Megoldatlan

Balra hajts bevezetése a kerékpárosok számára?

FRISSÍTÉS 2021.01.26.:

Tisztelt BudapestKözútZrt!
A forgalmi helyzet bár valóban egyértelmű, de látom mégis Önök magyarázatra szorulnak: A tábla jelentése a jelen kresz szerint az, hogy nem szabad behajtani az úttestre, kivéve kerékpárral, de azzal a túloldalon.
Ezek után nem tudom, ha "följebb emelnek" bármilyen táblát, azzal olyasmit akarnak elérni, mint ha nincsen igazuk és följebb emelik a hangjukat?
Amúgy egy tábla alatt úgyis csak egy kiegészítő táblát enged meg a jogszabály. Ha foglalkoznak valamivel, foglalkoznának azzal szakszerűen (legalább ha fölhívják a figyelmüket egy elkövetett hibájukra)?
Amúgy szerintem ebben az utcában (nézzék már meg a szélességét!) egy szemben-buszközlekedésre ráereszteni a kerékpárforgalmat szemből, miközben errearra kóricálnak gyalogosok benne... ez amúgy is kb. kimeríti a veszélyeztetés fogalmát... úgyhogy az egészet úgyis újra kellene gondolják... de ha foglalkoznak táblakihelyezéssel, akkor a jogszabályok figyelembevételével javaslom a táblák kihelyezését, nem pedig a "jó lesz ide egy ilyesmi tábla, fő'csavarozod azt kész, Józsi" módszerrel... vagy a másik lehetőség, hogy a jogszabályok módosítását kellene kérjék, hogy azok igazodjanak az Önök (mindegy hogy jó vagy nem jó) bevált táblaállítási módszereikhez.
Megjegyzem a táblák 99 %-ban jól vannak kitéve Budapest-szerte ... úgyhogy ha dícséret is kell Önöknek, akkor azokra mindenképpen azt kell adjak.

-----

FRISSÍTÉS 2021.01.25.:

A Budapest Közút válasza:
"Bár a forgalmi rend egyértelmű, a bejelentésben szereplő „kivéve kerékpár” kiegészítő tábla feljebb helyezésére intézkedünk."

-----

Bár a https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/67830/folosleges-tabla-kerekparral-behajtani-tilos bejelntésre adott válaszukban deklarálják, hogy a Budapest Közút a forgalomtechnikai megoldásai során (sajnos eddig) nem publikált esetekben a jogszabályok szerinti eljárások elé helyezi néha a komromisszumos megoldásait, mégis kérdezem:
A jelzett helyen déli irányban közlekedő kerékpáros forgalomra nézve kitett "KÖZLEKEDÉS A TÚLOLDALON" feliratú kiegészítő táblával balra hajtsot szeretnének kialakítani?
Erről a szemből érkező forgalmat milyen módon kívánták tájékoztatni?
Az ilyen helyi balra hajts kialakítására vonatkozó jelölésrendszert mikor látjuk a kresz-be beépítve? (Megjegyzem, hogy a tábla NEM a járdára vonatkozik, hiszen a tőle balra elhaladókra vonatkozik.)
Lehet hogy csak egy véletlenül kitett tábla? Kresz-tábla oszlopára kik helyezhetnek ki véletlenül táblát?

Probléma helyszíne
Budapest V. kerület, Belváros-Lipótváros, Arany János u. 21

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "Bár a https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/67830/folosleges-tabla-kerekparral-behajtani-tilos bejelntésre adott válaszukban deklarálják, hogy a Budapest Közút a forgalomtechnikai megoldásai során (sajnos eddig) nem publikált esetekben a jogszabályok szerinti eljárások elé helyezi néha a komromisszumos megoldása...

  • Rózsa Géza hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt BudapestKözútZrt!
    A forgalmi helyzet bár valóban egyértelmű, de látom mégis Önök magyarázatra szorulnak: A tábla jelentése a jelen kresz szerint az, hogy nem szabad behajtani az úttestre, kiv
    ...
  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Bár a forgalmi rend egyértelmű, a bejelentésben szereplő „kivéve kerékpár” kiegészítő tábla feljebb helyezésére intézkedünk.

    Tisztelettel,

    BUDAPEST KÖZÚT Zrt.

    Forgalomtechnikai
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Csányi Andrea hozzászólt a bejelentéshez.

    Annyira egyértelműen arról van szó, amit Élhetőbb Városért írt, nem is érdemel több szót.
  • Élhetőbb Városért hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem itt egymásra csúszott két tábla: kivéve kerékpár tábla, mivel biciklis bemehet az utcába szemből is; és egy gyalogos forgalom a túloldalon tábla alatta, mivel az építkezés miatt itt nem tudn...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Rózsa Géza bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Lógó tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Kossuth Lajos tér M (V. kerület, Belváros-Lipótváros)
  Vissza az oldal tetejére