Megoldatlan

Őrs Vezér téri kerékpáros átkelő

Anonim Járókelő

Az alábbi levelet küldtem a közterület-felügyeletnek:

"Tisztelt Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság!

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz magam és kerékpáros társaim nevében,hogy a címben említett kerékpáros átkelő rendjét állítsák helyre.

Az átkelőn lehetetlen kerékpárral közlekedni a szabálytalanul átkelő gyalogosok miatt. Akik tetézik még ezt a szokásos figyelmetlenséggel és egyéb figyelem elterelő tevékenységgel,pl. telefonozás,ami már több balesetveszélyes helyzetet teremtett az átkelőn. Az átkelő kerékpáros átkelésre lett létrehozva ez a burkolati jelekből,jelzőtáblákból és közlekedési lámpákból is látható, és erre lett optimalizálva az szabad jelzés ideje is. Az átkelés ideje baleset veszélyes szituációkat okoz nap mint nap. A Fehér útról a Kerepesi útra szabad-jelzést kapó gépjárművezetők előtt még gyalogosok sétálnak a kerékpáros átkelőn aminek a jelzőfénye már rég tilos jelzést mutat. Ugyan ez a helyzet a túloldalon is ahol a Kerepesi útról a Nagy Lajos Király útja irányába már szabad jelzést kapó autósok elé lépnek az egyenesen tovább haladni szándékozó,várakozó autósor takarásából.

Már az is elég nekünk kerékpárosoknak, hogy a Kerepesi úttól a Füredi útig tartó kerékpárútszakaszon szabályosan haladva, a gyalogosok által előidézett baleset veszélyes szituációkat kivédjük.

A csomóponton a gyalogos közlekedésre az aluljáró szolgál, pont azért mert a felszíni gyalogos átkelés nem kialakítható.

Kérném, hogy kérésemet vizsgálják ki és tegyenek intézkedéseket a helyzet megoldására!

Köszönettel és üdvözlettel."

A szokásos ide-oda tili-toli után az utolsó levélben ezt a választ kaptam:

"Az Örs vezér téri kerékpáros átvezetés gyalogosok általi használatával kapcsolatos levelét Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a Zuglói Önkormányzati Rendészet Társaságunknak, mint az érintett csomópont kezelőjének továbbította. Levelében foglaltakra az alábbi választ adjuk:

Társaságunk a forgalmi rend kialakítása kapcsán illetékes. A hatályos forgalmi rend betartatása a rendőrség ill. a közterület-felügyelet illetékessége. Az Örs vezér terén a meglévő forgalmi rend egyértelmű, a közlekedési szabályok betartása esetén biztonságosan használható.
Kétségtelen ugyanakkor, hogy számos gyalogos használja szabálytalanul a kerékpáros átvezetést, mivel akadálymentes (lépcső használat nélküli) átkelési lehetőség jelenleg nem biztosított. Mivel az akadálymentes átkelésre láthatóan nagy igény van, a csomópontban a felszíni gyalogátkelőhelyek megvalósításának tervezése megkezdődött. A kivitelezés a források rendelkezésre állásának függvénye, ami egyelőre nem biztosított. Társaságunk szakmai javaslatot, szakmai sorrendet adunk a Fővárosnak, de a Főváros dönt a feladatra allokált források mértékéről, és arról, hogy mely helyszíneken történjen beavatkozás.
Kérjük válaszunk megértő elfogadását.

Tisztelettel:

BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
Forgalomtechnikai Igazgatóság

e-mail: budapestkozut@budapestkozut.hu Web: www.budapestkozut.hu
Székhely: 1115 Budapest, Bánk bán u. 8-12. | Postacím: 1518 Pf.: 86. "

Tehát,tudjuk de egyenlőre nem teszünk semmit,hogy a szabályokat betartassuk a rendőrséggel vagy a közterület-felügyelettel. Így napi szinten életveszélyes szituációkat nem megelőzendő. Mint a mellékelt képeken is látszik nem az akadálymentes átkelésre rászorulók használják az átkelőt.

Üdvözlettel.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Örs vezér tere

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: XIV. Kerületi Rendőrkapitányság

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: XIV. Kerületi Rendőrkapitányság

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés illetékesét "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ról "XIV. Kerületi Rendőrkapitányság"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Az illetékes válasza a csatolmányban olvasható:
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • A Rendezett Budapestért hozzászólt a bejelentéshez.

    Gyalogos és kerékpáros együttes átkelővé kéne átfesteni,lámpával! Ugyanis nincs akadálymentes gyalogos szintbeli átkelés Kőbánya es Zugló közt.!
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia!
    A szabályok betartása nem csak bírságolással érhető el. Sűrűbb hatósági jelenléttel meg lehetne próbálni leszoktatni a gyalogosokat a szabálytalan átkelésről. A szintbeli átkelés szerintem nem...
  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia!
    Szerintünk nem a gyalogosokat kellene bírságolni, hanem a Budapest Közútnak kellene végre megépítenie a gyalogosok biztonságos szintbeli átkelését lehetővé tevő zebrát. A témáról egy videóriport...
  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    1 kerékpáros vs. 7 szabálytalan gyalogos!
  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    2
    Megoldott
    2

    Behorpadt korlát

    Beküldés ideje:
    Beküldte: V. Áron
    Illetékes: Budapest Közút
    Hungária körút (X. kerület, Kőbánya)
  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Veszélyes süllyedés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: V. Áron
    Illetékes: Budapest Közút
    Hungária körút (X. kerület, Kőbánya)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Kopott kerékpárút tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Sz. V.
    Illetékes: Budapest Közút
    Gyakorló utca (X. kerület, Kőbánya)
  Vissza az oldal tetejére