Megoldatlan

Békásmegyeri dugók és a 11-es út problémájának egyik forrása

Anonim Járókelő

Tisztelt Illtékesek!
A 11-es számú főút és Békásmegyer egyik közúti gondját kívánom jelezni. Mint ismeretes a 11-es úton Békásmegyer határában, a Madzsar József utca / Hadrianus utcai lehajtóban sokszor óriási sorok alakulnak ki, melyek visszatorlódnak a 11-es útra és ezzel potenciálisan lassítják a közlekedést és az álló kocsisor pedig naponta okoz balesetveszélyes szituációkat. A gond igencsak összetett, kezdve azzal, hogy nem építettek felhajtót egy országos, illetve európa szintű város elkerülő útjára, jelen esetben az M0-ra, így az arra északi irányból felhajtók csak körforgalmon keresztül tehetik ezt meg és ez okoz torlódást. Sokan ezt a torlódást úgy próbálják meg kikerülni, hogy elmennek a már említett Madzsar József utca / Hadrianus utcai lehajtóig, majd szabálytalanul visszafordulnak és a déli riányból hajtanak fel az M0-ra. Sajnos ezzel indokolatlanul megnövekszik a járművek száma az említett lehajtón és ez további dugókat okoz. A Madzsar József utca / Hadrianus utcai lehajtó áteresztőképessége kicsi és nem arra van tervezve, hogy a (szabálytalanzl) visszaforduló járműveket is képes legyen lekezelni, így a Békásmegyeri lakótelepre igyekvőket akadályozzák ezek a járművek. A mellékelt képeken ábrázoltam a problémát, és a mellékelt képeken jól látszik, hogy a kihelyezett tábla nem oldja meg a gondot. Kérem, hogy legyenek szívesek valamilyen hatásosabb megoldással előállni és nem ne a KRESZ betartását és a rendőrséget jelöljék meg megoldásként.
Megoldást jelentene, például a Madzsar József utca / Hadrianus utcai csomópont áttervezése, átalakítása, illetve a lekanyorodók részére egy plusz sáv kialakítása, de a szabálytalan visszafordulás hathatósabb (fizikai) akadályozása is. Erről készítettem egy kis rajzot is. melyet mellékeltem. Látható, hogy csupán néhány kisebb átalakítással sokkal jobbá tehető a csomópont és az állandó torlódások is megoldódnának.
Mindezek mellett megjegyzem, hogy van egy kerületi térfigyelő kamera a csomópontban (lásd mellékelt képek), melyel figyelhető lehetne a szabálytalan visszafordulás is.
Több ezer ember nevében kérem, hogy legyenek szavesek valamit tenni a helyzet kezelésében! Tudjuk, hogy nem megy gyorsan a változás, de ha el sem kezdenek vele foglalkozni, akkor soha nem lesz jobb a helyzet. Köszönjük! Tisztelettel: A Békásmegyeri lakosok nevében, P.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Madzsar József u. 32

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Anyagi források hiányában egyelőre megoldhatatlan.
  • Suszter Dominik hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos még zebrát se sikerül telepíteni. :(
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A BP Közút válasza szerint megoldhatatlan a probléma. Tényleg az, mivel nem is szeretnék megoldani, mert sokba kerül és nagy feladat is... Lezárható megoldhatatlanul. Sejtettem, hogy ez lesz. :(
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    Hivatkozva a 69244-es számú bejelentésre, a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Társaságunk számára küldött megkeresésére a Hadrianus utca - Madzsar József utca cs
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • B-F. Tamara elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Suszter Dominik hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem érkezett válasz.
  • Suszter Dominik hozzászólt a bejelentéshez.

    Teljesen egyetértek, jó kezdeményezés. Félő viszont, hogy a túl magas kivitelezési költség miatt elkaszálják.
  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Régi tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Kiscelli utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére