Megoldatlan

Soroksári út 4. járda

FRISSÍTÉS 2020.11.30.:

Szuper, akkor megnyugodtam, hogy a forgalom technikai engedélye érvényes a kivitelezőnek és az abban leírtakat is betartja :) Köszönöm, FÖRI, már kezdtem aggódni, hogy a járványveszély idején túl közel kerülnek egymáshoz a vadidegen járókelők, vagy esetleg a kerekesszékkel, babakocsival közlekedők hátrányos helyzetben vannak és csak egy egész háztömb megkerülésével tudnak biztosan továbbhaladni. De most már tudom, hogy az a lényeg, ami a forgalom technikai engedélyben le van írva. Örülök, hogy ez így rendben van és nem kell az engedélyt készítőknek agyalniuk rajta, hogy esetleg magát az engedélyben foglaltakat kellene átfogalmazni és a kivitelezőt szigorúbb szabályoknak kitenni, hogy a gyalogos közlekedés könnyebb, biztonságosabb legyen és esetleg véletlenül még szerethetővé, élhetővé is válna tőle az utca. Bár a Boráros szinte minden, csak nem szerethető. Ezzel a kis keskeny akadálypálya kordonnal is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az embernek olyan érzése legyen, hogy minél hamarabb meneküljön innen. Végülis ha ez a cél, akkor sikerült elérni.

-----

A FÖRI válasza:
"A hatósági ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a fent említett helyszínen az épület felújítást végző Bernecker Kft. érvényes közterület-használati, valamint forgalomtechnikai engedéllyel rendelkezik és az abban leírtakat maradéktalanul betartja."

-----

FRISSÍTÉS 2020.11.10.:

A Budapest Közút válasza:
"A folyamatban lévő építési munkálatok miatt a szükséges közterületfoglalás a jóváhagyott
forgalomtechnikai terv alapján került kialakításra, mely alapján a járdáról gyalogosfolyosóra kell terelni a gyalogosforgalmat. Mindezt botlásmentes megoldással, minimum 1,5m széles felület biztosításával, a közúti forgalomtól korlátsor elválasztásával.
Amennyiben ettől eltér a meglévő állapot, úgy a Közterületfelügyelet az illetékes szervezet, hogy a felelős kivitelezőt felszólítsa."

-----

A Soroksári út 4. címen épül egy új hotel, az előtte lévő járda ezért már több mint egy éve nem használható. Kerestem, hogy be van-e már jelentve a Járókelő oldalán, de nem találtam és csodálkozom rajta. Az úttesten egy kevesebb, mint egy méter széles sávot elzártak ideiglenes kerítéssel a forgalom elől és itt kellene a gyalogosoknak közlekedniük, a kerítést tartó, keresztbe álló talpakat átlépve és a szembejövők mellett oldalazva lépegetve. Szerintem ez nem normális és nem szabályos, hogy egy ilyen keskeny és botlásveszélyes sávot hagynak a gyalogos közlekedésre, a járvány idején pedig különösen figyelni kellene arra, hogy ne tereljék az embereket ilyen közel egymáshoz.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Soroksári út 4

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Az Illetékes válasza a csatolmányban található. Idézve a bejelentéshez tartozó részletet:
    "Azonosító: JAROKELO-BUDAPEST-00072965
    Az adott bejelentéssel összefüggésben megtett közterület-felügyelői int...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "A Soroksári út 4. címen épül egy új hotel, az előtte lévő járda ezért már több mint egy éve nem használható. Kerestem, hogy be van-e már jelentve a Járókelő oldalán, de nem találtam és csodálkozom rajta. Az úttesten egy kevesebb, mint egy méter széles sávot elzártak ideiglenes kerítéssel a forgalom el...

  • Németh Gábor hozzászólt a bejelentéshez.

    Szuper, akkor megnyugodtam, hogy a forgalom technikai engedélye érvényes a kivitelezőnek és az abban leírtakat is betartja :) Köszönöm, FÖRI, már kezdtem aggódni, hogy a járványveszély idején túl köze...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "IX. kerület Ferencvárosi Közterület-felügyelet"-ról "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    Felügyeletünk részére megküldött beadványára válaszolva mellékelten megküldöm Kf/32637-1/2020/XX ügyszámú levelünket.

    Tisztelettel:
    Malya Kitti
    Ügyintéző

    Ferencvárosi Közterület-f...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Zsófia elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencvárosi Közterület-felügyelet

  • Járókelő Zsófia megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "IX. kerület Ferencvárosi Közterület-felügyelet"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Cím!

    Mellékletben megküldjük a tárgyban szereplő bejelentésre írt tájékoztatásunkat melyet elektronikus aláírással láttunk el.

    Üdvözlettel:

    Budapest Közút Zrt.
    Útüzemeltetési osztály
    e-m...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Németh Gábor bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére