Megoldatlan

Bajcsy kórház körüli utcák kérékpáros kétirányúsítása

Tisztelt Budapest Közút!

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház környéki egyirányú utcák, utcaszakaszok (Újház, Kiskert, Szentimrey, Sörgyár, Lavotta u.) forgalmi rendjének megváltoztatását szeretném javasolni, azaz hogy kerékpárral ellenirányban is be lehessen hajtani.
Véleményem szerint az Újház, Kiskert és Szentimrey utcában nem lehet különösebb akadálya ennek, mert gépjárműforgalmuk minimális, sőt a Szentimrey utca úttestje a kórház mellett olyan széles, hogy két személyautó is vígan elférne egymás mellett.
A Sörgyár és a Lavotta utca egyirányú szakaszai már okozhatnak fejtörést, különösen a Lavotta utca, ahol a forgalom sokkal jelentősebb, mint a többi esetén, valamint a halszálka parkolás és a szűkületek miatt kevesebb a hely.
A Sörgyár utcát hálózati szempontból is fontosnak tartom, mert mintegy 1,5 km-en jól kerékpározható alternatívája a Maglódi útnak és a Mádi utcának.
Tudomásom szerint a Mádi utca felújítása kerékpársávval jövő évre van ütemezve. Szuper lenne, ha a Mádi utcán felül ennek a környéknek a kerékpározhatósága is javulna, ha a fentiekkel egyetértenek.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Újház u. 2

Hozzászólások

  • Garami Marika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    A beszerzési eljárást követően várható változás.
  • Csanádi György hozzászólt a bejelentéshez.

    Egyelőre megoldatlan, de kiírták közbeszerzésre. Valószínűleg csak jövőre valósul meg. https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:390054-2021:TEXT:HU:HTML&src=0
  • Csanádi György visszajelzésére vár.

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Jarokelo.hu oldalra a Maglódi út – Sibrik út – Mádi u. – Bodza u. által határolt területen belül az egyirányú utcákban az ellenirányú kerékpáros forgalom kijelölése érdekében te
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Csanádi György hozzászólt a bejelentéshez.

    Aha, tehát erre már volt/van szándék és terv. Köszi az infót.
  • Sz. V. hozzászólt a bejelentéshez.

    A Sörgyár utcát már én is kértem tavalyelőtt, akkor azt írták, hogy az önkormányzat anyagi lehetőségeinek a függvénye a környék kétirányúsítása. Jó lenne forrást találni rá főleg, hogy egy új rendelői...
  • Csanádi György elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Csanádi György bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére