Megoldott

Zöldön parkolás

Anonim Járókelő

T. Járókelő!

Az alábbi fotókat a XII. ker. Agárdi úton készítettem, de lényegében a kerületben bárhol lehet hasonlókat csinálni, bármikor. A jelenség sajnos nem új, mivel a XII. kerületben minden ilyen dolog felett is szemet hunynak, nem szeretik a jogos büntetést sem kiosztani a kerületi polgároknak, hiszen az népszerűtlen. Amíg csak pár helyen áll 1-1 autó rossz és szabálytalan helyen, addig még valóban nem volt annyira zavaró a jelenség. De az évek alatt ahogy Budapesten is nőtt az autóállomány, egyre több ilyen hely és kocsi lett. Erről bizony tehet 1-1 önkormányzat hallgatólagos hozzájárulása a vadparkoláshoz. De most eljutottunk oda, hogy ahol fizikailag elfér egy autó, ott már van. Rengeteg ebből fakadó problémát látok itt is bejelentve, nem csak az utcán. Erre tett rá most a járvány miatti ingyenes parkolás. Ha máskor nem, hát most még egy olyan „elnéző” önkormányzattól is, mint a XII kerület, azt várná az ember, végre cselekedjenek és lépjenek fel a szabálytalan parkolás ellen. Az ingyenes parkolás a KRESZ szerinti helyekre vonatkozik, a KRESZ szabályok nem változtak és azokat a károkat, amiket a parkoló autók okoznak többségében az önkormányzatnak kell majd helyreállítani. Így nem csak a kieső bevételekkel számolhatnak, hanem még keletkezik kiadás a helyreállításból. Ugyanakkor a még jogosan kiszabható büntetésről is lemondanak, mint forrás. Természetesen az ember nem azt várja, hogy büntessék meg polgártársainkat, a lényeg az lenne, hogy ne kelljen már kerülgetni a kocsikat a járdán parkolás miatt, ne kelljen bukdácsolni a szétnyomott, majd felfagyott járdán és ne sár vagy por legyen időjárásfüggőn a zöld helyett. És ezeket később ne kelljen idő előtt felújítani. De ehhez sajnos az kell, hogy elkezdjenek végre következetesen és rendszeresen szankcionálni a közterület felügyelet munkatársai. Igazából tanácstalan vagyok, hogy mit lehetne. Az nagyon jó, hogy ti vagytok és a város különböző problémáit a bürokrácia útvesztőibe becsatornázzátok, így az átlagembernek picit egyszerűbb bejelenteni valamit. De rengeteg ide bejelentett hasonló kérdésben nektek is csak sablonválasz jön vissza, hogy majd kiküldik a rendészetet, megnézik, intézkednek. Aztán vagy nem küldik ki, legalábbis nyomát nem látni, vagy kimennek és nem csinálnak semmit. Számtalanszor látni ahogy a közterület felügyelet munkatársai egyszerűen elmennek a szabálytalanságok mellett. Pedig már látszik, hogy ez így nem mehet tovább. Viszont az autózással kapcsolatos média még mindig hangosabb, mint bármilyen más. Így meg félnek a médiavisszhangtól. Remélem hamarosan ez megváltozik, a fizetősparkolással kapcsolatos tévhit is megdőlt, hogy csak szegény autótulajok lehúzása és nincs semmilyen szabályozó hatása.
A fentiek alapján tavasszal majd a kiparkolt fű és por miatt is lehet tenni bejelentést Nektek és rajtatok keresztül.

Üdv.: D.Z.

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Agárdi út 3c

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Érezhetően javult a helyzet!
    1-2 tilosban parkoló akad már csak.
  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    A bejelentésben szereplő útszakaszt a Hegyvidéki Rendészet visszatérően ellenőrzi, az észlelt szabálysértések elkövetőivel szemben a közterület-felügyelők intézkednek.
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata"-ról "XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Zöldterületen parkolás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet
    Galgóczy utca (XII. kerület, Hegyvidék)
  • Válaszra vár
    4
    Válaszra vár
    4

    Járdán álló auto

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport
    Unnamed Road (XII. kerület, Hegyvidék)
  Vissza az oldal tetejére