Válaszra vár

Folyamatos tilosban parkolás

Tisztelt Önkormányzat!

A Lónyay utca 22. és 16. szám előtt a zebra előtti 5 méteres szakaszon a KRESZ-nek megfelelően ki van jelölve a forgalom elől elzárt terület. A gond csak az, hogy ezt mindig figyelmen kívül hagyják az autósok, főleg a kisteherautóval közlekedő áruszállítók (akiknek ugyan ott lenne a kijelölt rakodóhely a 22 előtt, ám azt mindig szabálytalanul várakozó autók foglalják el).

Napi 2-3 alkalommal fordulok meg erre, és a tapasztalataim alapján az esetek 70-80%-ában autók parkolnak a zebra előtt keresztben, ezzel jelentősen veszélyeztetve az itt zebrán átkelő gyalogosokat. Egyszerűen nem látja az autós, hogy jön-e gyalogos a zebrán; többször is kerültem már veszélyesen közel ahhoz, hogy elgázoljanak itt.

Mivel a közterület-felügyeletnek nincs erőforrása arra, hogy mindig elszállítsa az itt parkoló autókat, kérem helyezzenek ki fizikai akadályokat a helyszínre, hogy ezzel végleg megakadályozzák a gyalogosok további veszélyeztetését a helyszínen. Oszlop, virágláda, bármi jöhet: a lényeg, hogy fizikailag képtelenség legyen itt parkolni. Jó példa erre a Belső-Lipótvárosi megoldás, amiről képet is csatoltam.

(Még egyszer jelzem, hogy a problémát nem a közterület-felügyeletnek kívánom továbbíttatni, az ő segítségük és kiszabott büntetéseik nem fogják megoldani a problémát és veszélyhelyzetet, így kérem a tisztelt Önkormányzatot, hogy ne továbbítsák nekik ezt a kérést azzal a mondással, hogy majd a munkatársak rendszeresen és visszatérően ellenőrzik az itt szabálytalanul parkolókat.)

Előre is köszönöm a segítségüket!

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Lónyay u. 22

Hozzászólások

  • Csanádi György elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Élhetőbb Városért hozzászólt a bejelentéshez.

    Valamiért lemaradt egy kép, itt az is
  • Élhetőbb Városért bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére