Megoldásra vár

MISSION: Corvus Cornix

Anonim Járókelő

Frissítés 2020.08.13.: Az FKF válasza alapján a FŐKERTnek továbbítva.
----
"A dolmányos varjú vagy szürke varjú a madarak osztályának verébalakúak rendjébe, ezen belül a varjúfélék családjába tartozó faj."

"A varjak intelligenciaszintje az 5-7 éves gyerekekével vetekszik. Az erre vonatkozó kísérlet eredményeit a New Zealands's Univerity of Auckland kutatói a Proceedings of the Royal Society B-ben publikálták. A tudósokat meglepte hogy a madarak képesek három eszközt egymásután használni a táplálék eléréséhez. "

A Margitszigeten rendszeresen látott események teljes mértékben alátámasztják ezt, hiszen a varjak egymással kooperálva szedik ki a szemetet a hulladékgyűjtő edényekből, hiszen nincs fedelük. ennek következménye az, hogy a hulladék rendszeresen szétdobálva heve a város gyönyörű parkjában, nem mellesleg megnehezítve a dolgát az ott dolgozó FKF-es dolgozóknak.

Felmerül a kérdés, hogy nem lehetne-e "varjú biztos" hulladékgyűjtő edényeket kihelyezni?

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Művész stny.

Hozzászólások

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • FŐKERT válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Járókelő Blog Ügyintéző: Győri Sándor
  részére

  Tisztelt Járókelő Blog!

  A 00069558 számú bejelentésre az aláb
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

 • Szalai Krisztina elküldte az ügyet az illetékesnek: FŐKERT

 • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés leírását ""A dolmányos varjú vagy szürke varjú a madarak osztályának verébalakúak rendjébe, ezen belül a varjúfélék családjába tartozó faj." "A varjak intelligenciaszintje az 5-7 éves gyerekekével vetekszik. Az erre vonatkozó kísérlet eredményeit a New Zealands's Univerity of Auckland kutatói a Proceedings of the Royal Society B-ben publikálták. A tudósokat meglepte hogy a madarak képesek három eszközt egymásután használni a táplálék eléréséhez. " A Margitszigeten rendszeresen látott események teljes mértékben alátámasztják ezt, hiszen a varjak egymással kooperálva szedik ki a szemetet a hulladékgyűjtő edényekből, hiszen nincs fedelük. ennek következménye az, hogy a hulladék rendszeresen szétdobálva heve a város gyönyörű parkjában, nem mellesleg megnehezítve a dolgát az ott dolgozó FKF-es dolgozóknak. Felmerül a kérdés, hogy nem lehetne-e "varjú biztos" hulladékgyűjtő edényeket kihelyezni?"-ról "Frissítés 2020.08.13.: Az FKF válasza alapján a FŐKERTnek továbbítva. ---- "A dolmányos varjú vagy szürke varjú a madarak osztályának verébalakúak rendjébe, ezen belül a varjúfélék családjába tartozó faj." "A varjak intelligenciaszintje az 5-7 éves gyerekekével vetekszik. Az erre vonatkozó kísérlet eredményeit a New Zealands's Univerity of Auckland kutatói a Proceedings of the Royal Society B-ben publikálták. A tudósokat meglepte hogy a madarak képesek három eszközt egymásután használni a táplálék eléréséhez. " A Margitszigeten rendszeresen látott események teljes mértékben alátámasztják ezt, hiszen a varjak egymással kooperálva szedik ki a szemetet a hulladékgyűjtő edényekből, hiszen nincs fedelük. ennek következménye az, hogy a hulladék rendszeresen szétdobálva heve a város gyönyörű parkjában, nem mellesleg megnehezítve a dolgát az ott dolgozó FKF-es dolgozóknak. Felmerül a kérdés, hogy nem lehetne-e "varjú biztos" hulladékgyűjtő edényeket kihelyezni?"-ra.

 • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés illetékesét "FKF Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt."-ról "FŐKERT"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!
  Köszönjük megkeresését.
  Tájékoztatjuk, hogy a belejelentésben kifogásolt hulladékgyűjtők nem Társaságunk kezelésében vannak. A Főkert NZrt. üzemelteti és üríti őket.

  Tisztelettel:...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

 • Kövér Blanka elküldte az ügyet az illetékesnek: FKF Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt.

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére