Megoldatlan

Grassalkovich úti feluljáró és környékének környezeti terhelése

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021.06.22.:
Tisztelt Hölgyem/Uram, az ügyben semmilyen intézkedés nem történt az elmúlt 6 hónapban.
Az illetékes válaszához kapcsolódóan további kérdéseim lennének.
1. Mikor várható a táblák cseréje?
2. Milyen intézkedések várhatóak az 50Km/h-s sebbességhatár betartatására (automata trafipax, egyébb forgalomlassitó megoldás). A jelenlegi 70Km/h sebbességhatárt sem tartják be, főleg az esti orákban amikor a forgalom csökken.
3. Hogyan ellenőrzik jelenleg hogy ténylegesen csak célforgalom hajt be, illetve mi számÍt célforgalomnak. Milyen területek megközelÍtése engedélyezett. Amennyiben egy kamion a Soroksári ut 9.kerületi részére visz árut, azt az M5, Nagykörösi/Gyáli út, Könyves Kálmán körút-on keresztül kell megkozelÍtenie vagy végighajthat a Soroksári úton?
4. A környék esti zajszintjének csökkentése érdekében lehet-e időszakos behajtási korlátozást elrendelni a kamionok/tehergépjárművek részére hétköznap 19:00 és 6:00 között illetve hétvégén péntek 19:00 és hétfő 6:00 között? Ez nagyban növelné a környéken élők esti illetve hétvégi életminőségét, pihenését és a forgalomból adódó terhelést. Hasonló megoldások sok európai országban megtalálhatóak lakott területtől távolabb eső utakon is.
Válaszukat, segÍtségüket előre is köszönöm.

----------------------

A Grassalkovich úton Soroksár felső és Hősök tere között a közelmúltban 50 km-re csökkentették maximális megengedett sebességet azonban a Hősök tere utáni (városból kivezető) felüljárón és a felüljáró utáni 150 méteres szakaszon továbbra is 70 km/h a megengedett sebesség. A képen látható 70-es tábla után van egy forgalmas kereszteződés 150m-re (Hunyadi utca) majd következik egy gyalogátkelő, mely előtt 50-es tábla került kihelyezésre, de a gépjárművek jóval 50 km/h felett érkeznek meg az 50-es táblához. 
A Grassalkovich utat mindkét irányban több ezer tehergépjármű, kamion és személygépkocsi használja ami extrém mértékű környezeti terhelést (por- és zajártalmat) jelent a környéken lakó emberekre. A felüljáróról a zaj akadály nélkül terjed a környék családi házas övezetében, amit a budapesti zajtérkép is megerosit. Emelett a felüljáróról lehajtó járművek a megengedett 70 km-es sebességet (egy újabb 70-es tábla van a felüljáró végénél, Fodrász utca magassága) jóval meghaladva érkeznek meg a Hunyadi utca kereszteződéséhez ami balesetveszélyes és az említett zaj- és porártalom is nagyon magas (napi több száz teherautó és kamion használja a felüljárót). Az felüljáró lehajtójának mindkét oldalán lakóházak találhatóak. A fentiek tükrében szeretném kérni a felüljáró teljes területén és különösen a városból kifelé haladó végénél a sebesség 50 km/h-ra maximalizálását így csökkentve a zaj és porártalmat valamint a Hunyadi utca felöli biztonságosabb kihajtást. Érdeklődnék továbbá hogy van-e terv a Soroksáron áthaladó teherforgalom csökkentésére az M0-ás illetve 5-ös ut irányából / irányába?

Probléma helyszíne
Budapest XXIII. kerület, Soroksár, Grassalkovich út 239

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A XXIII. Grassalkovich út forgalmi rendjét érintő megkeresésére a következő tájékoztatást adjuk.

    A Grassalkovich úton, a Haraszti úti felüljárón is csökkentjük a megengedett sebe
    ...
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "A Grassalkovich úton Soroksár felső és Hősök tere között a közelmúltban 50 km-re csökkentették maximális megengedett sebességet azonban a Hősök tere utáni (városból kivezető) felüljárón és a felüljáró utáni 150 méteres szakaszon továbbra is 70 km/h a megengedett sebesség. A képen látható 70-es ...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Hölgyem/Uram, az ügyben semmilyen intézkedés nem történt az elmúlt 6 hónapban.
    Az illetékes válaszához kapcsolódóan további kérdéseim lennének.
    1. Mikor várható a táblák cseréje?
    2. Milyen i
    ...
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • H B L megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A XXIII. kerület Grassalkovich út 239. szám környékével kapcsolatos megkeresésére tájékoztatjuk, hogy a Haraszti úti felüljárón is 50 km/h-ra csökkentjük a sebességet. A megvalósu
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    elfelejtett terelőtáblák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Szentlőrinci út (XXIII. kerület, Soroksár)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Elkopott burkolati jelek

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Pető Intézet (Villányi út) (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére