Megoldatlan

Tűzoltási felvonulási terület jelölésének hiánya

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2022.09.12.
Bejelentő jelzése:
Nincs változás.
------------------------------------
FRISSÍTÉS: 2022. 05.26.
Budapest Közút válasza:
"A IX. ker. Lechner Ödön fasor 5. számnál, a Duna Medical Center előtti forgalmi rend egy forgalomtechnikai kezelői hozzájárulással ellátott kiviteli terv alapján valósult meg. A terv a jelenlegi meglévő forgalmi rendtől eltérően, a jelenlegi 20 méter hosszú megállási tilalom helyett 20 méter hosszúságú várakozási tilalmat tartalmazott. A Haller deltavágány építését követően maradt kint a mai megállási tilalom.

Felvesszük a kapcsolatot Duna Medical Center épületét üzemeltető szervezettel a végső forgalmi rend kialakítása céljából.

Megjegyezzük, hogy a Katasztrófavédelemtől nem kaptunk hivatalos megkeresést a meglévő forgalmi rend módosítására, így további, a kiviteli tervekben nem szereplő közúti jelzések létesítését nem tervezzük, illetve nem engedélyezzük."

--------------------------------------------
FRISSÍTÉS 2022.05.09.:

Hozzászólás:
"Nincs változás, kérlek küldjétek újra, köszönöm!"
--------------------------------------------------------------
FRISSÍTÉS: 2021.01.12.
Budapest Közút válasza:
"A IX., Lechner Ödön fasor 5. szám alatt a Duna Medical Center épülete tavaly év végén kapott használatbavételi engedélyt. A kiviteli tervekben szereplő végleges forgalmi rend kialakítását a beruházó csak részben végezte el, ennek oka a közelben zajló, s az év végén befejeződött Haller deltavágány építéséhez tartozó ideiglenes forgalmi rend volt.

A bejelentés alapján egyeztetést kezdeményeztünk a Katasztrófavédelemmel, illetve a beruházóval, mert a kiviteli tervben nem a bejelentő által javasolt, igen szakszerűnek hangzó forgalmi rend szerepelt. Az egyeztetést követően a végleges forgalmi rendet a Duna Medical Center üzemeltetőjének, illetve a beruházónak kell megvalósítania."
---

A Lechner Ödön fasor 5. szám előtti új orvosi intézmény Lechner Ödön fasor felé néző homlokzata előtt tűzoltási felvonulási terület van.
Az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet, valamint a tűzoltó egységek beavatkozásának biztosításáról szóló tűzvédelmi műszaki irányelv alapján a parkolási tilalmat a homlokzat teljes hosszán megállási tilalmat jelző táblával kell jelölni. A jelzőtábla alatti kiegészítő táblán fel kell tüntetni a parkolási tilalom hosszát, valamint a "TŰZOLTÁSI FELVONULÁSI TERÜLET" megnevezést. A parkolási tilalom hosszában folytonos sárga felfestést kell alkalmazni a szegélyen.
Tekintettel a fekvőbeteg ellátásra a talpalási hely teljes területét jó lenne jelölni különösen veszélyes hely útburkolati jel felfestésével.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Lechner Ödön fasor 5

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    A bejelentéstől számított 1 év alatt nem oldódott meg a probléma.
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Kövér Blanka megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Mint előző válaszainkban is leírtuk, a megállási tilalom létesítése a meglévő 20 méter hosszúságú várakozási tilalom helyett nem Társaságunk feladata volt, hanem a Duna Medical Ce
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022.05.09.: Hozzászólás: "Nincs változás, kérlek küldjétek újra, köszönöm!" --- A Lechner Ödön fasor 5. szám előtti új orvosi intézmény Lechner Ödön fasor felé néző homlokzata előtt tűzoltási felvonulási terület van. Az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet, valamint a tűzoltó egységek beavatkozásán...

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nincs változás.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX. ker. Lechner Ödön fasor 5. számnál, a Duna Medical Center előtti forgalmi rend egy forgalomtechnikai kezelői hozzájárulással ellátott kiviteli terv alapján valósult meg. A t
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "A Lechner Ödön fasor 5. szám előtti új orvosi intézmény Lechner Ödön fasor felé néző homlokzata előtt tűzoltási felvonulási terület van. Az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet, valamint a tűzoltó egységek beavatkozásának biztosításáról szóló tűzvédelmi műszaki irányelv alapján a parkolási tilalmat a...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nincs változás, kérlek küldjétek újra, köszönöm!
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • H B L megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX., Lechner Ödön fasor 5. szám alatt a Duna Medical Center épülete tavaly év végén kapott használatbavételi engedélyt. A kiviteli tervekben szereplő végleges forgalmi rend kial
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére