket is okozva, továbbá a külső sáv forgalma elenyésző. Ezért javaslom a kereszteződésben hogy az Etele út felőli belső (jelenleg csak egyenesen haladó) sáv a kereszteződés után a mostani külső sáv helyére legyen terelve, a jelenleg a kereszteződés előtt található egyenesen/jobbra haladó külső sávot meg csak a jobbra kanyaródok használhassák. A mostani belső sáv helyén az Albertfalva felől az Egér út felé kanyarodóknak lehetne balra kanyarodó sávot kialakítani, az 1. probléma megoldásaként. A Csorbai út után így is szükség lenne a belső sávra, hogy a megállóban álló buszt ki lehessen kerülni.

A régebbi bejelentések:
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/23822/tovabbra-is-balesetveszelyes-keresztezodes
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/25419/gyalogatlekohelyen-allo-dugo
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/25712/tetenyi-uti-kozlekedesi-dugo

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Tétényi út 98d

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 75874 -as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő !

    A Tétényi út – Andor utcai kereszteződésben továbbra is tervezzük a korábban leírt forgalmi r
    ...
  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Évekkel ezelőtt már volt a Járókelőn több bejelentés ezzel a kereszteződéssel kapcsolatban, szerintem megér még egy próbát, mivel érdemi megoldás azóta sem született. A Tétényi út - Andor utca kereszteződés több sebből is vérzik. 1. A legégetőbb probléma, hogy az Albertfalva felől az Egér út irányába kanya...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Még mindig problémás a Tétényi út - Andor utca kereszteződés"-ról "Problémás Tétényi/Andor utca kereszteződés"-ra.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 75874 -as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő !

    A Tétényi út – Andor utcai kereszteződésben továbbra is tervezzük a korábban leírt forgalmi r
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Csanádi György elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Nyilas és telezöld

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Villányi út (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére